Neler Yeni

MAĞDURUM! VATANDAN SİSTEM ALDIM BOZUK ÇIKTI

hezarfenc

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
455
İsim
Furkan
Merhabalar, 15.01.2022 de Vatan Bilgisayardan İ5 11400/RX6600 lü OEM Hazır sistem aldım. Kasa dün 27.01.2022 de bana toplanmış bir şekilde ulaştı ancak bozuk çıktı. Şöyle ki 500GB NVMe M2 Ssd takılı ama sistem takılı olan ssd ye 1GB diyor ve Windows kurulumu yapılamıyor. Görselde de ekliyorum sorunu. Şimdi bana diyorlarki ssd yi sök ups kargoya ver bilmem ne nereden baksan gidip gelmesi 20 gün peki sorun ya ssd değilse ne olacak bu sefer başka parçayı sök gönder 20 gün + 20 gün bu ne abi. Uğraşılır mı bununla

Ekler

• IMG_20220127_223603.jpg
    IMG_20220127_223603.jpg
    2.2 MB · Hit: 133

knozhupgrade

80+ Bronze
Merhabalar, 15.01.2022 de Vatan Bilgisayardan İ5 11400/RX6600 lü OEM Hazır sistem aldım. Kasa dün 27.01.2022 de bana toplanmış bir şekilde ulaştı ancak bozuk çıktı. Şöyle ki 500GB NVMe M2 Ssd takılı ama sistem takılı olan ssd ye 1GB diyor ve Windows kurulumu yapılamıyor. Görselde de ekliyorum sorunu. Şimdi bana diyorlarki ssd yi sök ups kargoya ver bilmem ne nereden baksan gidip gelmesi 20 gün peki sorun ya ssd değilse ne olacak bu sefer başka parçayı sök gönder 20 gün + 20 gün bu ne abi. Uğraşılır mı bununla
İnternette yapılan alışverişlerin %30'u buna benzer olaylardan ibaret. Tüm sistemi yollasan daha iyi olur güzelce paketlemeyi unutmadan.

Nightless

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,600
İsim
Serkan FETVACI
O şöyle olmasın 1.024 GB (gigabayt) direk 1gb yazmıyor 1.0 yazıyor ve ssd yazmıyor ki M2 yazısı mevcut sen Windows kurulumu yapmayı denedin mi veya hazır sistem de PC açılması gerek deneme sürümü yüklüyorlar bunu yüklemeden mı gonderdiler sana

Kyuzo

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
63
İsim
Nurullah Özdemir
Bilgisayar kurulum yapılmadan mı geldi, freedos olarak? Öyleyse kurulum ekranına gel orada bir SS atar mısın?

EFEMERTMİRAÇ

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
411
İsim
efemertmiraç
Yakınında yok mu vatan varsa onlara götür yardımcı olsunlar

cem001

80+
Hocam genel olarak pc hoşuna gittiyse boşa sıkıntı yapıyorsun, çözülür illa ki. Kurulum yapmayacakları için sanmıyorum ki 20 gün bekletsinler, sıkıntı varsa yolla, birkaç defa telefonla ara, haftaya geri elinde olur. Zaten bir tane vidayı çevirip sökeceksin, 2 saniyelik iş. Başka da ne sorun olacak, bios açılmış, ramler-işlemciyi okuyor.

Ama üstte arkadaşın söylediği gibi, sorun olduğundan emin ol. Hiç mi pc açılmıyor yani deneme sürümü yüklü değil mi?

Ve son olarak, eğer ne açılıyor ne de sıfırdan yükleme yapılabiliyorsa, bence ssd yi bir yerinden çıkarıp geri tak. Bazen tam oturmuyor, vidalasan bile sistem hiç okumuyor, kargoda oynamıştır belki.

arisaka

80+ Bronze
İzmirdeysen getir kasani yardimci olayim.

hezarfenc

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
455
İsim
Furkan
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Sağolun yorumlarınız için freedos geldi evet Windows kurmayı denedim ancak yeterli alan yok diyor. Windows kurulum ekranında 1023mb görüyor. Biosa giriyorum m2 ssd 1.0gb diyor
Mesaj otomatik birleştirildi:

Sağolun yorumlarınız için freedos geldi evet Windows kurmayı denedim ancak yeterli alan yok diyor. Windows kurulum ekranında 1023mb görüyor. Biosa giriyorum m2 ssd 1.0
Hocam genel olarak pc hoşuna gittiyse boşa sıkıntı yapıyorsun, çözülür illa ki. Kurulum yapmayacakları için sanmıyorum ki 20 gün bekletsinler, sıkıntı varsa yolla, birkaç defa telefonla ara, haftaya geri elinde olur. Zaten bir tane vidayı çevirip sökeceksin, 2 saniyelik iş. Başka da ne sorun olacak, bios açılmış, ramler-işlemciyi okuyor.

Ama üstte arkadaşın söylediği gibi, sorun olduğundan emin ol. Hiç mi pc açılmıyor yani deneme sürümü yüklü değil mi?

Ve son olarak, eğer ne açılıyor ne de sıfırdan yükleme yapılabiliyorsa, bence ssd yi bir yerinden çıkarıp geri tak. Bazen tam oturmuyor, vidalasan bile sistem hiç okumuyor, kargoda oynamıştır belki.

Sağolun yorumlarınız için freedos geldi evet Windows kurmayı denedim ancak yeterli alan yok diyor. Windows kurulum ekranında 1023mb görüyor. Biosa giriyorum m2 ssd 1.0gb diyor
Sağolun yorumlarınız için freedos geldi evet Windows kurmayı denedim ancak yeterli alan yok diyor. Windows kurulum ekranında 1023mb görüyor. Biosa giriyorum m2 ssd 1.0

MeynnZenith

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,343
İsim
Belirtmek İstemiyorum
İlgilendiği Kategoriler
Belli bir tane yok
SSD'yi dikkatlice söküp tekrar takın ve tam oturduğundan emin olun. Bazen SSD tam oturmuyor ya da kargoda falan biraz oynuyor.

cem001

80+
SSD'yi dikkatlice söküp tekrar takın ve tam oturduğundan emin olun. Bazen SSD tam oturmuyor ya da kargoda falan biraz oynuyor.
Aynen hocam bir dene. Yukarı doğru 45 derece eğimli iken yerine ittirip sonra aşağı doğru bastırıp vidalıyorsun. Bende hiç ssd okumadığı olmuştu, oynatınca düzeldi, bir dene bakalım.

MeynnZenith

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,343
İsim
Belirtmek İstemiyorum
İlgilendiği Kategoriler
Belli bir tane yok
Aynen hocam bir dene. Yukarı doğru 45 derece eğimli iken yerine ittirip sonra aşağı doğru bastırıp vidalıyorsun. Bende hiç ssd okumadığı olmuştu, oynatınca düzeldi, bir dene bakalım.
Vidalarken dikkat et, çok sıkma vidayı, yerine oturduysa ve sallanmıyorsa daha fazla sıkma. Kırılır yoksa.

Kazmacı basi

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Söküp yeniden takmayı dene olmazsa da Vatan ile iletişime geç onlar yardımcı olur.
FW uçmuş olabilir gibi geldi bana çünkü SSD'nin model ismi değil de sahip olduğu kontrolcü yazıyor sadece. Bilemedim.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,061,076
Üyeler
168,568
Son üye
Ahmet159951
Top Bottom