cr1ta
80+ Bronze
Az önce outlook hesabıma ard arda 5 kez olağan dışı oturum açma girişimi tespit edildi diye bildirim geldi. Outlook hesabım hacklenmiş olabilir mi acaba? Outlook hesabım telefonumda ve bilgisayarımda açık. Bilgisayarıma Windowsu yeni yükledim ve içinde sadece Steam, Librewolf, obsidian uygulamaları yüklü ayrıca bir powershell komutundan şu windowsun gereksiz uygulamalarını kaldıran ve ekstra güvenlik ayarlarını yapabileceğim bir komut çalıştırdım (reklam olmasın yusuf ipek adlı kanaldaki daha hızlı ve güvenli windows videosundakileri yaptım) ve ordakileri uyguladım onun dışında hiçbir şey yapmadım. Telefonumda ise google play store dan indirdiğim uygulamalar dışında uygulama yok. Sadece bugün instagram kısıtlı diye vpn indirdim ve olağan dışı erişimin algılandığı zaman da telefonda vpn açıktı.
Ek olarak outlook da olağan dışı erişimin İp adresini vermiş Londra olarak gözüküyor. Platform ve tarayıcı kısmı ise --- olarak gözüküyor. Hesabımın şifresini direkt değiştirdim have i been pwned sitesine de baktım veri sızıntısı gözükmüyor. Sizce ne yapmalıyım? Hesabımı kapatıp yenisini mi açmalıyım sebebini nasıl öğrenebilirim?
Ek olarak outlook da olağan dışı erişimin İp adresini vermiş Londra olarak gözüküyor. Platform ve tarayıcı kısmı ise --- olarak gözüküyor. Hesabımın şifresini direkt değiştirdim have i been pwned sitesine de baktım veri sızıntısı gözükmüyor. Sizce ne yapmalıyım? Hesabımı kapatıp yenisini mi açmalıyım sebebini nasıl öğrenebilirim?