Neler Yeni

Maksimum 3.000 TL Civarında Toplama Bilgisayar Önerisi

Dahası  
Reaksiyon skoru
3
İsim
Ahmet Yerli
Merhaba arkadaşlar.

Web tasarım ile kodlama işleriyle uğraşıyorum. Bilgisayardan hiç oyun oynamadım ve oyun kullanıcısı değilim.

Bilgisayar'da yapacağım işlemler tamamen tarayıcı olacak, masaüstünde basit FTP programı ile bir adet Photoshop olacak. Photoshop konusunda ekran kartı istemiyorum, sürekli çalışmayacağım ve çalıştığım zaman da ufak bir logo yapıp çıkacağım. Gecikmeli yapabilir sorun değil.

SAMSUNG 970 Evo 250GB - 450 TL (Toplam arşivim 10 GB, bir iki sene de birikecek arşivim en fazla 40GB olacağı için hafıza olarak yeterli)
Amd Ryzen 3 2200G: 900TL (Gündelik işlemler için yeterli gibi geldi ama emin değilim.)
Crucial Ballistix 3000mhz CL15 2×8GB: 800TL (Ana kart ile uyumlu dediler ama emin değilim)
Gigabyte A320M - 450tl (Ana kart olarak ucuz ve m.2 sata uyumlu olduğu için seçtim ama emin değilim)

Sizce bu sistem nasıl, neyi değiştirmem gerekir ve kasa, güç kaynağı gibi eksik önerileri de tamamlarsanız sevinirim. Komple sistemi de yeniden değiştirip yazabilirsiniz.

Gündelik kullanımlar için çok hızlı olması, bilgisayarın hızlı açılması tek beklediğim şey. Ayrıca ekran kartı almayacağım dedim, sizce gerek var mı bilgisayarda sadece tarayıcıyı kullanan biri için?

eşşek herif

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,378
İsim
Furkan
hocam ssd patriot burst alın ram xpg ya da corsair alın fakat r3 2200g yüksek performans alamassın ödev valo cs fln oynarsın ama
Mesaj otomatik birleştirildi:

Merhaba arkadaşlar.

Web tasarım ile kodlama işleriyle uğraşıyorum. Bilgisayardan hiç oyun oynamadım ve oyun kullanıcısı değilim.

Bilgisayar'da yapacağım işlemler tamamen tarayıcı olacak, masaüstünde basit FTP programı ile bir adet Photoshop olacak. Photoshop konusunda ekran kartı istemiyorum, sürekli çalışmayacağım ve çalıştığım zaman da ufak bir logo yapıp çıkacağım. Gecikmeli yapabilir sorun değil.

SAMSUNG 970 Evo 250GB - 450 TL (Toplam arşivim 10 GB, bir iki sene de birikecek arşivim en fazla 40GB olacağı için hafıza olarak yeterli)
Amd Ryzen 3 2200G: 900TL (Gündelik işlemler için yeterli gibi geldi ama emin değilim.)
Crucial Ballistix 3000mhz CL15 2×8GB: 800TL (Ana kart ile uyumlu dediler ama emin değilim)
Gigabyte A320M - 450tl (Ana kart olarak ucuz ve m.2 sata uyumlu olduğu için seçtim ama emin değilim)

Sizce bu sistem nasıl, neyi değiştirmem gerekir ve kasa, güç kaynağı gibi eksik önerileri de tamamlarsanız sevinirim. Komple sistemi de yeniden değiştirip yazabilirsiniz.

Gündelik kullanımlar için çok hızlı olması, bilgisayarın hızlı açılması tek beklediğim şey. Ayrıca ekran kartı almayacağım dedim, sizce gerek var mı bilgisayarda sadece tarayıcıyı kullanan biri için?

ssd patriot burst ram corsair yada xpg yapıp alın hocam

eşşek herif

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,378
İsim
Furkan
Neden Patriot Burst alsın? 970 Evo kötü mü? Crucial Ballistix de gayet iyi bir ram.
hocam yazıyı tam okursanız anlarsınız 1-2 senede 40gb max biriktiririm diyor extreme iş yapmayacak o kadar para vermesine gerek yok

M.2 istediği için böyle bir tercih yapmış bence.
tasarım kodlama yapıyormuş m.2 ssd ne kadar etki eder bilmiyorum

Süleyman ÇAKIR-

80+ Silver
En İyi Cevap
2
hocam yazıyı tam okursanız anlarsınız 1-2 senede 40gb max biriktiririm diyor extreme iş yapmayacak o kadar para vermesine gerek yok

tasarım kodlama yapıyormuş m.2 ssd ne kadar etki eder bilmiyorum
Photoshop ile de uğraşıyormuş.

oguzhnsrmn

80+ Gold
En İyi Cevap
8
hocam ssd patriot burst alın ram xpg ya da corsair alın fakat r3 2200g yüksek performans alamassın ödev valo cs fln oynarsın ama

ssd patriot burst ram corsair yada xpg yapıp alın hocam
Okadar bilgisiz ezbere dayalı bir yorum ki kendimden utandım.
@MisakiTaro

oguzhnsrmn

80+ Gold
En İyi Cevap
8
hocam bende böyle bir sistem kullanıyorum ordan biliyorum bilgisiz değilim aynı sistemi ben kullanıyorum
Ezbere dayalı olarak ürün öneriyorsun.
Arkadaş çok kaliteli samsung bir ssd almak istiyor sen gidiyorsun patriot öneriyorsun.
Patriot iyidir lafım yok ama adamın bütçesi samsung sen diyorsun patriot adamın bütçesi hdd siz diyorsunuz patriot bu kadar ezberci olmanın bir mantığı yok!

eşşek herif

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,378
İsim
Furkan
Ezbere dayalı olarak ürün öneriyorsun.
Arkadaş çok kaliteli samsung bir ssd almak istiyor sen gidiyorsun patriot öneriyorsun.
Patriot iyidir lafım yok ama adamın bütçesi samsung sen diyorsun patriot adamın bütçesi hdd siz diyorsunuz patriot bu kadar ezberci olmanın bir mantığı yok!
hocam samsung ssd almak yerine başka parça yükseltebilir zaten adamın yazdığını okusan anlarsın bir iki senede 40gb arşiv biriktiririm diyor

Dahası  
Reaksiyon skoru
3
İsim
Ahmet Yerli
Arkadaşlar kafam çok karıştı sonuç olarak ne yapalım. :) Samsung Evo m.2 sataları araştırdım bayağı iyi yorumlarını gördüm ondan dolayı m.2 sata kararı verdim. Arşiv dosyalarının toplam boyutu çalıştığım sürede az olacak ama sürekli aktif olarak kullanılacak, sürücüden çağrılacak.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,022,678
Üyeler
162,046
Son üye
SerkanDoğan
Top Bottom