Neler Yeni

Masaüstü Bilgisayar Temizliği ve Bakımı Hakkında Yardıma İhtiyacım Var

neggs

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Negan Smith
Selamlar, herkese iyi günler dilerim.Yaklaşık 9-10 ay önce bi hazır sistem aldım ve o gün bu gündür hiç temizliğini yapmadım , zaten öyle aman aman kullanılmadı.Sıcaklık değerlerinde felan bi anormallik yok sanırım fakat kasanın içerisine baktığımda tozlandığını gördüm.Ekran kartının fan yapraklarında ve kasanın fan yapraklarında tozlanma var.İşlemcinin kendine ait bi stok fanı var, onun yapraklarında da tozlanma var ve stok fanın altında da tozlanma var gibi (ne olarak adlandırılıyor tam bilmiyorum, radyatör deniyor sanırım :d)
Temizliğini yapmaya niyetlenmişken işlemcinin termal macununu da değiştireyim dedim (daha önce hiç değiştirmedim) ve https://www.hepsiburada.com/cooler-...ermal-macun-mgz-ndsg-n07m-r2-pm-HBC00000PQ475 bu termal macundan sipariş ettim.Yorumlarda vesaire baya memnun kalmışlardı.
Şimdi gelelim kasa temizliğine, biraz forumlara göz gezdirdiğimde baya baya insanlar ikiye bölünmüşler.Bi kesim hava kompresörüdür, fön makinesidir bunların kullanılmaması gerektiğini çünkü fanların dönerek statik elektrik oluşturacağını ve donanımların zarar görebileceğini söylüyorlar, ayrıca temizlik yapılırken anti statik eldiven ya da anti statik bileklik kullanılmasını söylüyorlar.Diğer kesim de "Aga kasayı çıkardım balkona tuttum hava kompresörünü, miss!".Yani ilk kesimin dediği daha sağlıklı gibi ama dediğim gibi insanlar çok bölündüğü için benimde kafam karıştı, nemli bez kullananılması gerektiğini söyleyenler, nemli bezin zararlı olduğunu söyleyenler olunca bende size danışayım dedim:d
Şuan benim kafama yatan kasayı fişten vs çekip, ekran kartı ve stok fanı çıkartıp fanların dönmeyeceği bi şekilde elektrik süpürgesiyle tozları çekmek, elektrik süpürgesinin girmediği yerlere yumuşak başlıklı bi makyaj fırçasıyla destek atmak.
İşlemci termal macun değiştirdikten sonra pump out gibi bi sorun oluyormuş, nasıl bir şey olduğu zihnimde canlanıyor fakat onu tam anlamıyla araştırmadım fakat bu konu hakkında bilgi sahibiyseniz, bildiklerinizi benimle paylaşırsanız sevinirim:d
Kasa temizliği hakkında biraz daha bilgi verirseniz, mesela ne kadar sürede bir temizlenmeli, donanımlar sürekli çıkartılıp temizlenirse eğer yalama olurlar mı? gibisinden genel bilgi verirseniz çok makbule geçer.
Sizden ricam lütfen konu hakkında bilgi sahibi ve deneyimleri olanlar yardımcı olurlarsa sevinirim.Herkese iyi forumlar dilerim

Son düzenleme:

Ayliz

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
46
İsim
Ayliz
Bak şimdi öncelikle annenin veya ablanın kardeşinin makyaj malzemelerini kullanmalısın bu ucuz yöntemi basitçe ilk olarak eyeliner fırçası bununla klavyeyi temizleyebilirsin ama dersen ki büyük olsun fondöten fırçası var onunla yap ha bilgisayar içinde öyle fondöten fırçaları ile tozları alabilirsin allık fırçası ile hepsini yapabilirsin
Mesaj otomatik birleştirildi:

BEN TOZ ALMAK İÇİN FALAN SANMIŞTIM TERMAL MACUN FALAN DEĞİLDİ PQKSPQSJPQJDPWJD

samaras00

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,618
İsim
veli gok
İlgilendiği Kategoriler
TEKNOLOJİ
ay da bir kompresör ile hava vurup . fırça ile tozı alıyorum. fanlara hava vururlen elimle tutuyorum .
herhangi bir parça çıkarmaya gerek yok .

Ayliz

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
46
İsim
Ayliz
Selamlar, herkese iyi günler dilerim.Yaklaşık 9-10 ay önce bi hazır sistem aldım ve o gün bu gündür hiç temizliğini yapmadım , zaten öyle aman aman kullanılmadı.Sıcaklık değerlerinde felan bi anormallik yok sanırım fakat kasanın içerisine baktığımda tozlandığını gördüm.Ekran kartının fan yapraklarında ve kasanın fan yapraklarında tozlanma var.İşlemcinin kendine ait bi stok fanı var, onun yapraklarında da tozlanma var ve stok fanın altında da tozlanma var gibi (ne olarak adlandırılıyor tam bilmiyorum, radyatör deniyor sanırım :d)
Temizliğini yapmaya niyetlenmişken işlemcinin termal macununu da değiştireyim dedim (daha önce hiç değiştirmedim) ve https://www.hepsiburada.com/cooler-...ermal-macun-mgz-ndsg-n07m-r2-pm-HBC00000PQ475 bu termal macundan sipariş ettim.Yorumlarda vesaire baya memnun kalmışlardı.
Şimdi gelelim kasa temizliğine, biraz forumlara göz gezdirdiğimde baya baya insanlar ikiye bölünmüşler.Bi kesim hava kompresörüdür, fön makinesidir bunların kullaılmaması gerektiğini çünkü fanların dönerek statik elektirik oluşturacağını ve donanımların zarar görebileceğini söylüyorlar, ayrıca temizlik yapılırken anti statik eldiven ya da anti statik bileklik kullanılmasını söylüyorlar.Diğer kesim de "Aga kasayı çıkardım balkona tuttum hava kompresörünü, miss!".Yani ilk kesimin dediği daha sağlıklı gibi ama dediğim gibi insanlar çok bölündüğü için benimde kafam karıştı, nemli bez kullananılması gerektiğini söyleyenler, nemli bezin zararlı olduğunu söyleyenler olunca bende size danışayım dedim:d
Şuan benim kafama yatan kasayı fişten vs çekip, ekran kartı ve stok fanı çıkartıp fanların dönmeyeceği bi şekilde elektirik süpürgesiyle tozları çekmek, elektirik süpürgesinin girmediği yerlere yumuşak başlıklı bi makyaj fırçasıyla destek atmak.
İşlemci termal macun değiştirdikten sonra pump out gibi bi sorun oluyormuş, nasıl bir şey olduğu zihnimde canlanıyor fakat onu tam anlamıyla araştırmadım fakat bu konu hakkında bilgi sahibiyseniz, bildiklerinizi benimle paylaşırsanız sevinirim:d
Kasa temizliği hakkında biraz daha bilgi verirseniz, mesela ne kadar sürede bir temizlenmeli, donanımlar sürekli çıkartılıp temizlenirse eğer yalama olurlar mı? gibisinden genel bilgi verirseniz çok makbule geçer.
Sizden ricam lütfen konu hakkında bilgi sahibi ve deneyimleri olanlar yardımcı olurlarsa sevinirim.Herkese iyi forumlar dilerim
ekran kartının garantisi varsa genelde iki yıl oluyor o bittikten bie yıl sonra termal macunu yenileyebilirsin belki

crabman

80+
ay da bir kompresör ile hava vurup . fırça ile tozı alıyorum. fanlara hava vururlen elimle tutuyorum .
herhangi bir parça çıkarmaya gerek yok .
hocam tozlar uçuşurken statik elektrikten problem olurmu? ve statik elektrik nasıl boşaltılır biliyorsanız söyleyebilir misiniz?

Top Bottom