Neler Yeni

Masaüstü için UPS mi yoksa akım korumalı priz mi almalıyım?

Filozof Balina

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
162
İsim
Erdem
Anakart gg oluyor yedek bios varsa 1i gidiyor 1i kalıyor oluyorda gerek yok bu sisteme ups gider 4070ti gibi bir kart var zaten
ups mi alayım yani
Mesaj otomatik birleştirildi:

Böyle bir sistem varken UPS lüks değil ihtiyaçtır. Allah göstermesin voltaj dalgalanması olsa anlık 2 3 kez git gel yapsa bazen buna PSU da dayanmıyor ve akım korumalı prizler sadece yüksek voltajı tutuyor. Bende akım korumalı priz ile kullanıyordum Allah ın cezası komşu elektrik panosunda bizim şarteli 3 kez kapat aç yaptı ekran kartı anakart psu komple gitti. UPS aldım kafam rahat.
Sistem o kadar iyi mi hocam ben orta segment diye düşünmüştüm (ilk masaüstüm) tavsiye ettiğiniz bir marka model var mıdır?

Kaan218

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
100
İsim
Kaan
merhaba tekli akım korumalı prize normal 3 lü veya 5 li priz taksam işi görür mü yoksa 5 li akım korumalı mı priz almak zorundayım
Bu sorunun cevabını bende merak ediyorum

Filozof Balina

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
162
İsim
Erdem
merhaba tekli akım korumalı prize normal 3 lü veya 5 li priz taksam işi görür mü yoksa 5 li akım korumalı mı priz almak zorundayım
Hiç bilmiyorum bazısı dediğiniz gibi prize tekli akım korumalı alıp uzatma takıyordu.

Kaan218

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
100
İsim
Kaan
Böyle bir sistem varken UPS lüks değil ihtiyaçtır. Allah göstermesin voltaj dalgalanması olsa anlık 2 3 kez git gel yapsa bazen buna PSU da dayanmıyor ve akım korumalı prizler sadece yüksek voltajı tutuyor. Bende akım korumalı priz ile kullanıyordum Allah ın cezası komşu elektrik panosunda bizim şarteli 3 kez kapat aç yaptı ekran kartı anakart psu komple gitti. UPS aldım kafam rahat.
Psu Önersi

Thadox

80+ Bronze
ups mi alayım yani

Sistem o kadar iyi mi hocam ben orta segment diye düşünmüştüm (ilk masaüstüm) tavsiye ettiğiniz bir marka model var mıdır?
Schneider/APC alabilirsin ikisi de aynı firma gibidir. Tahminimce 2000VA yeterli olur ama detaylı bir şekilde araştır bence. Ayrıca evet sistemin oldukça güzel Allah nazardan saklasın.

Filozof Balina

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
162
İsim
Erdem
kardeşim corsair kaliteli bir marka gerek yok kendı koruması var zaten
ne gibi bir koruması var hocam. evet kaliteli diye almıştım ama yazık olmasın sonra

Schneider/APC alabilirsin ikisi de aynı firma gibidir. Tahminimce 2000VA yeterli olur ama detaylı bir şekilde araştır bence. Ayrıca evet sistemin oldukça güzel Allah nazardan saklasın.
Teşekkür ederim hocam bakacağım

abdurrahman!

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
439
İsim
Abdurrahman
Msi a520 m a pro anakartim powerboost psu var bende 10 kereden fazla elektrik gitmiştir aldığımdan beri sıkıntı olmadı ( şimdilik:D )

Thadox

80+ Bronze
Direkt marka olarak önermeyeceğim ama rehberlik etmesi açısından şunu söyleyebilirim ki alacağın psu da koruma sertifikalarına bak. Örneğin ovp, opp, uvp, scp, otp tarzı korumalar olması çok önemli. Gold için fazladan para harcamaktansa sertifikaları dolu bronze almak daha mantıklı olur güvenlik açısından.

Dahası  
Reaksiyon skoru
27
İsim
Merlin

Ekler

• IMG_3823.png
    IMG_3823.png
    398.3 KB · Hit: 8

Kaan218

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
100
İsim
Kaan
Direkt marka olarak önermeyeceğim ama rehberlik etmesi açısından şunu söyleyebilirim ki alacağın psu da koruma sertifikalarına bak. Örneğin ovp, opp, uvp, scp, otp tarzı korumalar olması çok önemli. Gold için fazladan para harcamaktansa sertifikaları dolu bronze almak daha mantıklı olur güvenlik açısından.
hocam öncelikle teşekkürler bizim burda o kadar çok elektirk gitmiyiyor dediğin şey evet mantıklı ama ne kadar et o kadar köfte mantığı
şöyle bişey buldum sanırsam bundan alıcam

Thadox

80+ Bronze
Hocam ben bunu aldım da iptal edip ne almalıyım sizce @Thadox
Markayı hiç duymadım eğer akım korumalı alacaksanız yine schneider veya tunçmatik önerebilirim. Şu an tsk 6136 kullanıyorum ama pc için değil telefon şarjı vantilatör vs için kullanıyorum.

Filozof Balina

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
162
İsim
Erdem

Thadox

80+ Bronze
hocam öncelikle teşekkürler bizim burda o kadar çok elektirk gitmiyiyor dediğin şey evet mantıklı ama ne kadar et o kadar köfte mantığı
şöyle bişey buldum sanırsam bundan alıcam
Fransız malıdır üzmez yüksek voltajdan korur ama düşük voltaj ve dalgalanmalarda akım korumalı prizler değil bilgisayarın psu ya düşüyor iş.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,020,088
Üyeler
161,658
Son üye
Shıva44
Top Bottom