Neler Yeni

Mavi Ekran DMP Dosyası

Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
Furkan Hasan
Mavi ekran hatası alıyorum DMP dosyasını bırakıyorum anlayan bi ardakdaş sorunun neyden kaynaklı olduğunu söyleyebilir mi ?
Dosyayı direk olarak koyamadım mediafire dan bakabilirsiniz

Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
mgs
Sorun Intel IGPU (Entegre grafik kartı) sürücüsü kaynaklı görünüyor. DDU ile intel IGPU driverını silip, "Intel Driver & Support Assistant" ile güncel Intel grafik sürücüsünü kurup deneyin. Yine mavi ekran alırsanız, sürücüyü tekrar DDU ile kaldırın ve Windows Update üzerinden aratarak yüklemesine izin verin. Bu şekilde sorunun çözülmesi lazım.

Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
Furkan Hasan
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Sorun Intel IGPU (Entegre grafik kartı) sürücüsü kaynaklı görünüyor. DDU ile intel IGPU driverını silip, "Intel Driver & Support Assistant" ile güncel Intel grafik sürücüsünü kurup deneyin. Yine mavi ekran alırsanız, sürücüyü tekrar DDU ile kaldırın ve Windows Update üzerinden aratarak yüklemesine izin verin. Bu şekilde sorunun çözülmesi lazım.
Selam dostum DDU ile slip intelin programından yaptım aynı hatayı tekrar aldım

Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
mgs
Normal şartlarda oyunda iken Inten GPU kullanmaması lazım. Sizinki dGPU yerine iGPU kullanıyor o zaman.

Eğer Intel iGPU sürücüsünü Microsoft update ile kurunca mavi ekran sorununuz çözüldü ise. O zaman Nvidia denetim masasında 3D Ayarların Yönetilmesi>Program Ayarları'ndan oyunu seçip "Yüksek performanslı NVIDIA işlemcisi" seçeneğini seçin. Ayrıca Başlat>Ayarlar>Oyun>Oyun Modu>Grafikler ekranında yine oyunu seçip yüksek performans GPU seçeneğini seçin. Böylece oyunu iGPU yerine dGPU ile çalıştırabilirsiniz.

Ayrıca güncel değilse dahili grafik kartı dGPU sürücüsünü ve bios sürücüsünü de güncellemenizi tavsiye ederim.

Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
Furkan Hasan
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Normal şartlarda oyunda iken Inten GPU kullanmaması lazım. Sizinki dGPU yerine iGPU kullanıyor o zaman.

Eğer Intel iGPU sürücüsünü Microsoft update ile kurunca mavi ekran sorununuz çözüldü ise. O zaman Nvidia denetim masasında 3D Ayarların Yönetilmesi>Program Ayarları'ndan oyunu seçip "Yüksek performanslı NVIDIA işlemcisi" seçeneğini seçin. Ayrıca Başlat>Ayarlar>Oyun>Oyun Modu>Grafikler ekranında yine oyunu seçip yüksek performans GPU seçeneğini seçin. Böylece oyunu iGPU yerine dGPU ile çalıştırabilirsiniz.

Ayrıca güncel değilse dahili grafik kartı dGPU sürücüsünü ve bios sürücüsünü de güncellemenizi tavsiye ederim.
Dediğiniz herşeyi yaptım çözüm yok servise göndericem sadece bios u güncellemedim ondan da bişey olur diye korekuyorum

Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
mgs
Dediğiniz herşeyi yaptım çözüm yok servise göndericem sadece bios u güncellemedim ondan da bişey olur diye korekuyorum
Geçmiş olsun, yapabileceğiniz bir şey kalmadıysa tabii ki gönderin. Ama eğer yazılımsal, sürücüsel bir sorun ise onlar da bir şey yapamayabilir. Eski Hp dizüstü bilgisayarımda realtek ses kartı sürücüsü oyunların dahili güvenlik yazılımlarıyla çakışıyordu, her gün onlarca mavi ekran alıyordum. Denemediğim ses kartı sürücüsü kalmadı. En sonunda Microsoft update catolog'dan farklı bir üreticinin yayınladığı sürücüyü (lenovo diye hatırlıyorum), donanım kimliği uyuşmamasına rağmen Hp bilgisayara yükleyerek geçici olarak sorunu çözdüm. Yıllar sonra Microsoft update ile sağolsunlar düzeltilmiş ses kartı sürücüsü gönderdiler. Yani servise tabi ki gönderin donanımsal bir sorun olma ihtimali de var. Ama bu tür mavi ekran sorunları büyük oranda yazılımsal oluyor haberiniz olsun.

Bios güncellemek her zaman ufak da olsa risk içerir. O yüzden kesinlikle güncelleyin diyemem. Ama 20 senede 1 kez sorun yaşadım bios güncellerken. Onda da CMOS pilini sök tak yaparak düzeldi.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,062,319
Üyeler
168,760
Son üye
Mıhlama
Top Bottom