Neler Yeni

Mavi Ekran Mavi Ekran (Minidump)

Laurâs

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
86
İsim
Hüseyin Resul Uslu
Merhaba,
Bilgisayarımı 32 ram kullanınca mavi ekran yiyor ama 16 da kullanınca sıkıntı olmuyor daha yaklaşık 2 ay önce aldım. Yardımcı olursanız sevinirim minidump ektedir.

Ekler

• 112524-6437-01.rar
    1.4 MB · Hit: 17

Moonlighter

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
807
İsim
Ahmet
RAM testine sokun hocam programlı veya programsız şekilleri var sanırım ama isimlerini bilmiyorum.

zorlu123123

80+ Bronze
amd expo tarafından ram kullanıyorsunuz sanırsam bunun sebebi mi tam emin değilim ama etkisi vardır illa

Laurâs

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
86
İsim
Hüseyin Resul Uslu
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
amd expo tarafından ram kullanıyorsunuz sanırsam bunun sebebi mi tam emin değilim ama etkisi vardır illa
Anakartımın QVL listesine baktım bu ramler listede mevcut yani bu anakartım bu ramleri destekliyor.

zorlu123123

80+ Bronze
Anakartımın QVL listesine baktım bu ramler listede mevcut yani bu anakartım bu ramleri destekliyor.
amd tarafında bile expolar stabil değil tam intelle dahada fazladır anlamında dedim
üstüne 14. nesil sorunlu işlemcilerden kullanıyorsunuz micro code güncellemesi yaptınızmı durmadan mavi ekran hatası alıyordu çoğu kullanıcı bios update ve intel sitesindeki yazılımlar yüklü değilse deneyin büyük ihtimal çözülür sorununuz

Laurâs

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
86
İsim
Hüseyin Resul Uslu
amd tarafında bile expolar stabil değil tam intelle dahada fazladır anlamında dedim
üstüne 14. nesil sorunlu işlemcilerden kullanıyorsunuz micro code güncellemesi yaptınızmı durmadan mavi ekran hatası alıyordu çoğu kullanıcı bios update ve intel sitesindeki yazılımlar yüklü değilse deneyin büyük ihtimal çözülür sorununuz
Micro code güncellemesi yapıldı BİOS ta güncel.

zorlu123123

80+ Bronze
Micro code güncellemesi yapıldı BİOS ta güncel.
tek 16 da çalışıyor demişsiniz

solda ve sağda olarak çalıştıysa tek modül olarak

ramlerinizin mhz ini manuel olarak stabile getirmelisiniz
ya da yeni ram kiti almalısınız

anakart ram soketleri hasar almadıkça kolay kolay bozulmadığı için ilk başta yazmıyorum yinede kontrol edin test edebilirsenizde farklı 2 modül ramle deneyin

memtest
aida
userbenchmark

gibi ram test uygulamalarıda işinize yarayabilir tek modül olarak 2 sinide test edin sonuçlar arasında %3 4 ten fazla fark varsa o ram sorunlu olabilir

sadece ram test etmek yerine komple teste sokmayı denerseniz daha net hata gözükür parazitlenme varsa ram tarafında işlemci performansıda düşer frekans bazında genellikle anormallikleri karşılaştırıp ss lemeniz en temiz yol bence minidup okuyamıyorum tablette olduğum için pek o taraftanda kesin sonuca varıcak bilgim yok

Laurâs

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
86
İsim
Hüseyin Resul Uslu

anakart ram soketleri hasar almadıkça kolay kolay bozulmadığı için ilk başta yazmıyorum yinede kontrol edin test edebilirsenizde farklı 2 modül ramle deneyin

memtest
aida
userbenchmark

gibi ram test uygulamalarıda işinize yarayabilir tek modül olarak 2 sinide test edin sonuçlar arasında %3 4 ten fazla fark varsa o ram sorunlu olabilir

sadece ram test etmek yerine komple teste sokmayı denerseniz daha net hata gözükür parazitlenme varsa ram tarafında işlemci performansıda düşer frekans bazında genellikle anormallikleri karşılaştırıp ss lemeniz en temiz yol bence minidup okuyamıyorum tablette olduğum için pek o taraftanda kesin sonuca varıcak bilgim yok
Konuyu açtıktan 1-2 dk sonra memtest86 başlattım. İlk başta XMP açınca da bilgisayar açılmıyordu ramlerin yerini değiştirince sorun çözüldü ama bu seferde bilgisayar donuyor hiç bir şey yapamıyorum artık canımı sıkmaya başladı bu konu. MiniDump a bakıcak biri yok mu acaba?

egoxtry

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Egemen Özsarıgül

memtest
aida
userbenchmark

bende mavi ekran hatası alıyorum minidump dosyam elimde banada yardımcı olabilir misin?

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,039,853
Üyeler
164,922
Son üye
ersever.
Top Bottom