Neler Yeni

Mavi Ekran Mavi Ekran Sorunu Yardım

dexa

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
enes koral
Bilgisayarımda bir şey kurarken veya oyuna girerken mavi ekran hatası almaktayım. Windows 7 hiçbir test denemelerimde bir sorun yaşamadım. Belki PSU da bir sorun mu var diye düşünüyorum. Hata kodunu resimde paylaşacağım, yardımcı olan kimse olmadı bilgili olan insanlar ilgilenebilirse sevinirim.

RAM: 8 GB
256 SSD
Ekran kartı: GTX 760
Anakart: Z-87 PRO
İşlemci: İ7-4770K

Ekler

• 5C37F595-9240-4A65-AB22-9F385286391A.jpeg
    5C37F595-9240-4A65-AB22-9F385286391A.jpeg
    101.2 KB · Hit: 15
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
141
İsim
Hazar Günay
Alınan hata 0x124 kodlu WHEA_UNCORRECTIBLE_ERROR.

Dosyada yüklenemeyen sistem dosyaları olmadığı için mesela MSI Afterburner mı var, ThrottleStop mu var ya da ağ sürücüsü bileşeni mi var gibi şeyleri göremiyoruz.

O yüzden sadece sormakla yükümlüyüm.
Sistemde OC var mı? Varsa kaldırın.

Eğer yoksa Chipset sürücüsünü yükleyince donanımsal bir sorun yoksa düzelmesi gerekli sorunun.
Genelde bu hata Chipset sürücüsü kaynaklı çıkar ama daha çok sebebi var sayabileceğim.

https://station-drivers.com/index.php?option=com_remository&Itemid=352&func=fileinfo&id=3536&lang=en
Bu linki deneyin.

Sisteme uyumlu bulabildiğim sanırım en güncel sürüm bu.

dexa

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
enes koral
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Alınan hata 0x124 kodlu WHEA_UNCORRECTIBLE_ERROR.

Dosyada yüklenemeyen sistem dosyaları olmadığı için mesela MSI Afterburner mı var, ThrottleStop mu var ya da ağ sürücüsü bileşeni mi var gibi şeyleri göremiyoruz.

O yüzden sadece sormakla yükümlüyüm.
Sistemde OC var mı? Varsa kaldırın.

Eğer yoksa Chipset sürücüsünü yükleyince donanımsal bir sorun yoksa düzelmesi gerekli sorunun.
Genelde bu hata Chipset sürücüsü kaynaklı çıkar ama daha çok sebebi var sayabileceğim.

https://station-drivers.com/index.php?option=com_remository&Itemid=352&func=fileinfo&id=3536&lang=en
Bu linki deneyin.

Sisteme uyumlu bulabildiğim sanırım en güncel sürüm bu.
Sistemde OC yok. Bir arkadaş işlemcimde arıza olabileceğini söyledi. Prime95 ile test ettiğimde 100 dereceyi görmekte, normal durumlarda serin çalışmakta. Sanırım Termal macun uzun yılla değiştirilmemiş, fakat yine de deneyin derseniz chipseti yükleyebilirim.

En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
141
İsim
Hazar Günay
Öncelikli olarak Chipset sürücüsünü yükleyin. Ondan sonra işlemciye dair test yaparız.

dexa

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
enes koral
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Öncelikli olarak Chipset sürücüsünü yükleyin. Ondan sonra işlemciye dair test yaparız.
Chipset kurduktan sonra driverlerimi kurarken herhangi bir mavi ekran yemedim. İşlemleri tamamlayabilirsem oyun testinden sonra bilgilendirme yapacağım.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,029,541
Üyeler
163,184
Son üye
RTX2060SuperEdition
Top Bottom