Neler Yeni

Mavi Ekran Mavi ekran yememin sebebi nedir? (Minidump)

dnbn

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
ahmet
Arkadaşlar selam, az önce oyun oynarken çok geçmeden mavi ekran yedim ardından sistem yeniden başladı. Sonra neyse ya diyip oyuna tekrardan girdim ve bu sefer birkaç dakika sonra oyun çöktü ardından tamam ya diyip tam burada konu açacakken 2. mavi ekranı yedim. Minidump dosyalarından hiç anlamam o yüzden bilen anlayan varsa cevaplarsa sevinirim. Bu arada bu sistemle yediğim ilk mavi ekranlar. Dün https://forum.donanimarsivi.com/konu/hangi-ram-profili-daha-iyi.1065331/#post-9570396
bu konuda dediğim şeyi yaptım (Ramleri 3400 MHz CL18 değerine aldım, fakat 3600 MHz CL26 kullanırken böyle bir şey yaşamamıştım) ve yeni gelen ekran kartı sürücüsünü yükledim. He birde yeni gelen Windows update yi yapmıştım yani dünden beri bu 3 ünü yaptım ve bugün mavi ekran yedim. Minidump dosyalarından anlayan varsa yardımcı olursa sevinirim.

Sistem
İşlemci: r5 5500
GPU: rtx 4060
Anakart: Gigabyte b450mk
Ramler: gskill 2x8gb (detay gerekirse veririm)

Minidump dosya linki: minidump.rar

Fikirlerinizi bekliyorum.

_Zaur_

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,571
İsim
Zaur
İlgilendiği Kategoriler
Konu dışı
Xmp özelliğini felan çok kurcalama. Ramleri olduğu gibi bırak hatta biosu sıfırla Normal kullan işte mavi ekran yemeden.
Xmp açıcam sorun yaşasamda olur dersen sen bilirsin.

dnbn

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
ahmet
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Xmp özelliğini felan çok kurcalama. Ramleri olduğu gibi bırak hatta biosu sıfırla Normal kullan işte mavi ekran yemeden.
Xmp açıcam sorun yaşasamda olur dersen sen bilirsin.
olduğu gibi bırakınca 3600 mhz lik ramleri 2111 mhz de kullanmak zorunda kalıyorum

_Zaur_

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,571
İsim
Zaur
İlgilendiği Kategoriler
Konu dışı
olduğu gibi bırakınca 3600 mhz lik ramleri 2111 mhz de kullanmak zorunda kalıyorum
Peki standart olarak 2111mhzde mavi ekran veriyormu?

Ya sorunla boğuşursun azcık hız kazanırsın
Yada Sorunsuz olarak standart olarak kullanırsın.

Zaten çok eskiden hız aşırtıldığında sorunlar meydana çıkıyordu, hala devam ediyor demek

Honda CRX

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
38
İsim
Burak
Alakası yok XMP ile adamlar boşuna koymuyor. Ekran kartından kaynaklı gibi duruyor bu arada PC restart atmış.

dnbn

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
ahmet
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Peki standart olarak 2111mhzde mavi ekran veriyormu?

Ya sorunla boğuşursun azcık hız kazanırsın
Yada Sorunsuz olarak standart olarak kullanırsın.

Zaten çok eskiden hız aşırtıldığında sorunlar meydana çıkıyordu, hala devam ediyor demek
onu denemedim ama kendim MHz leri manuel 3600 yapınca CL otomatik olarak 26 oluyor o şekilde 1 yıla yakın kullandım mavi ekran yemedim ama dediğim gibi sorun ramlerdede olmayabilir dün neler yaptığımı konuda yazdım.

_Zaur_

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,571
İsim
Zaur
İlgilendiği Kategoriler
Konu dışı
Alakası yok XMP ile adamlar boşuna koymuyor. Ekran kartından kaynaklı gibi duruyor bu arada PC restart atmış.
eee sonuçta adamlar 300km basan araba yapmışlar. Durmadan 300km hızda kullanabilir misin? Eninde sonunda bir duvara çarpmican mı?

zorlu123123

80+ Bronze
eee sonuçta adamlar 300km basan araba yapmışlar. Durmadan 300km hızda kullanabilir misin? Eninde sonunda bir duvara çarpmican mı?
5 yıldır expo açık kullanırım hiçbi sorun yaşamadım örneğinin üstünden konusursakta 300 de stock ve fabrika kitabına uygun bakım şartlarda evet 300 kmh hızda hiç durmadan kulanabilrsiniz 1000 beydir chironda 300 khm ye ulaşır standart 540 ta stock olarak ikiside fabirkasyonu 300 de son sürat gitme testerinden geçmiştir yoksa 540 320 de yapar chiron 400 de yapar limitorun garantinin olayı o dur mesela işlemcil ramlerde xmp expo bi tık hız aşırtır ve bunu garanti kapsamında ve standart olarak sunar 6000 değidle 6100 de bize stabil değer sağlamıyor diye kızamayız sadece özetle konu böyle

xmp modülü varsa kullanılır kısaca

_Zaur_

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,571
İsim
Zaur
İlgilendiği Kategoriler
Konu dışı
5 yıldır expo açık kullanırım hiçbi sorun yaşamadım örneğinin üstünden konusursakta 300 de stock ve fabrika kitabına uygun bakım şartlarda evet 300 kmh hızda hiç durmadan kulanabilrsiniz 1000 beydir chironda 300 khm ye ulaşır standart 540 ta stock olarak ikiside fabirkasyonu 300 de son sürat gitme testerinden geçmiştir yoksa 540 320 de yapar chiron 400 de yapar limitorun garantinin olayı o dur mesela işlemcil ramlerde xmp expo bi tık hız aşırtır ve bunu garanti kapsamında ve standart olarak sunar 6000 değidle 6100 de bize stabil değer sağlamıyor diye kızamayız sadece özetle konu böyle

xmp modülü varsa kullanılır kısaca
Sıkıntı hızlara ulaşmakta değil. O hızda daima kullanabilirmisin?

XMP ye gelince kullanılır ama sistemden sisteme farklılık gösterir. Expo kullanıpta onlarca sorunlarla uğraşan az mı adam var?

Honda CRX

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
38
İsim
Burak
Sıkıntı hızlara ulaşmakta değil. O hızda daima kullanabilirmisin?

XMP ye gelince kullanılır ama sistemden sisteme farklılık gösterir. Expo kullanıpta onlarca sorunlarla uğraşan az mı adam var?
Evet kullanabilir. Kaliteli bir ram varsa yapar tabi ki bende kingston var XMP olmadan normal şekilde 5200 Mhze aldım. Xmp açıkta kullandım 3 ay bir sorun olmadı.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,050,018
Üyeler
166,675
Son üye
riotun4q
Top Bottom