Neler Yeni

Yardım max 10.300 gaming laptop önerisi

BaşaramadıkAbi

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
Aşırı performans gerektiren oyunlar oynamaycağız aslında.Max PUBG tarzı oyunlar oynayacağız.Düşük mü kalır diyosunuz?
Evet, hem ileriye dönük bir işlemci de değil. Almayın o laptobu.

Sheazel

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
24
İsim
Seçkin Kurtalan
Aşırı performans gerektiren oyunlar oynamaycağız aslında.Max PUBG tarzı oyunlar oynayacağız.Düşük mü kalır diyosunuz?
Evet çok düşük. Ben de hardcore PUBG oyuncusuydum ta ki korona gelene kadar :) O işlemci ile darboğaz yaşayacağınız için ekran kartını kullanmazsınız.

StrongesT

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
293
İsim
Ahmet Ceyhun BİLİR
Amaç sadece oyun mu? Öyle olsa bile ram önemli o yüzden MSI iyi gözüküyor. Öneri olarakta:

Daha ucuz bir seçenek olmakla birlikte attığınız ASUS'a oranla daha performanslı, MSI'a göre ise az farklı ve ucuz bir seçenek olur. Kalan bütçe ile monitör, mouse, klavye vs. alınabilir.
Yanlış bilgi. Tuf daha güçlü

Sheazel

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
24
İsim
Seçkin Kurtalan
@StrongesT Aynen hocam 8gb ram ile darboğaz yediğinizde çok güçlü oluyordur kesin. Ram azlığından daha geri olduğunu belirttiğimi hatırlıyorum. Lütfen "Yanlış Bilgi" gibi ithamlarda bulunmadan önce yazılanları okuyun.

StrongesT

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
293
İsim
Ahmet Ceyhun BİLİR
@StrongesT Aynen hocam 8gb ram ile darboğaz yediğinizde çok güçlü oluyordur kesin. Ram azlığından daha geri olduğunu belirttiğimi hatırlıyorum. Lütfen "Yanlış Bilgi" gibi ithamlarda bulunmadan önce yazılanları okuyun.
Hocam 3050 şuan 1660ti gücünde yani ya eşittir y da tuf, acerden güçlüdür ki ben tuf alırdım en azından güncel
Mesaj otomatik birleştirildi:

Acer'a göre

lil musty

80+ Silver
En İyi Cevap
9
Burada bence MSI almak daha mantıklı. Hatta baya mantıklı çünkü onun hem depolaması 2 kat daha fazla ve işlemcisi de çok az da olsa daha iyi diye biliyorum. MSI'n RAM 16, ASUS'un 8 bu yüzden yine MSI daha mantıklı. Ekran kartları benzer performanslara sahip eğer RTX / DLSS ile işiniz yoksa MSI almanızı tavsiye ederim. Bu arada bu fiyata böyle işlemcili laptop baya iyiymiş ( MSI için diyorum )

Sheazel

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
24
İsim
Seçkin Kurtalan
Hocam 3050 şuan 1660ti gücünde yani ya eşittir y da tuf, acerden güçlüdür ki ben tuf alırdım en azından güncel

Acer'a göre
Konuyu açan kişinin 8gb ram alıp takmakla uğraşacağını sanmadığım gibi 1660ti 3050ti a denk sayılır ve ondan azıcık daha güçlüdür. Gidip 60W 1660ti ile 80W 3050 karşılaştıması izlerseniz tabi güçlü gelir fakat öyle bir durum yok.

Acer'a göre

Benchmark karşılaştırmalarına bakmanızı tavsiye ederim.

StrongesT

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
293
İsim
Ahmet Ceyhun BİLİR
Konuyu açan kişinin 8gb ram alıp takmakla uğraşacağını sanmadığım gibi 1660ti 3050ti a denk sayılır ve ondan azıcık daha güçlüdür. Gidip 60W 1660ti ile 80W 3050 karşılaştıması izlerseniz tabi güçlü gelir fakat öyle bir durum yok.

İlerde takar be hocam, güncel donanım her zaman iyidir

Sheazel

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
24
İsim
Seçkin Kurtalan

Tebrik ederim valla, sırf daha güçlü olduğunu kendinize inandırmak için Youtube'yi kazmışsınız ve daha dün atılan videoyu hiçbir kanıt olmadan bana benchmark olarak sunuyorsunuz üstüne notebookcheck gibi bir yerden atmama rağmen. Üstüne atılan ASUS TUF 60W ekran kartına sahip dynamic boost ile 75W olabiliyor ama attığınız videoda 95W(En fazla 90 olmasına rağmen :D). Yapmayın lütfen.

Videodaki 3050Tİ olan cihazı buldum, Optimus + Max TDP verildiğinde 95W yapılabiliyormuş o yüzden 1660Tİ'dan güçlü olayı kısmen doğru. Normal kullanımda ise 95W olabileceğini düşünmediğimden fikrim halen aynı hocam.

Son düzenleme:

Nachi

80+ Platinum

Top Bottom