SWIB
80+
- Reaksiyon skoru
- 5
- Bütçe
- 40.000
Arkadaşlar birkaç gündür kafam iyice doldu taştı. Kararsızlık ile birlikte şu anki ekonomik şartlarda bir kasa almazsam beş altı ay en fazla bir yıl sonra almak istediğim sistemlerin fiyatı 2 katına çıkacak gibi hissediyorum o nedenle peşin fiyatına taksit imkanları olan bazı bankaların kredi kartları ile bir sistem almak istiyorum.
Max verebileceğim para 40k, taksitle o da.
Sonrasında elimdeki sistemi satmayı düşünüyorum.
-RTX 3060 Asus Dual OC 12GB V2
-İ3 12100F (giriş seviye bir işlemci farkındayım)
-8x2 RAM
-Asus Prime H610M-K D4
-360mm Sıvı soğutma Corsair
-512GB SSD
-650W 80+ Bronze
Sisteme sahibim hali hazırda yeni sistemi taksitle aldıktan sonra elimdeki sistemi de tahmini 20k dan biraz aşağıda satmayı düşünüyorum.
Bana hem parça hem sistem önerisinde bulunabilirsiniz, mantıklı fikirlere ihtiyacım var kafa karışıklığı yaşıyorum bu konuda.
Aklımdaki sisteme dair birkaç şey eklemek isterim,
RX 9070 XT 16GB gibi bir kart olmasını isterim uzun vadede beni götüreceğine inanıyorum.
9060 xt de olabilir ancak kesinlikle 8GB olmasını istemem.
Ben CAD tasarım programları kullanıyorum bunlar kesinlikle yüksek grafik kartları istemiyor ancak buna ek olarak Valo olsun CS olsun veya Exborne tarzı oyunlar oynuyorum bunlar için de hem low display quality high fps - yeri geldiğinde de high quality high fps beklentim olacak hikaye modlu veya atmosferik oyunlarda grafik kartına yükleneceğim esnada fps odaklı cs2 gibi oyunlarda da işlemciye yükleneceğinin farkındayım, bu nedenle Ryzen 5 serisi mi yoksa İntel 5 serisine mi yönelsem bilemedim.
Bütçeme uygun olarak bana tavsiyede bulunabilirseniz çok sevinirim.
Yakında donanım arşivinden veya benzer kanallardan veya unlost gibi trendyol üzerinden satış yapan sayfalardan hazır sistem indirimleri gelir mi onu da öngöremiyorum. Her açıdan beni yönlendirebileceğiniz fikirlere açığım.
Elimdeki sistemi de kaça satmam gerekir tam bilmiyorum ama düşebileceğim max rakam sanırım 18 bin olacaktur bu açıdan da eleştirirseniz sevinirim.
Max verebileceğim para 40k, taksitle o da.
Sonrasında elimdeki sistemi satmayı düşünüyorum.
-RTX 3060 Asus Dual OC 12GB V2
-İ3 12100F (giriş seviye bir işlemci farkındayım)
-8x2 RAM
-Asus Prime H610M-K D4
-360mm Sıvı soğutma Corsair
-512GB SSD
-650W 80+ Bronze
Sisteme sahibim hali hazırda yeni sistemi taksitle aldıktan sonra elimdeki sistemi de tahmini 20k dan biraz aşağıda satmayı düşünüyorum.
Bana hem parça hem sistem önerisinde bulunabilirsiniz, mantıklı fikirlere ihtiyacım var kafa karışıklığı yaşıyorum bu konuda.
Aklımdaki sisteme dair birkaç şey eklemek isterim,
RX 9070 XT 16GB gibi bir kart olmasını isterim uzun vadede beni götüreceğine inanıyorum.
9060 xt de olabilir ancak kesinlikle 8GB olmasını istemem.
Ben CAD tasarım programları kullanıyorum bunlar kesinlikle yüksek grafik kartları istemiyor ancak buna ek olarak Valo olsun CS olsun veya Exborne tarzı oyunlar oynuyorum bunlar için de hem low display quality high fps - yeri geldiğinde de high quality high fps beklentim olacak hikaye modlu veya atmosferik oyunlarda grafik kartına yükleneceğim esnada fps odaklı cs2 gibi oyunlarda da işlemciye yükleneceğinin farkındayım, bu nedenle Ryzen 5 serisi mi yoksa İntel 5 serisine mi yönelsem bilemedim.
Bütçeme uygun olarak bana tavsiyede bulunabilirseniz çok sevinirim.
Yakında donanım arşivinden veya benzer kanallardan veya unlost gibi trendyol üzerinden satış yapan sayfalardan hazır sistem indirimleri gelir mi onu da öngöremiyorum. Her açıdan beni yönlendirebileceğiniz fikirlere açığım.
Elimdeki sistemi de kaça satmam gerekir tam bilmiyorum ama düşebileceğim max rakam sanırım 18 bin olacaktur bu açıdan da eleştirirseniz sevinirim.