Neler Yeni

MD3 Sistem Ekran Kartının Fan Fızı Ne Olursa Olsun Düşmüyor GIGABYTE GTX 1650 OC

KnightDavion

80+ Bronze
Merhaba dostlar.

MD3 sistem aldım. İçinde GIGABYTE GeForce GTX 1650 D6 OC mevcut.

Ürünün kendi resmi sitesi bu:

Bu ekran kartının fan hızını %64'ten aşağı hiçbir şekilde düşüremiyorum.
Günümüz ekran kartlarında 0 Db teknolojisi varken yani ekran kartı belli bir sıcaklığın üzerine çıkmadıkça fan dahi çalıştırmazken bu ekran kartının 30 derece sıcaklıkta bile ne olursa olsun %64 fan hızının altına düşmemesi beni deli ediyor.

AORUS ENGINE ile de MSI AFTERBURNER ile de denedim.
AORUS ENGINE'de Customized ayarlarda %35 yapsam da (minimum %35 oluyor bu arada) yine de %64'den aşağı düşmüyor.

Forumda bu konuya çözüm bulacağıma inanıyorum. Yardımınızı rica ederim.

Saygılarımla.

ekran kartı.png

ekran kartı 2.png

GADDAR

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
302
İsim
Doğukan Demir
İlgilendiği Kategoriler
Overclock , 2. el sistem toplama , oyun , sağlık
Merhaba dostlar.

MD3 sistem aldım. İçinde GIGABYTE GeForce GTX 1650 D6 OC mevcut.

Ürünün kendi resmi sitesi bu:

Bu ekran kartının fan hızını %64'ten aşağı hiçbir şekilde düşüremiyorum.
Günümüz ekran kartlarında 0 Db teknolojisi varken yani ekran kartı belli bir sıcaklığın üzerine çıkmadıkça fan dahi çalıştırmazken bu ekran kartının 30 derece sıcaklıkta bile ne olursa olsun %64 fan hızının altına düşmemesi beni deli ediyor.

AORUS ENGINE ile de MSI AFTERBURNER ile de denedim.
AORUS ENGINE'de Customized ayarlarda %35 yapsam da (minimum %35 oluyor bu arada) yine de %64'den aşağı düşmüyor.

Forumda bu konuya çözüm bulacağıma inanıyorum. Yardımınızı rica ederim.

Saygılarımla.

Alıntıyı görüntüle

Alıntıyı görüntüle
kronik sorun çoğu kişi aynı sorunla karşılaşıyor aynı model kartta

KnightDavion

80+ Bronze
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
kronik sorun çoğu kişi aynı sorunla karşılaşıyor aynı model kartta

Hocam ekran kartının fan sesi o kadar yüksek ki... Monitörün dahili hoparlörünün sesini bastırıyor. 15 senedir bilgisayar kullanıyorum yıl 2022 bu kadar gürültülü ekran kartı görmedim. Çözüm yolu yok mudur?

GADDAR

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
302
İsim
Doğukan Demir
İlgilendiği Kategoriler
Hocam ekran kartının fan sesi o kadar yüksek ki... Monitörün dahili hoparlörünün sesini bastırıyor. 15 senedir bilgisayar kullanıyorum yıl 2022 bu kadar gürültülü ekran kartı görmedim. Çözüm yolu yok mudur?
Toms hardware gibi büyük forumlarda bile adam akıllı çözümünü bulan yok kimisi fan dönüştürücü kablo alıp ekran kartı fanını direkt anakarta bağlayıp oradan kontrol etmişler kimisi söküp atmış ve kaliteli kasa fanı takıp kullanmışlar. Bazıları ise bios mod yapıp kurcalamışlar ama onu hiç önermem yani yapabileceğiniz pek bir şey yok aslında.

KnightDavion

80+ Bronze
Toms hardware gibi büyük forumlarda bile adam akıllı çözümünü bulan yok kimisi fan dönüştürücü kablo alıp ekran kartı fanını direkt anakarta bağlayıp oradan kontrol etmişler kimisi söküp atmış ve kaliteli kasa fanı takıp kullanmışlar. Bazıları ise bios mod yapıp kurcalamışlar ama onu hiç önermem yani yapabileceğiniz pek bir şey yok aslında.

Hocam forumda aktif misiniz bilmiyorum ama şansımı deneyeyim dedim. Öncelikle yorumunuz için teşekkür ederim. Ben MD3 sistemi kardeşime hediye olarak aldım. Bilgisayarın gürültü sesinden çocuk bilgisayara pek ısınamadı ve ben de biraz mahcup gibi hissediyorum. Samimi söylüyorum %64 fan hızı gerçekten çok fazla rüzgar sesi yapıyor ve gerçekten kafa şişiriyor. Ne yapıp ne edip bu sorunu çözmem lazım ve hiçbir şekilde çözemez isem kartı satıp başka kart alma yoluna gideceğim ve ek masraf da yapmak istemiyorum açıkçası. 5 Ocak yani 13 gündür bu konuya çözüm arayışı içindeyim. Mesajınızda bahsettiğiniz konuları inceleyebilmem için ve okuyacağım bir mesaj ile belki bu durumu çözebilirim diye bahsettiğiniz konuları eğer mümkün ise link olarak ekleyebilir misiniz? Ya da ek çözüm önerileriniz var mıdır ? Birlikte bu konuya çözüm bulabilir miyiz? Biliyorum mesajım uzun oldu fakat mesajınız samimi geldi ve bunları yazmakta bir çekince duymadım. Teşekkür ederim.

pickpocket

Ventus☪
Moderatör
En İyi Cevap
27
Dahası  
Reaksiyon skoru
11,943
İsim
Ventus
İlgilendiği Kategoriler
Teknik Sorunlar
Instagram
www.instagram.com/serhatcanavci
Steam
www.steamcommunity.com/id/serhatcanavcii
Twitter
AvciSerhatCan
Facebook
serhatcanavci
Discord
Ventus#1033
Reddit
VentusTR

GADDAR

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
302
İsim
Doğukan Demir
İlgilendiği Kategoriler
Hocam forumda aktif misiniz bilmiyorum ama şansımı deneyeyim dedim. Öncelikle yorumunuz için teşekkür ederim. Ben MD3 sistemi kardeşime hediye olarak aldım. Bilgisayarın gürültü sesinden çocuk bilgisayara pek ısınamadı ve ben de biraz mahcup gibi hissediyorum. Samimi söylüyorum %64 fan hızı gerçekten çok fazla rüzgar sesi yapıyor ve gerçekten kafa şişiriyor. Ne yapıp ne edip bu sorunu çözmem lazım ve hiçbir şekilde çözemez isem kartı satıp başka kart alma yoluna gideceğim ve ek masraf da yapmak istemiyorum açıkçası. 5 Ocak yani 13 gündür bu konuya çözüm arayışı içindeyim. Mesajınızda bahsettiğiniz konuları inceleyebilmem için ve okuyacağım bir mesaj ile belki bu durumu çözebilirim diye bahsettiğiniz konuları eğer mümkün ise link olarak ekleyebilir misiniz? Ya da ek çözüm önerileriniz var mıdır ? Birlikte bu konuya çözüm bulabilir miyiz? Biliyorum mesajım uzun oldu fakat mesajınız samimi geldi ve bunları yazmakta bir çekince duymadım. Teşekkür ederim.
Sayfaları türkçeye çevirirseniz daha iyi anlarsınız... google özelliği olarak var
1)
2)https://forums.tomshardware.com/threads/fan-speed-wont-go-below-59.3563201/

konular bu şekilde ama @pickpocket 'ın dediği gibi fabrikasyon olarak bu şekil üretilmiş. bence kartı satın üzerine bir miktar para ekleyip GTX 1650 süper veya farklı bir model 1650 alabilirsiniz kesin ve hızlı çözümü o olur.

pickpocket

Ventus☪
Moderatör
En İyi Cevap
27
Dahası  
Reaksiyon skoru
11,943
İsim
Ventus
İlgilendiği Kategoriler
Teknik Sorunlar
Instagram
www.instagram.com/serhatcanavci
Steam
www.steamcommunity.com/id/serhatcanavcii
Twitter
AvciSerhatCan
Facebook
serhatcanavci
Discord
Ventus#1033
Reddit
VentusTR
Sayfaları türkçeye çevirirseniz daha iyi anlarsınız... google özelliği olarak var
1)

konular bu şekilde ama @pickpocket 'ın dediği gibi fabrikasyon olarak bu şekil üretilmiş. bence kartı satın üzerine bir miktar para ekleyip GTX 1650 süper veya farklı bir model 1650 alabilirsiniz kesin ve hızlı çözümü o olur.
Benimki 64 te çalışıyor. Sesi de rahatsız edici derecede değil. GİGABYTE ile iletişime geçtim. Kartın sürekli serin kalması açısından bu şekilde olduğunu söylediler. Kartta cocu oyunda kışın 60 yazın 72 dereceyi geçmiyor. Tek fana göre çok iyi.

KnightDavion

80+ Bronze
1)

Teşekkür ederim hocam. Ekran kartına yeni fan takmakla da uğraşılmaz farklı bir ekran kartı modelinin BIOS'unu bu karta kurmak da çözüm olmayabilir. FPS sorunları yaşayan olmuş başka BIOS kurduktan sonra. Bu ekran kartı gerçekten rezalet bir ekran kartı. Değiştireceğim.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,032,747
Üyeler
163,715
Son üye
Rk64
Top Bottom