Neler Yeni

MD3 sistem için fan takviyesi

THANOS14

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
35
İsim
Enes Ceylan
Merhabalar MD3 sistem için fan takviyesi yapmayı düşünüyorum iki adet fan birazcık yetersiz kalıyor gibi. En az iki tane daha takmayı planlıyorum ama belki de önde üç, üstte iki, arkada bir adet fan da yapabilirim. Kasanın içindekilerin aynısını internetten arattım ama bulamadım. Öncelikle çok uçuk fiyatlar olmadan fan tavsiyesi verebilecek varsa memnun olurum. Kasada şu an mevcut olan fanların girişlerinin resmini koyuyorum bu girişin adı nedir ne diye aratmam gerek? Siyah olan fanın kablosu diğeri PSU dan gelen kablo. Bir de bu attığım resimdeki girişler için PSU daki molex kablodan çoğaltma yapılmış internetten biraz baktım bu girişlerin iki tanesi fanı yüksek hızda döndürür iki tanesi daha düşük hızda döndürür diye bir şey okudum doğru mudur?

Ekler

• IMG_6120.JPEG
    IMG_6120.JPEG
    606.7 KB · Hit: 61
  • IMG_6121.JPEG
    IMG_6121.JPEG
    576.2 KB · Hit: 61

GADDAR

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
302
İsim
Doğukan Demir
İlgilendiği Kategoriler
Overclock , 2. el sistem toplama , oyun , sağlık
Merhabalar MD3 sistem için fan takviyesi yapmayı düşünüyorum iki adet fan birazcık yetersiz kalıyor gibi. En az iki tane daha takmayı planlıyorum ama belki de önde üç, üstte iki, arkada bir adet fan da yapabilirim. Kasanın içindekilerin aynısını internetten arattım ama bulamadım. Öncelikle çok uçuk fiyatlar olmadan fan tavsiyesi verebilecek varsa memnun olurum. Kasada şu an mevcut olan fanların girişlerinin resmini koyuyorum bu girişin adı nedir ne diye aratmam gerek? Siyah olan fanın kablosu diğeri PSU dan gelen kablo. Bir de bu attığım resimdeki girişler için PSU daki molex kablodan çoğaltma yapılmış internetten biraz baktım bu girişlerin iki tanesi fanı yüksek hızda döndürür iki tanesi daha düşük hızda döndürür diye bir şey okudum doğru mudur?
o soketin tam bir adı yok 3pin veya 4 pin giriş olarak adlandırılıyor anakartın üzerinde de olmalı lazım ekstradan. eğer yoksa dönüştürücü kablo dediğimiz molex to 3 pin falan gibisinden kablolar var.
Nasıl bir fan istiyorsun ışıklı olması şart mı , ve bütçen nedir. en dandik fanın tanesi 40 liradan başlıyor

THANOS14

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
35
İsim
Enes Ceylan
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
o soketin tam bir adı yok 3pin veya 4 pin giriş olarak adlandırılıyor anakartın üzerinde de olmalı lazım ekstradan. eğer yoksa dönüştürücü kablo dediğimiz molex to 3 pin falan gibisinden kablolar var.
Nasıl bir fan istiyorsun ışıklı olması şart mı , ve bütçen nedir. en dandik fanın tanesi 40 liradan başlıyor
Kasadakiler kırmızı renk veriyor sadece kırmızı renkli fan da olabilir renkli de olabilir. Amazonda şu fanları buldum ama girişleri molex diyor. https://www.amazon.com.tr/GAMEFORCE...7a861&pd_rd_wg=g2InX&pd_rd_i=B097DVR827&psc=1

GADDAR

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
302
İsim
Doğukan Demir
İlgilendiği Kategoriler
Kasadakiler kırmızı renk veriyor sadece kırmızı renkli fan da olabilir renkli de olabilir. Amazonda şu fanları buldum ama girişleri molex diyor. https://www.amazon.com.tr/GAMEFORCE...7a861&pd_rd_wg=g2InX&pd_rd_i=B097DVR827&psc=1
Aynılarından elimde 3 tane var sadece molex değil hem 3 pin hem molex girişi var. tek soketiniz olsa bile hepsini birbirine kombo yaparak takabiliyorsunuz bulabilirsem fotoğrafını eklerim. iyi soğuttukları söylenemez ama görüntüsü fena değil

Ekler

• 20211203_182627.jpg
    20211203_182627.jpg
    151.5 KB · Hit: 45
  • 20211203_180250.jpg
    20211203_180250.jpg
    1 MB · Hit: 39
  • 20220111_132548.jpg
    20220111_132548.jpg
    896.5 KB · Hit: 43
Son düzenleme:

THANOS14

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
35
İsim
Enes Ceylan
Aynılarından elimde 3 tane var sadece molex değil hem 3 pin hem molex girişi var. tek soketiniz olsa bile hepsini birbirine kombo yaparak takabiliyorsunuz bulabilirsem fotoğrafını eklerim
Yani benim koyduğum resimdeki beyaz girişe uyumlu soketi var değil mi? Fanlar iyi mi peki sesi çok fazla rahatsız ediyor mu? Hızları yeterli mi?

GADDAR

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
302
İsim
Doğukan Demir
İlgilendiği Kategoriler
Yani benim koyduğum resimdeki beyaz girişe uyumlu soketi var değil mi? Fanlar iyi mi peki sesi çok fazla rahatsız ediyor mu? Hızları yeterli mi?
o beyaz yeri kullanmayın 2 adet pini var sıkıntı yaratabilir güç kaynağından gelen kabloları kullanın daha iyi molex kablosu vardır mutlaka tek kablo olması yeterli , gürültülü değiller , hızları 1200rpm yani normal diyebiliriz ama bunlar performans fanı değildir hafif hava üflüyor onu söylemiş olayım. güç kaynağından gelen şu şekilde bir kablo olması yeterli fanların soketleri çift taraflı birbirine bağlayabiliyorsunuz sıkıntı olmaz yani takması biraz zor ama yaparsınız

Ekler

• download.jpg
    download.jpg
    3.9 KB · Hit: 43

THANOS14

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
35
İsim
Enes Ceylan
o beyaz yeri kullanmayın 2 adet pini var sıkıntı yaratabilir güç kaynağından gelen kabloları kullanın daha iyi molex kablosu vardır mutlaka tek kablo olması yeterli , gürültülü değiller , hızları 1200rpm yani normal diyebiliriz ama bunlar performans fanı değildir hafif hava üflüyor onu söylemiş olayım
Zaten bilgisayar da çok fazla ısınmıyor da yine de iki adet fan az gibi geldi birazcık takviye yapmak istedim. Kasadakilerle birlikte bunları da takarsam 6 adet fan olmuş olacak. MD3 için yeterli olur galiba.
Mesaj otomatik birleştirildi:

o beyaz yeri kullanmayın 2 adet pini var sıkıntı yaratabilir güç kaynağından gelen kabloları kullanın daha iyi molex kablosu vardır mutlaka tek kablo olması yeterli , gürültülü değiller , hızları 1200rpm yani normal diyebiliriz ama bunlar performans fanı değildir hafif hava üflüyor onu söylemiş olayım. güç kaynağından gelen şu şekilde bir kablo olması yeterli fanların soketleri çift taraflı birbirine bağlayabiliyorsunuz sıkıntı olmaz yani takması biraz zor ama yaparsınız
Bu girişlerden var evet takarım sorun olmaz. Bu girişler eski sistem gibi geldi o yüzden o dediğim girişten alıyım takıyım diyordum aynı fanlardan bulamadım zaten bulsaydım onlardan alıcaktım takım olsun hepsi diye.

Kyles

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
757
İsim
Caner
Ön fan ve ızgara fanı çok yararlı onun haricindeki fanlar fazladan oluyor gibi.
Ekstra 3 fan taksan da islemci ortalama 5c.
Ekran kartı da ort. 2c düşer maximum ısı seviyelerinde.

THANOS14

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
35
İsim
Enes Ceylan
Ön fan ve ızgara fanı çok yararlı onun haricindeki fanlar fazladan oluyor gibi.
Ekstra 3 fan taksan da islemci ortalama 5c.
Ekran kartı da ort. 2c düşer maximum ısı seviyelerinde.
Yeterli aslında sadece biraz daha fazla hava akışı olsun kasanın içinde. Peki PSUdan yana sorun olur mu bu eklemeler. MD3 sisteme ek olarak bir adet harddisk taktım. Bu fanları takıcam ileride de M2 ssd ile işlemcinin stok fanını değiştirmeyi düşünüyorum.

Kyles

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
757
İsim
Caner
Yeterli aslında sadece biraz daha fazla hava akışı olsun kasanın içinde. Peki PSUdan yana sorun olur mu bu eklemeler. MD3 sisteme ek olarak bir adet harddisk taktım. Bu fanları takıcam ileride de M2 ssd ile işlemcinin stok fanını değiştirmeyi düşünüyorum.
Bunlar senin gördüğün sorunlara göre şekil alır sahsen ben herhangi bi ısı yüzünden şikayetim yok (rdr2, assasins creed origins, lol) oynarken ama 7200rpm harddisk ve m2 ssd baya işini görür
'bende md3 sistemini kullanıyorum.

Bunlar senin gördüğün sorunlara göre şekil alır sahsen ben herhangi bi ısı yüzünden şikayetim yok (rdr2, assasins creed origins, lol) oynarken ama 7200rpm harddisk ve m2 nvme ssd baya işini görür

Son düzenleme:

THANOS14

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
35
İsim
Enes Ceylan
Bunlar senin gördüğün sorunlara göre şekil alır sahsen ben herhangi bi ısı yüzünden şikayetim yok (rdr2, assasins creed origins, lol) oynarken ama 7200rpm harddisk ve m2 ssd baya işini görür
'bende md3 sistemini kullanıyorum.
Isınmasından yana benim de şikayetim yok ama yine de hava akışı daha iyi olsun uzun vadede iyi olur bence. Harddisk 7200rpm.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,038,433
Üyeler
164,667
Son üye
ege0110
Top Bottom