Alkol, sigara zammına tamamım. Olsun. Ama KDV derken? %8/%18 den kaça yükseldialkol, sigara, KDV, IMEI kayıt...
Alkol, sigara zammına tamamım. Olsun. Ama KDV derken? %8/%18 den kaça yükseldialkol, sigara, KDV, IMEI kayıt...
sırasıyla 10 20Alkol, sigara zammına tamamım. Olsun. Ama KDV derken? %8/%18 den kaça yükseldi
Evet haklısın ama dediğim gibi objektif açıdan bakılırsa bunların yanında ekonominin düzelmesi için bunlar da gerekli malum çöküğüzEkonomiyi başka şeylerle düzeltebilir. Ekonominin faturası yine halka kesildi buna kızıyoruz. Misal birilerinin sarayı kapanabilirdi.
Teşekkürlersırasıyla 10 20
Mesaj otomatik birleştirildi:
Evet haklısın ama dediğim gibi objektif açıdan bakılırsa bunların yanında ekonominin düzelmesi için bunlar da gerekli malum çöküğüz
İstihdam sağlayacak atılımlar, çiftçilere, hayvancılık yapanlara ve sanayicilere kolaylık yapabilirler. 1 saat için bütçeden 417.000 ₺ aldıkları o 1150 odalı saraylarını kapatabilirler. KDV, ÖTV, MTV. IVIRZIVIR Vergileri düşürüp milletin yükünü hafifletebilirler ama bunların yaptığı "Ye kürküm ye" mantığı. Ayrıca kendi porsiyonlarını da küçültebilirler. Daha çok diyecek şey var bu şahsiyetlere.Arkadaşlar şimdi ben de anlamam bilmem tam olarak ama yapılan vergi zamları vs. bizim zaten ekonomimizi düzeltmek için değil mi yanlış mı biliyorum?
Zam yapmayarak fiyatları düşürerek nasıl ekonomiyi düzeltecek ki havadan mı alacaklar parayı bir tık objektif bakarsam böyle düşünürüm yani
O zaten her şeyin fitilini ateşledi. Kasadan tonlarca para çıktıKKM yide kapatsa yoksa zarar edeceğiz her şekilde
Ekonominin gelişmesi ve Türk lirasının değer kazanabilmesi için ellerinden gelenleri yapsalardı 1-2 seneye her şey düzelirdi. Yolsuzluklar tamamen durdurulsaydı ve vergiler %1-2 oranla artsaydı bunlarla da üreticilere yardımda bulunulsaydı max 5 seneye bilemedin 10 seneye refah seviyemiz üst kısımlarda gözükürdüİstihdam sağlayacak atılımlar, çiftçilere, hayvancılık yapanlara ve sanayicilere kolaylık yapabilirler. 1 saat için bütçeden 417.000 ₺ aldıkları o 1150 odalı saraylarını kapatabilirler. KDV, ÖTV, MTV. IVIRZIVIR Vergileri düşürüp milletin yükünü hafifletebilirler ama bunların yaptığı "Ye kürküm ye" mantığı. Ayrıca kendi porsiyonlarını da küçültebilirler. Daha çok diyecek şey var bu şahsiyetlere.
O zaten her şeyin fitilini ateşledi. Kasadan tonlarca para çıktı
İsrafta temsil olmaz mı ne öyle şeyler diyorlardı.Ekonomiyi başka şeylerle düzeltebilir. Ekonominin faturası yine halka kesildi buna kızıyoruz. Misal birilerinin sarayı kapanabilirdi.
Peki bunu "gerekirse sadece soğan ekmek yeriz" diyen ve beyni idrak etmeyenler anlayabilir mi? Daha kötü olsun ki yaşayarak anlasınlarSize şöyle açıklayayım kendim işin içinde olduğum için biliyorum normalde hijyen ürünlerinde yani kağıt grubu: tuvalet kağıdı, kağıt havlu, deterjan vs. vs. bunların tamamında KDV oranı %8' e indirilmişti. Bu sebeple alış ve satışta çok daha makul seviyelerde oluyordu fiyatlar. Fakat daha sonra geçtiğimiz günlerde ne hikmetse 'seçim' sonrası!!! Tüm hijyen ürünlerinde KDV oranını tekrardan artırdılar şuanda KDV oranı %20 ben firma olarak alırken %20 kdv ödeyip alıyorum ve tükeciye satıyorum. Satarken tüketicide %20 KDV ödüyor dolayısıyla devlet üretmediği üründen milyon TL kazanıyor. Bunun aynısı araba, telefon vs. içinde geçerli. Kısacası türkiyede vergi olmasa ülke diye bir şey kalmaz. Örnek olarak bir tuvalet kağıdı linki koyacağım: 3 ay önce aldığım fiyat '2 hafta öncesine kadarda bu fiyattaydı' Alıntıyı görüntüle
Buda şuanki fiyatı: https://www.hepsiburada.com/teno-av...-kagidi-96-rulo-p-HBCV00000CLOS0?magaza=Hayat
:d komik ama gerçek
Onlarde beyin olsa oy vermezlerdi zaten. Siyasileri partizanlaştırdıkları sürece bir b.. olmaz bizden. Avrupayı örnek alıp gerekirse 5 senede bir değiştirmeliyiz baştakini. Başka türlü rekabet olmadığı için halk aç kalmaya devam eder. Çünkü gözleri doymuyor. Ayrıca ülkede orta sınıf alt sınıf kalmadı herkes fakir oldu. Aylık 50.000TL kazansanda fakirsin. Çünkü paran her gün değer kaybetmeye devam ediyor. Enflasyon her gün artıyor. Böyle bir ülkede rasyonel olarak aldığın maaşın bir değeri kalmıyor.Peki bunu "gerekirse sadece soğan ekmek yeriz" diyen ve beyni idrak etmeyenler anlayabilir mi? Daha kötü olsun ki yaşayarak anlasınlar
Enflasyon üstünde merkez bankası politika faizi arttırılması gerektiği söyleniyor.Rezerve satışı durduruldu, vergiye zam geldi, bana bu artış gayet normal geliyor. Asıl olan bu artışla beraber enflasyon ve dovizde düşüş, aynı zamanda alım gücünde artış olmasıdır. Bir kaç aya her şey netleşir.