Merhaba ben 18 yaşındayım ve hemen hemen her genç gibi gelecek konusunda çok kaygılıyım, Allah'a şükür orta halli bir durumumuz olsa da çok varlıklı bir ailem yok dolayısıyla gelecekte beni bekleyen evler yatlar katlar dükkanlar falan yok. Bundan 2 yıl kadar önce hem derslerim kötü olduğundan hem de sanayinin daha iyi bir geleceği olduğunu düşünmemden dolayı okulu bırakıp sanayide cnc sektöründe çırak olarak çalışmaya başladım ancak çok geçmeden 2-3 ay kadar çalışıp bu sefer de sanayinin zor olduğunu düşünüp okula geri döndüm yeni yılda derslere kafa patlatıp okumaya karar verdim derken bu seferde aşk meşk işlerinden dolayı derslerden geri kaldım ve ilk sınavlardan batırdım, dersleri düzelticem diyip okula dönmem ve tekrar başarısız olmam ailemin bana olan güvenini baya bir sarstı ve beni tekrar okuldan alıp sanayiye verdiler. Çevremde ki insanları çok dikkate aldım kimisi napacaksın okulu sanayide para var gelecek var derken kimisi en azından polis bari olsaydın dedi kimisi de polislik ne arkadaş gecen gündüzüne karışır hayatın mahvolur dedi, daha doğru düzgün meslek öğrenmediğim halde 4-5 iş yeri değiştirdim kimisinde verdikleri para az geldi kimisinde iş öğretmiyorlar dedim kimisinde çırağım diye bana eziyet etmeye kalkan ustalarla tartışıp gözlerinden düştüm ve hepsinde de aşağı yukarı 2 ay anca çalıştım, maymun iştahlı mıyım yoksa ne istediğimi bilmiyor muyum inanın anlamış değilim, bir tarafım sanayi istiyor gelecekte kendi iş yerimi açarsam çok rahat edeceğim hayali güzel geliyor diğer tarafımda 6-7 bin çırak maaşıyla kendini ezdirme o kadar çileyi usta olup alacağın 35 bin lira maaş için çekme diyor (kendi iş yerimi açabilmem garanti değil) birde babamın mesleği var tabi elektrik tesisatı acaba mı diyorum bu sefer de babam karsı çıkıyor yazı var kışı var pis iş diye inanın kafam çok karışık ne yapacağımı bilmiyorum ilerde iyi bir maaşım ve rahat çalışma koşullarım olsun istiyorum en azından evim barkım çoluğum çocuğum olduğunda onlara yetebileyim istiyorum ne yapabilirim