Yardım Memtest86 Bu Hatayı Yorumlar Mısınız?

ABVXD

80+
Reaksiyon skoru
14
Test: 4 Addr: 268C00414 Expected: 20202020 Actual: 20202028 CPU: 7
Bu hata nedir? Önemli midir? Yeni sistem topladım, test yapınca bu sonucu aldım.

Dostum "20202020" değeri beklenirken "20202028" değeri gelmiş.
Yeni sistem topladıysan aldığın yere başvur, RAM'inle ilgili sıkıntın var gözüküyor.

Dostum "20202020" değeri beklenirken "20202028" değeri gelmiş.
Yeni sistem topladıysan aldığın yere başvur, RAM'inle ilgili sıkıntın var gözüküyor.
Ne gibi bir başvurma? Ram hatalarını anlayabileceklerinden şüpheliyim. Yoksa değişim olarak mı söylediniz?

Ne gibi bir başvurma? Ram hatalarını anlayabileceklerinden şüpheliyim. Yoksa değişim olarak mı söylediniz?
Dostum aldığın RAM'de bir bozukluk var belli ki, overclock yaptın mı veya XMP mi açtın bilmiyorum ama normalde olmaması gereken bir şey bu.
Dediğim gibi aldığın yere başvur, ürün değişimi veya iade yapsınlar.

Dostum aldığın RAM'de bir bozukluk var belli ki, overclock yaptın mı veya XMP mi açtın bilmiyorum ama normalde olmaması gereken bir şey bu.
Dediğim gibi aldığın yere başvur, ürün değişimi veya iade yapsınlar.
XPM açık. Forumda diğer konulara baktığımda her hatanın ciddi olmadığını söyleyen kişiler var. O yüzden sordum.

XPM açık. Forumda diğer konulara baktığımda her hatanın ciddi olmadığını söyleyen kişiler var. O yüzden sordum.
RAM'lerin marka modeli nedir?
Her hata günlük kullanımda fark edilmeyebilir ama en nihayetinde olmaması gereken bir şey bu, yeni sistem alındı ise göz ardı edilemez bu.

Memtest86 da bir tane bile hata kodu geldiyse o RAM yada RAM ler garantiye verilmeli.

RAM'lerin marka modeli nedir?
Her hata günlük kullanımda fark edilmeyebilir ama en nihayetinde olmaması gereken bir şey bu, yeni sistem alındı ise göz ardı edilemez bu.
1597772091928.png

Memtest86 da bir tane bile hata kodu geldiyse o RAM yada RAM ler garantiye verilmeli.
Eyvallah. Dediğim gibi ya ürün değişimi ya da iade talep et.
Hocalarım, testi tekrardan yapıyorum. 30 dakika oldu ve test 4'ü geçtim ancak herhangi bir hata ile karşılaşmadım. Test 13'teyim, şimdilik sorun yok. Böyle bir şey normal mi? 3.testi de yapayım mı?

Hocalarım, testi tekrardan yapıyorum. 30 dakika oldu ve test 4'ü geçtim ancak herhangi bir hata ile karşılaşmadım. Test 13'teyim, şimdilik sorun yok. Böyle bir şey normal mi? 3.testi de yapayım mı?
Bazen ilk iki testte sorun çıkmayabiliyor ama sonlara doğru çıkabiliyor, kendim yaşadım :D.
Bitsin de ona göre bakarız.

Tüm testlerin bitmesini bekle, saatlerde sürebilir ama bitmesini bekle hiç bölmeden.

Bazen ilk iki testte sorun çıkmayabiliyor ama sonlara doğru çıkabiliyor, kendim yaşadım :D.
Bitsin de ona göre bakarız.
Tüm testlerin bitmesini bekle, saatlerde sürebilir ama bitmesini bekle hiç bölmeden.
Test gece bitti ve hiç hata almadım. Tamamen sağlıklı gözüküyor. Biraz araştırma yaptığımda XMP'yi açtıktan sonra ilk testte, ilk testteki kasa içi sıcaklık değerlerinden ve bazen de memtest'in sağlam belleklere bile gereksiz hata verdiğini öğrendim. Bunların doğruluk payı var mı?

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,201,457
Üyeler
190,918
Son üye
Reznov.
Geri