Neler Yeni

Çözüldü✓ Merhabalar Hp Pavilion gaming laptop aldım yükseltme yapmayı düşünüyom

Volkan:/

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,365
İsim
Volkan
Selamlar. Tanıdık memur arkadaşımdan hp pavilion laptop aldım, laptop'u görseniz maşallah bebek gibi adam neredeyse hiç kullanmamış cihazı oyun dahi oynamamış yani o kadar diyeyim, kısaca temizlik kozmetik 10/10. Aslında satmak için aldım ama kardeşim seneye Üniversiteye başlayacak ona ortadan biraz hallice kasa toplamıştık mecbur onu satıp laptop almamız gerekecek. sonradan aklıma şu geldi acaba laptopu satmasam 16 gb ram yapsam 256m2 ssd 1 tb hdd var ssd yi 512gb m2 yapayım diyorum sizce mantıklı olur mu?.
LAPTOP HAKKINDA
HP PAVİLİON
ryzen5 3350h
8gb ram
256m2 1tb hdd
gtx 1650
win10 home orijinal
şarj aleti
çanta ve soğutucu da aldım yanında
totalde 10k verdim pazarlık girmedim

kendimde de acer nitro vardı biraz yorgun ama i5 9300 h ve gtx 1650 120 di kozmetik kusru vardı 9500e vermiştim 12 13 eder diye düşünüyorum

Son düzenleme:

Vapelord

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
209
İsim
Yağız DERELİ
arkadaşlar Tanıdık memurdan hp pavilğion laptop aldım laptopu görseniz maşallah bebek gibi adam neredeyse hiç kullanmamış cihazı oyun oynamamış yani okadar diyim kozmetik 10/10 aslında satmak için aldım ama kardeşim seneye üniye gidecek ona kasa toplamıştık mecubur onu satıp laptop almamız gerekecek aklıma şu geldi acaba laptopu satmasam 16 gb ram yapsam 256m2 ssd 1 tb hdd var 512gb m2 yapayım diyorum sizce mantıklı mu
laptop
ryzen5 3350h
8gb ram
256m2 1tb hdd
gtx 1650
win10 home orijinal
şarj aleti çanta soğutucu aldım yanında
totalde 10k verdim pazarlık girmedim
Mesaj otomatik birleştirildi:

ilerde kaçarı yok lazım olacak diyorum ilerde dediğimde seneye kardeşim üniye başlayınca alacağız mecubur benım acer nitro 5 vardı biraz kozmetik kusurlu onu 9500e vermiştim onun üstüne bu bedava gibi geldi o yüzden aldım birde cihaz temiz diye
Ram yükseltmek mantıklı ama ssd halihazırda varmış. Depolama miktarını yeterli buluyorsanız yükseltmenize gerek yok. Bir de ryzen mobil işlemciler 4000 serisinden sonra adam oldu. Bu cihaz biraz performans sorunu yaratabilir. Tabii valorant, lol gibi oyunlar oynayıp, bir kaç uygulama çalıştıracaksanız çokça işinizi görür.

NOT: Lütfen konu anlatırken noktalama işaretleri kullanın. Derdinizi anlamakta zorluk çektim.

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,365
İsim
Volkan
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Ram yükseltmek mantıklı ama ssd halihazırda varmış. Depolama miktarını yeterli buluyorsanız yükseltmenize gerek yok. Bir de ryzen mobil işlemciler 4000 serisinden sonra adam oldu. Bu cihaz biraz performans sorunu yaratabilir. Tabii valorant, lol gibi oyunlar oynayıp, bir kaç uygulama çalıştıracaksanız çokça işinizi görür.

NOT: Lütfen konu anlatırken noktalama işaretleri kullanın. Derdinizi anlamakta zorluk çektim.
aceleyle yazdım hocam ondan öyle oldu tekrar el atarım birazdan

Vapelord

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
209
İsim
Yağız DERELİ
aceleyle yazdım hocam ondan öyle oldu tekrar el atarım birazdan
Hocam olay örgünüzü doğru mu anlamışım teyit etmek için yazıyorum:

Uygun fiyata, kozmetiği de iyi durumdaki bir HP laptop aldınız. Alma amacınız al/sat yapmaktı. Ancak şu an kardeşinizin bir masaüstü PC'si olmasına karşın üniversite macerasında bir laptop'a ihtiyacı var. Siz de bu HP laptop'ı RAM ve SSD yükseltmesi yaparak kullanılabilir hale getirmek ve kardeşinize vermek istiyorsunuz. Bunu yapmak mantıklı mı değil mi diye de soruyorsunuz. Doğru mu anlamışım?

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,365
İsim
Volkan
Hocam olay örgünüzü doğru mu anlamışım teyit etmek için yazıyorum:

Uygun fiyata, kozmetiği de iyi durumdaki bir HP laptop aldınız. Alma amacınız al/sat yapmaktı. Ancak şu an kardeşinizin bir masaüstü PC'si olmasına karşın üniversite macerasında bir laptop'a ihtiyacı var. Siz de bu HP laptop'ı RAM ve SSD yükseltmesi yaparak kullanılabilir hale getirmek ve kardeşinize vermek istiyorsunuz. Bunu yapmak mantıklı mı değil mi diye de soruyorsunuz. Doğru mu anlamışım?
evet hocam tam olarak bu ama kafama takılan sonuçta eskimeye başlamış hatta eskimiş bir pc diyebiliriz özellik bakımından o yüzden emin olamadım sizce özellik koyup kullanmak mı yoksa hiç uğraşmadan satıp ekmeğime mi bakmam lazım biraz olayı uzun anlatmışım sanırım kafa karıştırmış :D

Vapelord

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
209
İsim
Yağız DERELİ
evet hocam tam olarak bu ama kafama takılan sonuçta eskimeye başlamış hatta eskimiş bir pc diyebiliriz özellik bakımından o yüzden emin olamadım sizce özellik koyup kullanmak mı yoksa hiç uğraşmadan satıp ekmeğime mi bakmam lazım biraz olayı uzun anlatmışım sanırım kafa karıştırmış :D
Hocam, ben ikinci el piyasasına pek hakim değilim. O nedenle bir alternatif öneremeyeceğim ancak kardeşinizin bu laptop'ı kullanım amacını açıklarsanız, en azından bu özelliklerle isteğini karşılayabilir mi karşılayamaz mı diye yorumlarız. Siz de ona göre karar verirsiniz.

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,365
İsim
Volkan
Hocam, ben ikinci el piyasasına pek hakim değilim. O nedenle bir alternatif öneremeyeceğim ancak kardeşinizin bu laptop'ı kullanım amacını açıklarsanız, en azından bu özelliklerle isteğini karşılayabilir mi karşılayamaz mı diye yorumlarız. Siz de ona göre karar verirsiniz.
tam olarak ne kazanacağını bilmiyorum başarılı bir çocuk kendisi Öğretmen olmak istiyor bir ihtimal sağlıkta olabilir net bir şey yok aslında

Vapelord

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
209
İsim
Yağız DERELİ
Hocam o zaman bence satın gitsin. Paranızı başka yollarla değerlendirin. Daha sonra ihtiyaç olduğunda bir yol düşünürsünüz. Çünkü güncel oyunları oynamak isterse yetersiz kalacak, siz de farkındasınızdır.

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,365
İsim
Volkan
Hocam o zaman bence satın gitsin. Paranızı başka yollarla değerlendirin. Daha sonra ihtiyaç olduğunda bir yol düşünürsünüz. Çünkü güncel oyunları oynamak isterse yetersiz kalacak, siz de farkındasınızdır.
evet hocam sadece merakımı gidereyim dedim iş yapar mı diye ama işlemcide zayıf falan kalıyormuş sanırım çocuk bu aralar oyunu da bıraktı ama üni ortamı kyk olur evde olur çocuk arkadaş ortamında illaha oyun oynayacaktır en iyisi satayım o halde eyvallah hocam mesajların için

Top Bottom