Merhaba mersine taşınmayı düşünüyoruz her yıl yaz tatilinde geliyoruz ancak tam bilmiyoruz semtleri mersin de yaşayan kişiler yardımcı olursa sevinirim
Arsa alıp ev yaptırmayı düşünüyoruz denize yakın yerler de ve merkeze yakın olması gerek
Ben olsam Merkez taraflarında oturmayı tercih ederdim Mersinde her şey var ulaşım vs rahat ve çokça otobüs ve minibüs bulunmakta ama deniz için pek plaj yok plajlar için susanoğlu ve taşucu taraflarına gelmeniz gerek,
Susanoğlu da tercih edebilirsiniz kışları çok sakin yazın ise çok kalabalık susanoğlu sahil 7/24 dolu oluyor.Çarşısı çok kısıtlı olduğu için Mersin taraflarına yada Silifke'ye gelmeniz lazım.
Silifke de de yaşanabilir çok sakin yer susanoğlu gibi ama çok sıkıcı bir yer yapılabilecek aktiviteler çok kısıtlı.
Taşucu da Silifkenin gerisinde çarşısı sadece 1 sokak la kısıtlı ve silifkeye göre pahalı yazlık bir yer olduğu için.Çarşı ihtiyaçları için yine Silifkeye gelmeniz lazım.Yazlık için uygun ama kiralar vs çok pahalı 2 yıldır atom yüzünden Birsürü Rus turist geldi %60 RUS var şuan Taşucuda ve kiralar bu yüzden çok pahalı kiraları dolar olarak alıyorlar.
Bende Silifke'de yaşıyorum ama yerinizde olsam Mersin Merkez taraflarında oturmayı tercih ederdim.
Halam Silifke'de emlakçı ev ve kiralık daire ararsanız yardımcı olabilir.Benimle iletişime geçebilirsin yardımcı olmaya çalışırım.