Meslek Lisesinden Anadoluya Veya Mesem"e Gecilir Mi

forzx

80+
Reaksiyon skoru
0
Merhaba arkadaşlar, biraz uzun olacak ama kendi seviyemi anlatıyorum, yorumlarınızı ona göre yaparsınız. Ortaokulda pek okula gitmezdim. En az 45 gün devamsızlığım olurdu. Asosyal biriydim, zamanımın çoğu bilgisayar başında geçerdi. Bu yüzden arkadaş bulmakta zorlanıyordum. Çünkü kendini bir şey sanan, Dırzo Kekolar geleceğe dair hedefi olmayan insanlardan hep soğurdum.

Bilgisayara çok takıldığım için derslerle ilgilenmiyordum. Bir ara bilgisayarım bozuldu, o zaman 250 puandan 385’e çıktım. Sadece bir ay bilgisayarsız kalınca bile bu kadar fark etti. Ama sonra bilgisayarı yaptırdım, üstüne 8. sınıfta bir de yenisini aldırdım. Keşke yapmasaydım diyorum şimdi.
Sonuç olarak LGS’ye doğru düzgün çalışmadım. Şu an meslek lisesinde Elektrik-Elektronik bölümü okuyorum. Açıkçası 5. sınıftan beri meslek lisesine gitmek hiç aklıma gelmezdi, hatta küçümserdim. “Orada ne yapacağım ki?” derdim. Ailem sürekli “Çalış, yoksa okula bile giremezsin!” diyordu. Haklı çıktılar.
Okulum 30 OBP ile alıyor, benim OBP 75’ti. İstedigim Okulda Elektrik bölümü puanım yetmediği için başka bir meslek lisesinde Elektronik. Sınıf 35 kişi ama cidden “mal kaynıyor.” 3–5 kişi dışında kimse ders dinlemiyor. Çoğu mafyacilik oynuyor kafalarında gibi davranıyor, amaçları sadece “okulu bitirmek veya sınıf ortamını bozmak icin ” kafası. Hocalar da bazen susanı birsey yapmayagını bile azarlıyor, yani düzgün öğrenciler de arada kaynıyor.
Meslek dersinden 50’nin altında aldım ama daha ilk senem, ilk sınavım. Düzeltmeye çalışacağım. Yine de bu ortam yüzünden Anadolu Lisesi’ne geçmek istiyorum.
Ailemde iki kişi var Anadolu mezunu. İkisi de benim gitmek istediğim liseyi bitirmiş ama bana “Elektrik-Elektronik oku” diyorlar. Birisi o okuldan sonra Grafik Tasarım okumuş ama şu an alakasız bir iste calısıyor Diğeri ise istediği bölüm gelmeyince mezuna kalıp Paramedik okuyor
Benim hayalim aslında üniversite okumak ama işsiz kalırım diye korkuyorum. Ailemin durumu da düşük-orta seviye. Annem ve babam ayrı, anneme ben bakacağım. Bu yüzden rehber hocam beni meslek lisesine yönlendirdi, “ekmeğini erken kazanırsın” diye.
Ama işin gerçeği, Elektronik veya Gıda bölümü bana tam olarak hitap ediyor mu emin değilim. Elektrikçilik güzel ve ilerleyen bir alan, ama ben kendim için doğru seçim olup olmadığını bilmiyorum. Askeri pilot olmak istiyordum ama renk körüyüm, o da olmuyor.
Şu sıralar kafam çok karışık. Düşünüyorum: Meslek lisesinde düşük puanlı okullarda genelde “ders geç” mantığı var, doğru düzgün temel verilmiyor. TYT–AYT için bir sene mezun kalmak gerekiyor. O yüzden bazen “boş insanlarla uğraşacağıma MESEM’e yazılayım, hem para kazanırım hem iş öğrenirim” diyorum. Ama aklımın bir köşesinde hep Anadolu Lisesi var, çünkü lise bitince herkes iş aramaya başlayacak.
Kısacası şu an kararsızım: Anadolu Lisesi mi, MESEM mi, yoksa başka bir meslek lisesi ve farklı bir bölüm mü? Mesela Endüstriyel Otomasyon veya Gıda Teknolojisi gibi. Gıda hakkında pek bilgim yok ama ortaokulda üç arkadaş aynı liseye yazılmıştık, bana nasip olmamıştı. Elektronik bölümü puanım yetiyor ama doğru tercih mi emin değilim.
Bazen düşünüyorum... 1990’larda, 1980’lerde doğanlar bizim yaşlardayken acaba bu kadar geleceğini düşünüyor muydu?..Sizce Napmaliyim

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,156,286
Üyeler
183,777
Son üye
kagannn.n
Geri