Neler Yeni

Mevlüt Tezel "Gençler İş Beğenmiyor"

Ellie Williams

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
13,408
İsim
Meriç erbay
Türkiye her gün binlerce Afganistan, Pakistan ve Bangladeş uyruklunun sınırlardan kaçak yollarla girdiği anların görüntülerini izlerken, AKP'li Sabah gazetesinden hamle geldi. Demografik yapıyı açıkça tehdit eden gelişmeler karşısında Sabah gazetesi, kontrolsüz göçleri aklama çalışmasına başladı.

Sabah yazarı Mevlüt Tezel, bugünkü yazısında Türk gençlerinin iş beğenmediğini iddia etti. Tezel, Türk gençlerinin çalışmadığı işlerde göçmenlerin çalıştığını ve eleman eksikliğinin giderildiğini söyledi.

Screenshot_20210721-121217_Instagram.jpg

Avolay

80+ Gold
Neredeyse 10 milyona varacak göçmeni alırken bize sormadınız.
Mayınları temizleyip hudutda namus bırakmazken bize sormadınız.
Hamallık yapmadığımız için üniversite diplomalarımızla suçlu mu olduk?
Demez mi gençlik?

Mete ve Sefa buna da kahkaha atıyor :D

Son düzenleme:

Avolay

80+ Gold
Hayat 15 yaşında bir çocuğun üniversite diplomasından bahsetmesi kadar saçmadır işte.
Bildiğin her şeyi deneyimliyorsun sanırım, sistemler üzerine araşıtırma yapmak nedir? Türk eğitim sisteminin sorunu nedir gibi konularda yapılan konuşmaları dinleyebilirsin.

Ben susacaksam eğitim konusunda, senin ne yapman gerekiyor 🤣

Fabrizio Romano

80+ Platinum
En İyi Cevap
5
İşveren olamayacaklar çünkü eninde sonunda ülkede iç savaş çıkacak ve bunları göndereceğiz nasip olursa. Bıktım artık. Sağımı çeviriyorum afganistanlı, solumu çeviriyom suriyeli.

7/24 çalışılan işler:Bakkalcılık öyle A101, Migros da değil oralara da artık bilgili lazım kasayı patlatmasın diye.

Türkiyedeki gençlerin hayali: Astronot, Kuantum fiziği profesörü vs acayip kendine çeken meslekleri istiyor. Türkiyedeki meslekler: Sanayide 15 saat köle gibi çalışma vs.

Avolay

80+ Gold
İşveren olamayacaklar çünkü eninde sonunda ülkede iç savaş çıkacak ve bunları göndereceğiz nasip olursa. Bıktım artık. Sağımı çeviriyorum afganistanlı, solumu çeviriyom suriyeli.

7/24 çalışılan işler:Bakkalcılık öyle A101, Migros da değil oralara da artık bilgili lazım kasayı patlatmasın diye.

Türkiyedeki gençlerin hayali: Astronot, Kuantum fiziği profesörü vs acayip kendine çeken meslekleri istiyor. Türkiyedeki meslekler: Sanayide 15 saat köle gibi çalışma vs.
İçsavaş için fazla tutucu bir yapıda Türk halkı ancak göçmenler tarafından yağma/ayaklanma hareketleri görebiliriz kovulmak istendiğinde.
İçsavaş tabii ki bir ihtimal ama zannetmiyorum

Mete Yavuz

80+ Platinum
En İyi Cevap
9
Bildiğin her şeyi deneyimliyorsun sanırım, sistemler üzerine araşıtırma yapmak nedir? Türk eğitim sisteminin sorunu nedir gibi konularda yapılan konuşmaları dinleyebilirsin.
Araştırma yapmayı beceremediğin araştırma kelimesini yazamayışından belli.
Eğitim sistemi kötü, kötü diye başarısızlıklara bahane üreten kitleyle konuşmak zaten manasız.
Eğitim sistemi kötü de siz çok mu başarılısınız? Kendi içinizdeki bahaneleri kırarsanız eğer başarılı olursunuz zaten.
Üstelik eğitim sistemi de ülkenin %50'sinden fazlasının oy verdiği kişinin atadığı adamın elinde. İtiraz etme hakkını nasıl kendinizde buluyorsunuz anlamıyorum, oy veren siz şikayet eden siz.

Fabrizio Romano

80+ Platinum
En İyi Cevap
5
İçsavaş için fazla tutucu bir yapıda Türk halkı ancak göçmenler tarafından yağma/ayaklanma hareketleri görebiliriz kovulmak istendiğinde.
İçsavaş tabii ki bir ihtimal ama zannetmiyorum
Ne? Gönderilmek istediklerinde ayaklanacaklar mı?
Onlar kim de bize posta koyuyorlar?

Benim ülkemde bana posta koyan araplar buyursun girsin toprağın içine.

Avolay

80+ Gold
Araştırma yapmayı beceremediğin araştırma kelimesini yazamayışından belli.
Eğitim sistemi kötü, kötü diye başarısızlıklara bahane üreten kitleyle konuşmak zaten manasız.
Eğitim sistemi kötü de siz çok mu başarılısınız? Kendi içinizdeki bahaneleri kırarsanız eğer başarılı olursunuz zaten.
Üstelik eğitim sistemi de ülkenin %50'sinden fazlasının oy verdiği kişinin atadığı adamın elinde. İtiraz etme hakkını nasıl kendinizde buluyorsunuz anlamıyorum, oy veren siz şikayet eden siz.
Gençlerin çoğunluğu o adama oy vermiyor.
Arabada sallana sallana yazıyorum, normal hata yapmam :)
Başarısızlıklarına bahane üreten kitlenin sebebi de yanlış yönetim, adamlar haketmiyorlar üniversite okumayı ancak bol bol açıldığından okuyup işsiz kalıyorlar bir şekilde.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Ne? Gönderilmek istediklerinde ayaklanacaklar mı?
Onlar kim de bize posta koyuyorlar?

Benim ülkemde bana posta koyan araplar buyursun girsin toprağın içine.
Girsinler :)
Ama olacak bu kaçarı yok.
Tümden olmasa da yer yer yapacaklarını bilmek için medyum olmaya gerek yok

Techno08

80+ Gold
Gençler 12 saat çalışıyor ve günlük 60 lira alıyor elbette beğenmez emeğinin karşılığını almak ister gençlik.

bunlar son çırpınışları merak etmeyin

Maryo

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
Türkiye her gün binlerce Afganistan, Pakistan ve Bangladeş uyruklunun sınırlardan kaçak yollarla girdiği anların görüntülerini izlerken, AKP'li Sabah gazetesinden hamle geldi. Demografik yapıyı açıkça tehdit eden gelişmeler karşısında Sabah gazetesi, kontrolsüz göçleri aklama çalışmasına başladı.

Sabah yazarı Mevlüt Tezel, bugünkü yazısında Türk gençlerinin iş beğenmediğini iddia etti. Tezel, Türk gençlerinin çalışmadığı işlerde göçmenlerin çalıştığını ve eleman eksikliğinin giderildiğini söyledi.

Alıntıyı görüntüle

Haklı ancak maksimum %20 fenandır.
Evet biraz beğenmiyoru ve bazen hemen üste olmak istiyoruz bazı bu fikirliler var zaten haklı olduğu bu kesim sadece.
Adam direkt üste görmek istiyor kendini ve iş beğenmiyor kimileri eğer onlar ise kastettiği doğru ama kalanı tamami ile yanlış.

haktanugur3

80+ Gold
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,538
İsim
Ahmet Haktan Uğur
Instagram
haktanugur3
Steam