Hocam eğer gidersem zaten öyle yapıcam ikisi arasında kaldım işte bendeProgramcılıktan dgs denemeyi falan düşünüyorsan ne olur bilemiyorum ama sadece programcılık diplomasıyla bir şeyler yapacaksan iki yılda önü açık yazılım dilleri öğren ve sertifika topla kendini göstermeye çalış yoksa sonun işsiz yazılım ve bilgisayar mühendisleri gibi olur
Meslek yüksekokulları üniversitesi ortamından ve eğitiminden birazcık nasiplense mühendislik için mezuna kalmayı düşünmez direkt programcılığa gidersin ama ortamda eğitimde liseden hallice ben sadece diploma için tercih ederdim onunda ne kadar iş yapacağı tartışılırHocam eğer gidersem zaten öyle yapıcam ikisi arasında kaldım işte bende
Normalde ilk başlarda bilgisayar mühendisliği istiyordum ama sonucum baya bi kötü geldinormalde ne okumayı planlıyordun
Nasıl yani hocam bilgisayar programcılığının eğitimi lise gibi mi demek isteniz onu anlamadım benMeslek yüksekokulları üniversitesi ortamından ve eğitiminden birazcık nasiplense mühendislik için mezuna kalmayı düşünmez direkt programcılığa gidersin ama ortamda eğitimde liseden hallice ben sadece diploma için tercih ederdim onunda ne kadar iş yapacağı tartışılır
Anlıyorum hocam teşekkür ederim yani mühendislikte olsa programcılık da olsa iş kendini geliştirmede bitiyor dimiEvet Bilgisayar Programcılığının eğitimi Lisede Veritabanı dalı okumak gibi. Öğretilen dil ve ders saatleri değişiklik gösterebilir. Onun haricinde eğitim yapısı neredeyse Lisede öğretilen şeklinde. Kendim Veritabanı dalından mezun oldum lisede. Ne öğrendiysem Üniversitede'de aynı eğitimi neredeyse aldım. Kurslara vesaire katılarak ve kendim merakımdan başka şeyler öğrendim. Bilgisayar programcılığı diplomasını bırak tek başına bilgisayar mühendisliği diploması bile yetmiyor. Yaptığın işler ve icraatlara bakılıyor artık. Genelde Github ve Linkledinde projelerini sergiliyor ve kendini Linkledinde göstererek iş bulan sayısı çok.
Not: Gideceğin üniversitede ders adları ve öğretilen dil değişiklik gösterebilir.
DGS ise çok az kontjeandan dolayı zor. Ama senin yapamayacağın anlamına gelmez
Evet çok üst düzey bir üniversitede bitirmen belki üniversite adından kaynaklı ön yargılı olarak işe alabilirler. Ancak sonuçta yapacağın iş ve şirkete katkın burada önemli bir etken. Üniversite mezunu olmayıp mezunlara taş çıkartan çok insan tanıdım bilgi birikimi konusunda kat kat iyi oldukları çok belliydi. Ve önemli pozisyonlarda çalışıyorlardı.Anlıyorum hocam teşekkür ederim yani mühendislikte olsa programcılık da olsa iş kendini geliştirmede bitiyor dimi
Anladım hocam çok teşekkür ederimEvet çok üst düzey bir üniversitede bitirmen belki üniversite adından kaynaklı ön yargılı olarak işe alabilirler. Ancak sonuçta yapacağın iş ve şirkete katkın burada önemli bir etken. Üniversite mezunu olmayıp mezunlara taş çıkartan çok insan tanıdım bilgi birikimi konusunda kat kat iyi oldukları çok belliydi. Ve önemli pozisyonlarda çalışıyorlardı.
Tamamen olay sende bitiyor.
Evet hocam bende @EmirhanBayramFK hocamız gibi meslek lisesinde veritabanı okudum dediklerine aynen katılıyorumNormalde ilk başlarda bilgisayar mühendisliği istiyordum ama sonucum baya bi kötü geldi
Mesaj otomatik birleştirildi:
Nasıl yani hocam bilgisayar programcılığının eğitimi lise gibi mi demek isteniz onu anlamadım ben
Hocam ben zaten üniden pek bişey beklemiyorum tamamen kendimi geliştirme odaklıyımEvet hocam bende @EmirhanBayramFK hocamız gibi meslek lisesinde veritabanı okudum dediklerine aynen katılıyorum
Bende aynı şekilde hocam bence işverenlerde bunun farkına varmıştırHocam ben zaten üniden pek bişey beklemiyorum tamamen kendimi geliştirme odaklıyım