Microsoft Edge Eklentimin Zararlı Olduğunu Bildirdi Ne Yapmalıyım?

Reaksiyon skoru
56
Merhaba arkadaşlar,

Microsoft Edge tarayıcısını kullanıyorum. Aylardır kullandığım bir “ses yükseltici” (volume booster) uzantısı vardı. Bugün tarayıcı bana bu eklentinin zararlı yazılım içerdiğini söyledi. Ben de hiç düşünmeden hemen kaldırdım.

Şu anda içimde bazı şüpheler var:
  • Acaba bu eklenti Edge Wallet'ta kayıtlı şifrelerime erişmiş olabilir mi?
  • Bilgisayarıma zararlı yazılım bulaşmış olabilir mi?
  • Şu anda şifrelerimi değiştirmem şart mı? Çünkü çok fazla kayıtlı şifrem var ve hepsini değiştirmem mümkün dahi değil.
Şu an:
  • Malwarebytes free ile tam sistem taraması yapıyorum. (biraz uzun sürüyor ama devam ediyor.)
  • Eklentiyi kaldırdıktan sonra Windows Defender ile hızlı tarama yaptım.
  • Eklentinin mağaza sayfasını şu an bulamıyorum.
Sizce başka ne yapmalıyım?
Şifrelerim ciddi risk altına girmiş midir?
Ve bu tür durumlar için kalıcı bir korunma tavsiyeniz var mı?

Ayrıca aylardır kullanıyordum bu eklentiyi. Çalınsaydı şifrelerim şimdiye kadar hesaplarım gitmez miydi?

"Volume Master - Chrome Web Store"
"Volume Master - Microsoft Edge Addons"

Bu linkteki eklentiyi kullanıyorum. Bi' göz gezdirirseniz sevinirim. Güvenli hissettiriyor ancak neden "zararlı yazılım" uyarısı verdi Edge anlamadım. 5 milyon insan kullanıyor bu eklentiyi.

Ayrıca Windows Defender ile hızlı tarama yaptım sıkıntı yok. Aynı şekilde Malwarebytes Free ile de hızlı tarama yaptım ve yine sorun çıkmadı.

Not: Microsoft Edge'deki şifre yöneticisi (wallet) şifreleri cihaz parolasıyla koruyor. Ama yine de endişeliyim. Çünkü bu eklentiye uzun süredir güveniyordum ve neden birden zararlı olarak işaretlendi, anlamadım.

Teşekkür ederim.

Geri