Neler Yeni

Milli Muharip Uçak İlk Taksi Testini Başarıyla Tamamladı!

TİTAN.

80+ Platinum
Senin ölümüne savunduğun lider gördüğünüz kişinin sözleri olmasın acaba? Bu arada bu ve yapılan insansız savaş uçağı, togg, ihalar sihalar... devlet desteğiyle yapılıyor. Zamanında engellenen projelere de bakarsan devlet desteğinin önemini anlarsın.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Ha bu arada onlar ciddiye alsın ya da almasın umrumda mı isimlerini bile bilmediğim iki tane aklı sulanmışın teki. Siz bunları görünce ister istemez kuduruyorsunuz ama sizin izlediğiniz tele1 halktv falan bunları paylaşmaz o yüzden ben etiketleyeyim dedim. Evet bunları hükümet yapmadı ama bunlar bu hükümet zamanında yapıldığından ve ülkeye faydası olduğundan bile karşı çıkacak kadar seviyenizi düşüyorsunuz hiç inkar etmeyin
Kanka dahil olmayacaktım ama dayanamadım kendi adıma konuşuyorum taraf tutmuyorum savunma sanayisi yatırımı güzel tamam ama ben bi döner ayrana 50 TL veriyorsam
Dolar 19 20 lira olduysa bu senin ekonomi alanında beceriksiz olduğunu gösterir burda şunu savunmak bunu savunmak değil konu önemli olan gerçekler
Savunma sanayisi:İyi
Sağlık:Orta
Ekonomi:Berbat
Eğitim:Berbat
Togg çıktı diyorsun tamam çok güzel ama Türkiye'nin %75i alamayacak çünkü askeri ücret 8.500 TL
Kendi milleti hiç bir şey alamayan bir millet olduk ve bu onun hatası hoş karşıdaki lerden de bi halt olmaz ama el mahkum
Kıssadan hisse akıllı bir lider dinle başta kalmayı çok iyi başardı ama aynı zamanda beceriksiz sonuçlarını görüyoruz
Tarafsız bir söylemdir

Perfectshot06

Moderatör
Dahası  
Reaksiyon skoru
14,311
İsim
Oğuz Oğuz
TUSAŞ ana yükleniciliğinde yürütülen Milli Muharip Uçak Projesi, başarıyla devam ediyor. Kısa süre önce ilk kez motorlarını çalıştıran Milli Muharip Uçak, yer testlerinin bir sonraki aşaması olan taksi testlerine başladı.

İlk etapta 4.5 nesil olarak nitelendirilecek Milli Muharip Uçak’ın, nihai aşamada 5. nesil statüsüne ulaşması hedefleniyor. Halihazırda ABD üretimi F-22 ve F-35 savaş uçakları, 5. nesil savaş uçakları olarak biliniyor. Rus yapımı Su-57 ve Çin yapımı J-20 platformları ise 5. nesil statüsüne ulaşmayı hedefleyen 4.5 nesil savaş uçakları olarak nitelendiriliyor.

Kaynak: https://www.savunmasanayist.com/milli-muharip-ucakin-piste-ciktigi-anlar/

@Carl-S @Karl Dönitz @joker♤ karnımız aç ne uçağı yapıyoruz saçmalığa bak değil mi? Bedava süt falan dağıtalım halk ekmek açalım lokanta açalım bence. Bizim uçakla gemiyle ne işimiz var bizim savunmayla ne işimiz var kim bize saldırıyor? :D var mı sizde böyle projeler?
F16 motorlarında bile çok güzel duruyor. İleride yerli motorlarıyla çok daha güzel gozukecektir.

Megan

80+ Silver
Kanka dahil olmayacaktım ama dayanamadım kendi adıma konuşuyorum taraf tutmuyorum savunma sanayisi yatırımı güzel tamam ama ben bi döner ayrana 50 TL veriyorsam
Dolar 19 20 lira olduysa bu senin ekonomi alanında beceriksiz olduğunu gösterir burda şunu savunmak bunu savunmak değil konu önemli olan gerçekler
buraya kadar çok doğrusunu yazmışsın doğruya doğru yanlışa yanlış. Benim sinir olduğum şey yapılanları görmeyip onları da aşağılamak. Ve muhalefetin mantığına göre şu an biz bunları üretmemeliyiz çünkü enflasyon var. Çok mantıksız bir düşünce bu. Üretim olmazsa ihracat olmazsa ekonomi nasıl düzelecek

mustiazr

80+
Türkiye için hayırlı olsun inşallah daha iyileri çıkar.
Malum kişi dediğin, Başkomutan Erdoğan bu projeye destek vermese şirket üretemez. Geçmişte nasıl Vecihi Hürkuş, dönemin hükümeti tarafından engellendiyse, bunlar da engellenebilir. Hükümetin desteklemediği hiçbir proje gelişemez.

Nuri Demirağ'ın, Başbakan İnönü'ye yazdığı mektuba bak kardeş. 13 yaşındaki çocuk zekasından kurtul, araştır ve öğren biraz.

Devletin maddi olarak desteklemesine ihtiyaçları yok. Bürokratik engeller koymasın, yeter.

Abi, Vecihi Hürkuş savaş enkazından düşen parçalarla uçak üretti ve İstanbul semalarında uçurdu. Adama ceza yazdılar, hapse attılar. "Sen bunun okulunu okumamışsın, belgen yok, uçak üretemezsin." dediler. Adam yurtdışında bunun eğitimini aldı. 6 yıldra bitecek okulu 4 yılda tamamlayıp ülkesine döndü. "Bu kadar kısa sürede o okulu bitiremezsin. Hem, senin donanımını testedip onaylayacak devlet kurumumuz yok. Bu yüzden uçak üretmene izin veremeyiz." diyerek engel oldular.

Nuri Demirağ, yolcu uçağı üretiyordu. Adama dediler ki; "Senden uçak almıyoruz devlet olarak. ABD daha ucuza veriyor, onu alacağız. Yurtdışına uçak satmanı da yasaklıyoruz, satış yapamazsın. Fakat istersen fabrikanda uçak üretmeye devam edebilirsin. Hiçbiri kullanılmayacak."

Tamamen kendi şahsî serveti ile kurduğu uçak fabrikasını, soba borusu üreten fabrikaya dönüştürmek zorunda kaldı adam. Nuri Demirağ'ın Türk gençliğine yazdığı mektubu okuyun...
Tek baş komutan var o da MUSATAFA KEMAL ATATÜRK.

Togg çıktı diyorsun tamam çok güzel ama Türkiye'nin %75i alamayacak çünkü askeri ücret 8.500 TL
Kendi milleti hiç bir şey alamayan bir millet olduk ve bu onun hatası hoş karşıdaki lerden de bi halt olmaz ama el mahkum
Kıssadan hisse akıllı bir lider dinle başta kalmayı çok iyi başardı ama aynı zamanda beceriksiz sonuçlarını görüyoruz
Tarafsız bir söylemdir
Haklısın halk fakir olunca umursamıyor onlarda kendilerine göre haklı.
buraya kadar çok doğrusunu yazmışsın doğruya doğru yanlışa yanlış. Benim sinir olduğum şey yapılanları görmeyip onları da aşağılamak. Ve muhalefetin mantığına göre şu an biz bunları üretmemeliyiz çünkü enflasyon var. Çok mantıksız bir düşünce bu. Üretim olmazsa ihracat olmazsa ekonomi nasıl düzelecek
muhalefeti iktidar olunca destek olucaz demişti ileride göreceğiz hayırlısı bakalım.

123kral14

80+ Silver
kartondan diyenler utanır mı sanmam

Megan

80+ Silver
Türkiye için hayırlı olsun inşallah daha iyileri çıkar.

Haklısın halk fakir olunca umursamıyor onlarda kendilerine göre haklı.

muhalefeti iktidar olunca destek olucaz demişti ileride göreceğiz hayırlısı bakalım.
Muhalefet iktidar olursa köstek olmasın da destek olmasa da olur. Chpnin vekillerinden başa geldiğimizde bayraktarı yargılayacağız falan diyen de var. Öyle niyetleri varsa hepsine engel olmaya çalışırlar.

mustiazr

80+
Muhalefet iktidar olursa köstek olmasın da destek olmasa da olur. Chpnin vekillerinden başa geldiğimizde bayraktarı yargılayacağız falan diyen de var. Öyle niyetleri varsa hepsine engel olmaya çalışırlar.
%90 muhalefet iktidar olacak o zaman Allah sonumuzu hayır etsin hocam.

Bura.K

80+ Silver
Malum kişi dediğin, Başkomutan Erdoğan
Şunu söylemesen yazına hak verecektim, hala veriyorum ama bu cümle ne be arkadaş? Nerede savaşmış bu adam, ne başarısı elde etmişte buna Başkomutan diyorsunuz? Trollerin Komutanı :D
Askeri Siyasete bulaştıran bir kişilik bırak Komutanı, askeriyede çaycı bile olamaz.

Bu arada uçak konusunda çok ümitliyim. Jet uçaklar konusunda tecrübelerimiz var (F-35,F-16) bu sebepten rahatça yapabiliyoruz.

TİTAN.

80+ Platinum
Kanka ben üretilmesin demiyorum ama üretilene kadar bu duruma nasıl geldik dolar kaç TL'den kaç TL'ye çıktı* paramız göz göre göre değer kaybetti
tabii ki ihracat olmassa olmaz ama işin komik tarafı şu dışardan gelen ürün ülkemde üretilen üründen daha ucuz geliyor bana

Megan

80+ Silver
Kanka ben üretilmesin demiyorum ama üretilene kadar bu duruma nasıl geldik dolar kaç TL'den kaç TL'ye düştü paramız göz göre göre değer kaybetti
tabii ki ihracat olmassa olmaz ama işin komik tarafı şu dışardan gelen ürün ülkemde üretilen üründen daha pahalı geliyor bana
Öyle maalesef

Fevkelade1i

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,059
İsim
Muhammet Trabzon
Cumhurbaşkanı, Başkomutan sıfatını da alır. Ordunun en başı olur. Sistem değişti, General ve Başkan eşit değil artık. Erdoğan'a bağlı tüm ordu.

''Başkomutanın'' destek olsaydı da soba borusu yerine uçak üretilmeye devam edilseydi
Başkomutanım daha doğmamıştı. İnönü vardı o zaman yönetimde. Ki, Başkomutanım şu an uçak üretimi için destek oluyor. MMU'yu takip edebilirsin.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,038,157
Üyeler
164,624
Son üye
ouzkn7
Top Bottom