Neler Yeni

Mini ITX kasa alınır mı?

Dahası  
Reaksiyon skoru
95
İsim
Halil
R5 5600 ve 3060 tipi ekran kartları mini ATX tipi kasalara sığar mı? Kasa içi ısınma olur mu? Elle taşınabilir boyutta
images (29).jpeg

Bu tip kasada R5 5600 ve RTX3060 gibi ekran kartıyla istiyorum. Hava sirkülasyonu nssıldır? Dezavantajı var mıdır diğer büyük kasalara göre?

NoctuaFanBoyu

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,387
İsim
Hamza Ziya Üstün
Mesh kasa olursa ve ekran kartına hava alabileceği kadar bir boşluk kalırsa düşük güç tüketen kartlarda çok bir sorun olmaz. Doğru tercihler yapılırsa çok güç tüketenler de bir nebze kontrol altında tutulabilir. Sıfır alacaksanız 4060 almanızı tavsiye ederim çünkü çok daha az güç tüketip daha az ısınır. 2. el ucuza 3060 lar da gayet makul bir tercih olur

Dahası  
Reaksiyon skoru
12
İsim
pcheveslisi11
bilmem hocam neden ıtx istiyosunuz ki kullanım amacınız ne ki

forvet09

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
153
İsim
Ahmet KAvalcı
R5 5600 ve 3060 tipi ekran kartları mini ATX tipi kasalara sığar mı? Kasa içi ısınma olur mu? Elle taşınabilir boyutta
Alıntıyı görüntüle

Bu tip kasada R5 5600 ve RTX3060 gibi ekran kartıyla istiyorum. Hava sirkülasyonu nssıldır? Dezavantajı var mıdır diğer büyük kasalara göre?
Ekran kartının dik takıldığı kasalara bak.

NoctuaFanBoyu

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,387
İsim
Hamza Ziya Üstün
Bir de yazmayı unutmuşum, kasanın özelliklerinde desteklediği kart ve soğutucu boyutları yazar. Ona göre kart seçerseniz problem olmaz

Dahası  
Reaksiyon skoru
95
İsim
Halil
geçersinde camı çıkardıktan sonra ne anlamı kalıyor ki

Mesh kasa olursa ve ekran kartına hava alabileceği kadar bir boşluk kalırsa düşük güç tüketen kartlarda çok bir sorun olmaz. Doğru tercihler yapılırsa çok güç tüketenler de bir nebze kontrol altında tutulabilir. Sıfır alacaksanız 4060 almanızı tavsiye ederim çünkü çok daha az güç tüketip daha az ısınır. 2. el ucuza 3060 lar da gayet makul bir tercih olur

bilmem hocam neden ıtx istiyosunuz ki kullanım amacınız ne ki
Elle taşınabilir olmasını tercih ediyorum. Diğer türlü büyük kasalar aile evinde olduğumdan ötürü, göze batıcı bir durum olabilir. Laptop için zorluyorlar alacaksan laptop al diyorlar, ama ben masaüstü toplamak istiyorum.

NoctuaFanBoyu

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,387
İsim
Hamza Ziya Üstün
mAtx kasa da tercih edebilirsiniz illa itx olmasına gerek yok.

Dahası  
Reaksiyon skoru
95
İsim
Halil
mAtx kasa'ya ekran kartı, soğuyucu vs. Alırkende kasanın içine sığar mı diye hesap yapmak gerekiyor mu? Kısacası alacağımız parçaları da küçük seçmemiz mi lazım yoksa 3 fanlı ekran kartı dahi kasaya sığar mı?
mAtx kasa da tercih edebilirsiniz illa itx olmasına gerek yok.

NoctuaFanBoyu

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,387
İsim
Hamza Ziya Üstün
Sadece mAtx değil Atx alırken de kontrol etmek gerekiyor. Bazı soğutucu ve kartlar o kadar büyük ki pek çok kasaya sığmıyor

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,022,436
Üyeler
161,997
Son üye
Yvzgnd_
Top Bottom