Neler Yeni

Mini ITX kasa alınır mı?

NoctuaFanBoyu

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,446
İsim
Hamza Ziya Üstün
O hesabı normal kasa da alsanız yapmanız gerekebilir. Mesela işlemci soğutmalarda anakartın soğutma blokları bile bir etken. Bir keresinde kasa üstte 240mm desteklemesine rağmen anakart engellediği için sıvı soğutmayı öne takmak zorunda kalmıştım. Eğer küçük istiyorsanız küçük alın ama parçaları da ona göre seçin. Mesela 3 fanlı kart yerine 2 fanlı ve küçük ama yine de soğutma olarak başarılı kartlar tercih edin. Aslında 4060 önermemin sebebi de oydu. Görece daha küçük ve az güç tükettiğinden ısı ve yer sorunu yaşamazsınız ufak kasalarda. Aynı şekilde low profile işlemci soğutucuları da küçük kasalarda tercih edilebilir.

Dahası  
Reaksiyon skoru
95
İsim
Halil
O hesabı normal kasa da alsanız yapmanız gerekebilir. Mesela işlemci soğutmalarda anakartın soğutma blokları bile bir etken. Bir keresinde kasa üstte 240mm desteklemesine rağmen anakart engellediği için sıvı soğutmayı öne takmak zorunda kalmıştım. Eğer küçük istiyorsanız küçük alın ama parçaları da ona göre seçin. Mesela 3 fanlı kart yerine 2 fanlı ve küçük ama yine de soğutma olarak başarılı kartlar tercih edin. Aslında 4060 önermemin sebebi de oydu. Görece daha küçük ve az güç tükettiğinden ısı ve yer sorunu yaşamazsınız ufak kasalarda. Aynı şekilde low profile işlemci soğutucuları da küçük kasalarda tercih edilebilir.
İtopya'dan kendin topla kısmından topluyordum. Topladığım parçaları kasaya uygun şekilde monte edip verirler mi? Yoksa evde ilk ben pc'yi çalıştırıp parça sorunluysa tespit etmem mi gerekir?

silinenuye785438

80+ Titanium
En İyi Cevap
1
R5 5600 ve 3060 tipi ekran kartları mini ATX tipi kasalara sığar mı? Kasa içi ısınma olur mu? Elle taşınabilir boyutta
Alıntıyı görüntüle

Bu tip kasada R5 5600 ve RTX3060 gibi ekran kartıyla istiyorum. Hava sirkülasyonu nssıldır? Dezavantajı var mıdır diğer büyük kasalara göre?
Alınır ve sığar da türkiyede Mini ITX anakart yok 😅

RTX 4060 daha ideal bu kasalara onu da diyim. Daha ufak soğutma sistemleri ile daha rahat soğuyabiliyor.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,037,368
Üyeler
164,486
Son üye
Ekochuu
Top Bottom