Neler Yeni

Mining nedir, neyi kazıyoruz, neyin şifresini kırıyor ve kimden nasıl kripto para kazanıyoruz ?

mehmetaga

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
83
İsim
mehmet ali soylu
Mining kazma hakkında basit bir dil ile açıklayıcı bir yazı bulamadım. Bir şifreleme var ve bu şifrelemeyi ekran kartları çalışarak kırıyor ama şifre neyin şifresi çözüm neyin çözümü ve bu çözüm kime ne konuda fayda sağlıyor.
Bilen arkadaşlar basit ve sade bir dille çok fazla teknik ayrıntıya girmeden anlatabilirse sevinirim.
Tersine mühendislik ile yükske güç gerektiren işlemlerde kullanılıp ödül olarak kripto para verildiğini söyleniyor fakat yine tam kesin bir bilgi elde edemedik

Son düzenleme:

aLoNeDarK33

80+ Bronze
oh hocam eline sağlık bende bu olayın nasıl olduğunu merak ediyordum iyiki sordun , bence burada yapılmaya çalışılan şey tersine mühendislik yani bazı işlemleri gerçekleştirmek 1 yada 2 kartla değilde yüzlerce hatta binlerce kartlarla yapılmaya çalışılıyor bu yüzden bu olayı insanlar kendi sistemlerini bu topluluğa katsın diye ödüllendirme sistemide var ve buradan kazanç sağlanıyor

mehmetaga

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
83
İsim
mehmet ali soylu
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
evet ben de bu şekilde düşünüyorum fakat açıklayıcı bir yazı yok. Herkes mining nasıl yapılır diye anlatıyor fakat olayın temeline kimse değinmemiş
Mesaj otomatik birleştirildi:

@Abdullah Hacıgül reis foruma sadece bu soruyu sormak için girdim. Facebook DADG grubunda dönüş alamadım. Mining videonu izleyince buradan sormak istedim. Bu konuya güzel bir açıklama getirebilirsen hatta sonrasında videosunu çekersen çok fazla ilgi çekecektir çünkü gerçekten bu konuya değinen kimseyi bulamadım

MR EE

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,198
İsim
Emre
Sahi, bu kadar ekran kartı gürül gürül neyi hesaplıyor?

Furkan²

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,154
İsim
Furkan
İlgilendiği Kategoriler
Kur'an_ı Kerim - Satranç - Piano - Tenis - Anime/Manga - Klasik Müzik - Felsefe - Krunker
Doğrusunu bilen var mı acaba 🤔🤔.

VitoScaletta

80+ Gold

Mehmet Yılmaz

Vitreus
Yönetici
En İyi Cevap
15
Dahası  
Reaksiyon skoru
68,878
İsim
Mehmet Yılmaz
İlgilendiği Kategoriler
Ekran Kartları ve İnternet Servis Sağlayıcıları
Epic Games
DreamRS
Discord
mehmet_yilmaz

mehmetaga

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
83
İsim
mehmet ali soylu
Net açıklama yapacak kadar bilgim yok o konuda.
Reis sana zahmet Abdullah abiye bu konuyu iletebilir misin cidden çok merak ediyorum araştırdım ama doğru düzgün anlatan kimseye rastlamadım.
Ciddi manada Türkiye'de bu konuyu herkesin anlayacağı dille açıklayan kimse yok gibi.
Bu olayı donanım arşivi ekibi olarak aydınlatırsanız çok kişi faydalanacaktır

blockhain zinciri diyorlar
insanların kripto para alım satımlarının kaydı tutuluyor
Bu kaydın tutulması için dünya kadar ekran kartının çalışması mı gerekiyor

Reis sana zahmet Abdullah abiye bu konuyu iletebilir misin cidden çok merak ediyorum araştırdım ama doğru düzgün anlatan kimseye rastlamadım.
Ciddi manada Türkiye'de bu konuyu herkesin anlayacağı dille açıklayan kimse yok gibi.
Bu olayı donanım arşivi ekibi olarak aydınlatırsanız çok kişi faydalanacaktır

Bu kaydın tutulması için dünya kadar ekran kartının çalışması mı gerekiyor
https://www.google.com/amp/s/amp.on...madenciligi-mining-nedir-nasil-yapilir-809520 burda güzel ce açıklamış btc olanını diğer paralar için nasıl klduğunu bilmiyorum

MrBeast

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Mining kazma hakkında basit bir dil ile açıklayıcı bir yazı bulamadım. Bir şifreleme var ve bu şifrelemeyi ekran kartları çalışarak kırıyor ama şifre neyin şifresi çözüm neyin çözümü ve bu çözüm kime ne konuda fayda sağlıyor.
Bilen arkadaşlar basit ve sade bir dille çok fazla teknik ayrıntıya girmeden anlatabilirse sevinirim.
Tersine mühendislik ile yükske güç gerektiren işlemlerde kullanılıp ödül olarak kripto para verildiğini söyleniyor fakat yine tam kesin bir bilgi elde edemedik
sistemini kiralıyorsun bildiğin geforce now gibi bi ücret karşılığında bilgisayarın kullanılıyor

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,017,216
Üyeler
161,253
Son üye
emna
Top Bottom