Neler Yeni

Mining ve Kripto Paralar Haram, Kripto ile Uğraşanlar Dikkat!!

Emirhandkee

80+ Titanium
En İyi Cevap
45
Zaten ondan bahsediyorum bende, yatırmadan kastım orada tutmak.
Ynalış anlaşıldıysa özür dilerim.
Ben de ilk başta yanlış anlamışım.

Vadeli hesaba para yatırmak yani paranı faize yatırmak haram zaten.
Onun dayanağı faiz denebilir.
Mantığı basit, mesela vadeli hesaba 100 TL yatırıyorsun ve bankayla bu parayı 1 yıl boyu bu para bankada kalma koşulluyla ben sana %10 faiz ile geri ödeyeceğim diyor yani paran 1 yıl sonra 110 TL oluyor. Peki bu bankanın ne işine yarıyor diye soruyorsan. Bankanın eline para geçmiş oluyor bunu da bir insana kredi verirken kullanıyor kredi verdiği adama da bana %13-15 faizle geri ödeyeceksin diyor. Banka para kazanıyor böyle. (Oranları kafadan sıktım)

T.P.G.

80+ Titanium
Ben de ilk başta yanlış anlamışım.

Vadeli hesaba para yatırmak yani paranı faize yatırmak haram zaten.
Onun dayanağı faiz denebilir.
Mantığı basit, mesela vadeli hesaba 100 TL yatırıyorsun ve bankayla bu parayı 1 yıl boyu bu para bankada kalma koşulluyla ben sana %10 faiz ile geri ödeyeceğim diyor yani paran 1 yıl sonra 110 TL oluyor. Peki bu bankanın ne işine yarıyor diye soruyorsan. Bankanın eline para geçmiş oluyor bunu da bir insana kredi verirken kullanıyor kredi verdiği adama da bana %13-15 faizle geri ödeyeceksin diyor. Banka para kazanıyor böyle. (Oranları kafadan sıktım)
Vadeli/Vadesiz olayını biliyorum zaten oraları geçelim.
Demek istediğim şey sen bu bankada olan parayı ya da altını gidip çekmezsen kripto paradan farkı olmuyor.

Emirhandkee

80+ Titanium
En İyi Cevap
45
Vadeli/Vadesiz olayını biliyorum zaten oraları geçelim.
Demek istediğim şey sen bu bankada olan parayı ya da altını gidip çekmezsen kripto paradan farkı olmuyor.
Parayı nasıl çekemeyiz? İflas ettikten sonra mı diyorsun?
Bankadan altın alırsan onu altın olarak çekemezsin doğru.

• Beğen
Reaksiyonlar: Tera

T.P.G.

80+ Titanium
Parayı nasıl çekemeyiz? İflas ettikten sonra mı diyorsun?
Bankadan altın alırsan onu altın olarak çekemezsin doğru.
Emirhan cidden dalgın mısın kanka :D?
Diyorum ki, sen o varlığı somut olarak eline almazsan eğer yani sadece bankada durursa kripto paradan farkı olmuyor diyorum.

• Beğen

Rennes

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
12,138
İsim
Umut Dağ
Arkadaşlar yalnız kripto para olayına sadece bizim diyanet değil tüm İslam alimleri ve kurumları haram diyor. Haber edeyim dedim.

Emirhandkee

80+ Titanium
En İyi Cevap
45
Emirhan cidden dalgın mısın kanka :D?
Diyorum ki, sen o varlığı somut olarak eline almazsan eğer yani sadece bankada durursa kripto paradan farkı olmuyor diyorum.
Şaka değilim.
Sen bankaya kağıt veya bozuk para veriyorsun o para da kasaya gidiyor yani somut bir şey ama kripto para somut değil.

• Beğen

Ömer 34242432

80+ Silver
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,806
İsim
Ömer Fasd
Yatırım yaptığımız bir şey değer kaybedip azalabilir, o zaman altın, dolar gibi seyleri de almak haram olmaz mı? Çok fazla risk var diye haram oluyorsa saçma bir açıklama gibi geldi, ben bu şekilde yorumlamazdim en azindan.

Redmental

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
6,183
İsim
RML
Bundan yola çıkarsak ama tüm para birimleri caiz değil çünkü hepsi bir kısmı zengin ederken diğer bir kısmı fakirleştiriyor bilemedim misal altın 530 du şimdi olmuş 415 noldu 530 dan alanlara
O zaman başta diyanet işleri bakanı maaş almasın ! (!) Şaka bir yana , eğer para olmasaydı düzen olmazdı. Ayrıca dinler olmasaydı da düzen olmazdı. Devlet , hukuk , adalet ( tr de y.. neyse ) ve yasalar olmasaydı da düzen olmazdı.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Yatırım yaptığımız bir şey değer kaybedip azalabilir, o zaman altın, dolar gibi seyleri de almak haram olmaz mı? Çok fazla risk var diye haram oluyorsa saçma bir açıklama gibi geldi, ben bu şekilde yorumlamazdim en azindan.
"Çok fazla risk" haramsa aklıma ilk gelen kişi günah işlemiş , Fatih Sultan Mehmet. Aa pardon sonuçta savaşı kazanmış neyse sevap point kasıldı , level up !

• Hahaha
Dahası  
Reaksiyon skoru
168
İsim
Ebubekir Bayraktat
Ben böyle düşünüyorum, o öyle düşünüyor bunlarla sonuca varılmaz ülkemiz islam dini olmasada müslüman bi çoğunluk var ve eğer bir hüküm çıkarılacaksa, İslam bilginleri ve alimleri toplanır ve meseleyi derinlemesine tartışırlar. Ona göre hüküm çıkar. Her ne kadar yanlışlarıda olsa şu anki diyanet işleri başkanlığı fetva yani hüküm merkezi şuanda bu sorumluluğu almakta. Niye sorumluluk diyorum çünkü fetva vermek basit iş değildir. Eğer yanlış fetva verirseniz size uyupta iş yapanların günahlarına ortak olursunuz. Bir hadiste peygamberimiz şöyle buyurur. " Fetva vermeye en çok atılanınız, ateşe en çok atılanınızdır". Demem o ki, bir konuda iyi bilgi sahibi olmadan o konuda yorum yapmamanız sizin için daha iyi olur.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,026,541
Üyeler
162,704
Son üye
Alptug76
Top Bottom