Selamlar, .NET platformuna özel NoSQL bir veritabanı sistemi geliştiriyorum.
Dünyanın en gelişmiş NoSQL .NET veritabanı sistemi olur kendisi
Kendi projelerinizde kullanabilir veya kendiniz özelleştirebilirsiniz tamamen açık kaynak ve MIT lisansına mensuptur.
Kullanılmasına rağmen geri dönüş konusunda pek bir destekçim yok. Kullanarak veya kodlarına bakarak tespit ettiğiniz hatalar olursa bana bildirirseniz sevinirim.
Kullanıp eksikleri veya ihtiyaçlarınızı da belirtebilirsiniz.
Lütfen sorunuz olursa mutlaka sorun cevaplamak isterim.
Birkaç sorunun cevabı:
Kodlarına ulaşın.
Kullanmayı öğrenin.
Dünyanın en gelişmiş NoSQL .NET veritabanı sistemi olur kendisi
Kendi projelerinizde kullanabilir veya kendiniz özelleştirebilirsiniz tamamen açık kaynak ve MIT lisansına mensuptur.
Kullanılmasına rağmen geri dönüş konusunda pek bir destekçim yok. Kullanarak veya kodlarına bakarak tespit ettiğiniz hatalar olursa bana bildirirseniz sevinirim.
Kullanıp eksikleri veya ihtiyaçlarınızı da belirtebilirsiniz.
Lütfen sorunuz olursa mutlaka sorun cevaplamak isterim.
Birkaç sorunun cevabı:
Klasik veri depolama teknolojilerini kullanırken yaşadığım sorunlar ve eksiklerin bıkkınlığı sonucu bu veritabanı sistemini tasarladım.
Diğer geliştiriciler de sorunlarını çözebilsin, bu işlere merakı olanlar öğrenebilsin diye açık kaynak olarak dünyayla paylaştım.
Diğer geliştiriciler de sorunlarını çözebilsin, bu işlere merakı olanlar öğrenebilsin diye açık kaynak olarak dünyayla paylaştım.
- Sunucuya bağımlı kalma derdi yok
- Yatay genişletilebilir
- Klasik ilişkisel veritabanı sistemlerinin tablo mantığına destek veriyor
- Sanal dosya sistemi ile resimleri doğrudan veritabanına depolayabilirsiniz
- Çapraz platformdur. Xamarin uygulamarı ile IOS ve Android uygulamarında kullanılabilir. .NET Core ile Linux ve MacOS üstünde çalışabilir. Windows'la doğrudan uyumludur. Mono ile kullanılabilir. Unity ve diğer .NET dillerini kullanan oyunlarla da kullanılabilir.
- C#, F#, VisualBasic.NET gibi .NET dilleri ile doğrudan uyumludur ve kullanılabilir.
- Tüm .NET kütüphaneleri ile uyumludur.
- Tek bir DLL dosyasındadır
- Küçük boyutludur
- Güvenlidir
- İçerik şifrelenir ve sıkıştırılır
- Kendi script dili olan MochaScript ile çapraz platform script tabanlı yönetime izin verir
- Kendi SQL benzeri sorgulama dili Mhql ile sorgu işlemlerini destekler
- Kod içerisinde LINQ sorgularıyla doğrudan kullanıma destek verir
- Veritabanındaki her bir nesneyi kod içerisinde class ve struct olarak kullanabilir ve türevlerini oluşturabilirsiniz
- Veritabanındaki her bir nesneye açıklama ekleyebilirsiniz
- Kendi veri yapınızı oluşturabilirsiniz
- Kendi GUI tabanlı yönetim sistemi bulunmaktadır
- Log sistemi ile yapılan yanlış bir değişikliği geri yükeleyebilirsiniz
- Mhql daha da gelişecek
- Veritabanındaki her bir nesneye kendi attribute yani özelliklerinizi atayabileceksiniz
- XML kodundan MochaDB nesnesi türetebilecek veya bir nesneyi XML koduna çevirebileceksiniz
- Dosya sistemini daha derin kontrol edebileceksiniz
Kodlarına ulaşın.
Kullanmayı öğrenin.
Son düzenleme: