Neler Yeni

Modem otomatik ip dağıtmıyor

sansanow

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
118
İsim
Mustafa ak
Bir müşterim için soruyorum işim zayıf akım ama modem konusunda o kadar bilgim yok. Dün kamera kurulumu yaparken müşterimde sürekli interneti kesiliyordu ve modemi restart atınca düzeliyor fakat sonra yeniden internet gidiyor . statik ip yani elle ip girince pcye internete çıkıyor pc. Modem ıp dağıtmıyor bence. Başka bir ihtimal olabilir mi? Ve öneriniz varsa bir kaç modem atarsanız müşteriye atıcam o modemleri. Vdsl bu arada.

sasamblae

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
316
İsim
asemo boa
gecenlerde bir arızamden edındıgım tecrube belirli aralıklarla giden bir internet var geliyo gidiyor kafasına gore bazen 2 3 saate bazen 10dk aralıklarla.tesisattaki kabloyu yeniledim jakları değiştirdim.oksitlenmeleri kontrol ettim kablo takibi yaptım modem degısıp izledim yok gene cozulmedi. tt gorevlisi geldi olcum yaptı kablodaki gürültüyü aktarımı herseyı ölçtü hatta onun yanında bile kesildi internet ama kabul etmedi onlardan kaynaklı olmadıgını. oda bızden kaynaklı degıl dedı en son kafayı yıyordum. sonrasında gorevli 2gun sonra beni aradı abi bulunan bolgedeki kutudaki internet kartında arıza varmıs fan acmıyormus ısıdan dolayı kesilmeler oluyormus o karta baglı devrelerde dedi. yani tavsiyem ilk bi iss firmasına talep olustursun sonrasında diğer arıza sebeblerine yönelin derim

sansanow

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
118
İsim
Mustafa ak
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
gecenlerde bir arızamden edındıgım tecrube belirli aralıklarla giden bir internet var geliyo gidiyor kafasına gore bazen 2 3 saate bazen 10dk aralıklarla.tesisattaki kabloyu yeniledim jakları değiştirdim.oksitlenmeleri kontrol ettim kablo takibi yaptım modem degısıp izledim yok gene cozulmedi. tt gorevlisi geldi olcum yaptı kablodaki gürültüyü aktarımı herseyı ölçtü hatta onun yanında bile kesildi internet ama kabul etmedi onlardan kaynaklı olmadıgını. oda bızden kaynaklı degıl dedı en son kafayı yıyordum. sonrasında gorevli 2gun sonra beni aradı abi bulunan bolgedeki kutudaki internet kartında arıza varmıs fan acmıyormus ısıdan dolayı kesilmeler oluyormus o karta baglı devrelerde dedi. yani tavsiyem ilk bi iss firmasına talep olustursun sonrasında diğer arıza sebeblerine yönelin derim
Hocam önce geçmiş olsun ne kadar kıl bir iş yaptığınızı anlayabiliyorum:) issyi dün aradık herhangi bir sorun yok zaten sorun statik ip alınca internetin gelmesi. Burası bir inşaat firması ve gelen kişiler wifi olsun kullanıyor. İnternet dağıtan access pointde gidiyor bu yüzden

sasamblae

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
316
İsim
asemo boa
Hocam önce geçmiş olsun ne kadar kıl bir iş yaptığınızı anlayabiliyorum:) issyi dün aradık herhangi bir sorun yok zaten sorun statik ip alınca internetin gelmesi. Burası bir inşaat firması ve gelen kişiler wifi olsun kullanıyor. İnternet dağıtan access pointde gidiyor bu yüzden
bu tip İT işlerinden profesyonel olarak anlamam ama fikir yürütmek gerekirse belki portlar yonetilebilir değilse bu durum olabilir. tanımlama gibi bir şey yapıyorlardı. hatta statik ip sahibi kurumlarda ip telefon baglarken İT gorevlisi telefonun mac adresini ve diğer bilgilerini port acıp ızın veriyordu. bu tip bir durum olabilir. modem ip alıp portlara paylastıramıyorsa aktif olmuyor gibi olabilir. ya da kameralarda aynı ip varsa cakısıp interneti koparıyor olabilir. sistemden kamera soketlerini söküp tanımlı port varsa silinip düz bir baglantı kontrolu yapılıp gene devam ederse modem değişip gene devam ederse yonetilebilir portlu bir switch alıp yonlendirme tanımlama yapılabilir diye düşünüyorum aklımın erdiğince anlatabılmısımdır umarım.

sansanow

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
118
İsim
Mustafa ak
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
2 ad poe ve 1 ad data switch var fakat bunları ben takmadan öncede bu sorun varmış. Ve ben datayı modemin arkasından aldım denedim yine internet yok. Switchlerde ***** switch olduğu için modem ne verirse onu alıyor

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,041,778
Üyeler
165,232
Son üye
Technocalyps
Top Bottom