Neler Yeni

Yardım monitörde karıncalanma normal midir?

thErenSK

80+ Gold
En İyi Cevap
2
merhaba arkadaşlar monitörüm 15 yıllık vga bir monitör haliyle dönüştürücü kullanmak zorundayım. ilk başta dalgalanma oluyordu ancak bu sorunu çözdüm; monitör ile pcyi başka prizlere takınca çözüldü.
sonra pimpiriklenmeye başladım dikkatli bakınca koyu renklerde (mesela forumda kenardaki koyu gri renklerde) çok hafif karıncalanma mı denir pixel titremesi mi denir bilemedim her neyse o sorundan var. pcyi TV'ye bağladım böyle bir sorun göremedim ama tv büyük olduğu için farkedememişte olabilirim birazdan tekrar götürüp deneyeciğim.
bu sorun sizce normal midir? korkmam gereken bir şey var mı? pcyi yeni aldığım için çok fazla takıyorum :(

Dahası  
Reaksiyon skoru
60
İsim
Doğan Işık
Büyük ihtimalle dönüştürücüden kaynaklanıyor daha kaliteli bir ürün kullanmayı deneyebilirsin zaten monitör 15 yıllık diyosun hemen hemen ömrünü doldurmaya da başlamış olabilir.

Vesemir Dayı

80+ Platinum
En İyi Cevap
20
Dahası  
Reaksiyon skoru
27,590
İsim
Furkan
İlgilendiği Kategoriler
Teknik Sorunlar
Discord
Vesemir#0538
merhaba arkadaşlar monitörüm 15 yıllık vga bir monitör haliyle dönüştürücü kullanmak zorundayım. ilk başta dalgalanma oluyordu ancak bu sorunu çözdüm; monitör ile pcyi başka prizlere takınca çözüldü.
sonra pimpiriklenmeye başladım dikkatli bakınca koyu renklerde (mesela forumda kenardaki koyu gri renklerde) çok hafif karıncalanma mı denir pixel titremesi mi denir bilemedim her neyse o sorundan var. pcyi TV'ye bağladım böyle bir sorun göremedim ama tv büyük olduğu için farkedememişte olabilirim birazdan tekrar götürüp deneyeciğim.
bu sorun sizce normal midir? korkmam gereken bir şey var mı? pcyi yeni aldığım için çok fazla takıyorum :(
Monitörün eski. Ayrıca dönüştürücü kullanıyorsun. Gayet normal, açıldığına şükret bence :)

thErenSK

80+ Gold
En İyi Cevap
2
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Büyük ihtimalle dönüştürücüden kaynaklanıyor daha kaliteli bir ürün kullanmayı deneyebilirsin zaten monitör 15 yıllık diyosun hemen hemen ömrünü doldurmaya da başlamış olabilir.
Monitörün eski. Ayrıca dönüştürücü kullanıyorsun. Gayet normal, açıldığına şükret bence :)
15 yıl aktif olarak kullanılmadı. 6-7yıldır bende 2 yıl etkin olarak kullandım sonra pc bozuldu bende laptop aldım. ekran kaydı alıp telefona atınca da göremiyorum bir sorun ama pimpirikleniyorum işte.

Vesemir Dayı

80+ Platinum
En İyi Cevap
20
Dahası  
Reaksiyon skoru
27,590
İsim
Furkan
İlgilendiği Kategoriler
Teknik Sorunlar
Discord
Vesemir#0538
15 yıl aktif olarak kullanılmadı. 5-6 yıldır bende 2 yıl etkin olarak kullandım sonra pc bozuldu bende laptop aldım. ekran kaydı alıp telefona atınca da göremiyorum bir sorun ama pimpirikleniyorum işte.
Aktif kullanılmasından değil, eski olmasından dolayı. Çok eski bir monitör o yüzden.

Dahası  
Reaksiyon skoru
60
İsim
Doğan Işık
Mesele kullanıp kullanmamak değil sonuçta üretileli 15 yıl olmuş hatalarla karşılaştırması gayet normal bence

thErenSK

80+ Gold
En İyi Cevap
2
Aktif kullanılmasından değil, eski olmasından dolayı. Çok eski bir monitör o yüzden.
evet 15 yıl değilse de en az 10-12 yılı vardır zaten 6-7 yıldır bende. aocun bir monitörü. ilk 1080p monitörlerden felan sanırım :)

Vesemir Dayı

80+ Platinum
En İyi Cevap
20
Dahası  
Reaksiyon skoru
27,590
İsim
Furkan
İlgilendiği Kategoriler
Teknik Sorunlar
Discord
Vesemir#0538
Bende de 11 yıllık samsung var. 60 hz gözlerim kör oldu artık.allahtan dvi girişi vardıda dönüştürücü kullanmak zorunda kalmadım.

thErenSK

80+ Gold
En İyi Cevap
2
5-6 yazmışımda düşündüm babam 7 yaşındayken almıştı bunu ben geldim 15 yaşına :D
Mesaj otomatik birleştirildi:

Bende de 11 yıllık samsung var. 60 hz gözlerim kör oldu artık.allahtan dvi girişi vardıda dönüştürücü kullanmak zorunda kalmadım.
dijital monitör mü? analog monitör mü? bendeki analog :(

Vesemir Dayı

80+ Platinum
En İyi Cevap
20
Dahası  
Reaksiyon skoru
27,590
İsim
Furkan
İlgilendiği Kategoriler
Teknik Sorunlar
Discord
Vesemir#0538
5-6 yazmışımda düşündüm babam 7 yaşındayken almıştı bunu ben geldim 15 yaşına :D
Mesaj otomatik birleştirildi:

dijital monitör mü? analog monitör mü? bendeki analog :(
Dijital :D işimi görüyor ama yenisini almayı planlıyorum. 60hz çok kötü oluyor yeni bilgisayarda.

thErenSK

80+ Gold
En İyi Cevap
2
Dijital :D işimi görüyor ama yenisini almayı planlıyorum. 60hz çok kötü oluyor yeni bilgisayarda.
keşke benimkide dijital olsa ya :( dijitalde sorun pek olmaz bildiğim kadarıyla. ben aktif dönüştürücü kullanmak zorundayım mecburen.

Yusufdmrk

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
11
İsim
Yusuf demirok
keşke benimkide dijital olsa ya :( dijitalde sorun pek olmaz bildiğim kadarıyla. ben aktif dönüştürücü kullanmak zorundayım mecburen.
Hangi dönüştürücüyü kullanmaktasınız? benim de almam gerekiyorda.

Top Bottom