Sizin tercihinize kalmış hocam.
Şahsen OLED hariç bütün panelleri deneyimledim, CRT, TN, VA, IPS. Hala aktif kullandığım 2 adet VA panel monitörüm de var ana monitörüm IPS.
VA larda biraz ghosting oluyor ama her panelde değil. 144Hz Samsungun giriş seviyesi var bende %3-7 lik bir ghosting var fotoğraf çekmeden gözle farkedememiştim. Kaliteli VA panellerde ghosting zaten %1 belki çok daha az oluyor ya da hiç olmuyor.
Ya + - sine bakmak lazım. IPS lerde gerçek siyahı hiçbir zaman göremiyorsun. IPS glow dibine kadar sürekli maruz kalıyorsun.
Ama şu da var renkler IPS de güzel olması gerektiği gibi. VA larda ise bilinen yanlış bir algı renkler uygun ayarlarla IPS ile birebir kullanılabiliyor.
Ben yukarıda bahsettiğim Samsung u aldığım dönemde LG nin IPS monitörünü kullanıyordum. Ayarlamalarla renkler birebir aynıydı ölçüm aleti kullanmadan arasındaki farkı anlamak imkansızdı diyebilirim. Kaliteli VA panel hiç deneyimlemedim ama giriş seviyesi böyleyse kalitelisi bambaşkadır diye düşünüyorum. Yakın zamanda bende 2K monitör alacağım kendime. VA panel araştırıyorum o yüzden. Bu Samsung'un monitörü evet VA panel monitöre göre biraz pahalı ama televizyon olarak ta kullanılabiliyor. Malzeme ve panel kalitesi üst seviye.
Atmış olduğun monitör de gayet iyi duruyor kağıt üzerinde. Detaylı araştırmak lazım bir sorunu sıkıntısı var mıdır vs. diye.
Hocam, vallahi bu benim ilk monitör seçimim olacak ve hiç fikrim yok. Alacağım monitörün en doğru seçim olmasını istiyorum, bu yüzden çok kararsızım. İlk başta kavisli monitör istiyordum ama sonra VA panellerde sıkıntılar olabileceğini öğrendim, bu yüzden IPS panellere yöneldim.
Daha sonra attığım MSI monitörü detaylıca araştırdım ve oldukça iyi olduğunu gördüm. Sonunda ona karar vermiş gibiyim, çünkü gerçekten hoşuma gitti. Muhtemelen onu alacağım. Önerileriniz için teşekkür ederim.
Samsung monitörler de güzel görünüyor ama tasarımını pek beğenmedim. Eğer Samsung alacak olsaydım
Samsung Odyssey G65B LS27BG652EUXUF 27" modelini tercih ederdim. Özellikleri elbette iyidir ama araştırmalarım beni kavisli monitörlerden biraz uzaklaştırdı.
Son kararım MSI gibi duruyor. Aldıktan sonra görüşlerimi paylaşacağım.
MSI 27'' G274QPX RAPID IPS 2560x1440 (WQHD) 16:9 240Hz 1ms G-SYNC Oyuncu Monitörünü almayı düşünüyorum, kesin kararımı verdim. İnternetteki yorumları çok iyi, incelemelerini izledim ve bu monitörde karar kıldım.