kararsızım.ama fast kısımlarına pek güvenmiyorum.satış stratejisi gibi.freesync premium gerçekten işe yarıyormu kullanmadım bilmiyorum.diğer taraftan öyle monitörler kullandım gamepower gibi.samsung panel kullanmış.144 hz 1 ms mprt freesync özelikkli. 60 hz mprt kapalı freesync kapalı olduğu halde rekabetçi oyunlar dahil ne ghosting ne hareket bulanıklılığı ne bişey.anlaşılması güç şeyler.şimdi insan düşünüyor: 60 hz de sorunsuz çalıştırdığın bir monitörü neden 144 te çalıştırasın?ben ghosting osun,hareket bulanıklılığı olsun bunların ekran kartı driverlarının yada oyun yapımcılarının kasti olarak yaptıklarını düşünmekteyim uzun zamandır.amaç: 3-5 fps ye mecbur bırakılarak üst seviye monitör,işlemci,ram ve ekran kartlaarını pazarlayabilmek olduğunu düşünüyorum.30 fps de rahat oyun oynayabilen biri 3-5 fps nin hesabını yapıp 12400f yetiyorken neden gidip 9800x 3d gibi bir işlemciye 23 bin tl versin.akıl karı değil.yine de monitör alıcaksan fast ibaresine aldırmadan 1 ms ve premium desteklemesine dikkat et.yani premium olan 1 ms ise al.