Neler Yeni

Çözüldü✓ Monitör HD FAKAT HD DEĞİL :P DESTEK

Nyleafe

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Osman Kabakçılı
Öncelikle herkese merhaba arkadaşlar 1-2 ay önce itopya dan pintipanda nın karakız v3 kasasını satın aldım yanına da VX2458-P-MHD Monitörü tercih ettim. Aktif olarak deli gibi kullanıyor oyunlarda saatler harcıyorum fakat monitörde pikselleşme (logolarda kenarlarda oyun içinde ) nereye dikkatli bakarsam sanki monitör hd değilmiş gibi gözüküyor yardımlarınız için teşekkürler
IMG_20220512_224353.jpg
köşelerde pikselleşmeler
16525589196221190536139971018827.jpg

IMG_20220512_224405.jpgriot logosuna bakın
net görebilmeniz için 3 görsel ekledim şuanda hdmı kablosu kullanıyorum kabloyu değiştirdim farklı girişlere bağladım yine aynı sorun devam ediyor 1-2 aydır bununla uğraşıyorum son olarak monitör de terleme var arkadaş 😃 ciddi ciddi monitörüm açık kaldığı saatler içinde terliyor (dış ekran)ilk başta ekranın sağ kısmı terlerken şuan sol kısmı terleme yapıyor şu görselle netleştireyim dairesel şekilde terleme ıslaklık oluşuyor
IMG_20220512_224616.jpg😃😃 dp girişi var son olarak onu deneyeceğim varmı önerisi olan ilk forumum bu arada konuyla alakalı ilginiz için şimdiden teşekkürler

Ekler

• IMG_20220512_172759.jpg
    IMG_20220512_172759.jpg
    3.6 MB · Hit: 383
Son düzenleme:

lusiancan

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
134
İsim
CAN UYGUR
görüntü ayarlarından çözünürlüğü en yükseğe çıkardın mı? Bütün logolar aynı riot logosu daha renkli olduğu için fazla belli ediyor sadece eğer çözünürlük en yüksekte ise herhangi bir sorun yok ben FHD monitör kullanıyorum bende dikkatli bakınca pikselleri görebiliyorum bu bir sorun değil. Terleme olayı içinde bu monitörle alakalı bir durum değil bu monitörler oyunlar esnasında ısınabiliyor odan nemli ise ısınan yerlerde terleme olabilir ama bu uzun süreçte sana sıkıntı çıkarır mı bilemiyorum.

Nyleafe

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Osman Kabakçılı
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Çözünürlük 1920x1080 de sadece harici olarak digitial vibrance ayarı %50 den %100 e çekilmiş durumda oda renkleri daha cafcaflı yapıyor fakat onu tekrar % 50 ye çeksem de yine aynı uzun zamandır bilgisayar kullanıcısıyım teknik donanım yazılım konularına hakimim. daha önce ilk kez karşılaştığım bir durum evde 1 adet farklı bir kasada bulunmakta benim cihazımdan çok daha eski oldugu halde daha net gözüküyor tam anlamış değilim durumu

bahooizm

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
31
İsim
Bahadır BABUR
Nem için bir şey diyemiyorum ama AMD kullanıyorsan yazılımdan ölçeklemeni kontrol et derim. NVIDIA için neye bakmak gerektiğini bilmiyorum ama yine aynı ayarlar vardır biraz karıştırıp bulursun. Şimdi kendi monitörümün ayarlarını karıştırdım ve VividPixel ayarı buldum. Arttırınca seninki gibi pikselleşiyor. Bu tür bir sorun olabilir monitörün ne acaba?

Nyleafe

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Osman Kabakçılı
Nem için bir şey diyemiyorum ama AMD kullanıyorsan yazılımdan ölçeklemeni kontrol et derim. NVIDIA için neye bakmak gerektiğini bilmiyorum ama yine aynı ayarlar vardır biraz karıştırıp bulursun. Şimdi kendi monitörümün ayarlarını karıştırdım ve VividPixel ayarı buldum. Arttırınca seninki gibi pikselleşiyor. Bu tür bir sorun olabilir monitörün ne acaba?
Wiewsonic VX2458-P-MHD Nvidia kullanıyorum denetim masasını kurcaladım pek fazla bir şey bulamadım monitörün kendi ayarlarında Freesync ayarı var aç kapa yapınca degişen bişey yok ama
Mesaj otomatik birleştirildi:

görüntü ayarlarından çözünürlüğü en yükseğe çıkardın mı? Bütün logolar aynı riot logosu daha renkli olduğu için fazla belli ediyor sadece eğer çözünürlük en yüksekte ise herhangi bir sorun yok ben FHD monitör kullanıyorum bende dikkatli bakınca pikselleri görebiliyorum bu bir sorun değil. Terleme olayı içinde bu monitörle alakalı bir durum değil bu monitörler oyunlar esnasında ısınabiliyor odan nemli ise ısınan yerlerde terleme olabilir ama bu uzun süreçte sana sıkıntı çıkarır mı bilemiyorum.
Yeni Ekledigim görseldeki discord resmine bakarmısınız sorunum daha net belli oluyor burada

Ekler

• 16525589196221190536139971018827.jpg
    16525589196221190536139971018827.jpg
    1.3 MB · Hit: 216

lusiancan

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
134
İsim
CAN UYGUR
Wiewsonic VX2458-P-MHD Nvidia kullanıyorum denetim masasını kurcaladım pek fazla bir şey bulamadım monitörün kendi ayarlarında Freesync ayarı var aç kapa yapınca degişen bişey yok ama

Yeni Ekledigim görseldeki discord resmine bakarmısınız sorunum daha net belli oluyor burada
Bunun ayarlarla ilgili bir problem olabileceğini düşünmüyorum çözünürlüğün düşük değilse monitörün piksel yoğunluğu da gayet iyi ekran kartı modeliniz nedir? Bence bir problem yok daha önce laptop monitörüne alıştıysanız size garip gelebilir ama böyle şeyler görülebiliyor 24 inç fhd monitörlerde bence kafaya takma bu bir sorun değil.

Nyleafe

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Osman Kabakçılı
i5 11400f İşlemci Gıgabyte rtx 3060 ekran kartı hocam pek tarif edemiyor da olabilirim fakat daha önce teknik servis üzerine 1-2 sene kadar çalıştım ana karta kadar söküp tamir işleri yapıyordum fakat ilk defa böyle bir şey gördüm hayatımda :D yani bi çok monitör elimden geçti ki evimde 2 adet Kasa 1 adet laptop var bu 2 cihazın da hiçbir şekilde sıkıntısı yıllardır yok bu monitörde bi şebeklik var da bakalım nasıl çözeceğim

Bazen aşırı şekilde pikselleşmeler yaşıyorum oyundan oyuna değişiyor menü kısımlarında resmen çözünürlük 1024-760 oynuyormuşum gibi oluyor Gözüm bozulacak diye korkuyorum :d

Kadir_1987

80+ Silver
i5 11400f İşlemci Gıgabyte rtx 3060 ekran kartı hocam pek tarif edemiyor da olabilirim fakat daha önce teknik servis üzerine 1-2 sene kadar çalıştım ana karta kadar söküp tamir işleri yapıyordum fakat ilk defa böyle bir şey gördüm hayatımda :D yani bi çok monitör elimden geçti ki evimde 2 adet Kasa 1 adet laptop var bu 2 cihazın da hiçbir şekilde sıkıntısı yıllardır yok bu monitörde bi şebeklik var da bakalım nasıl çözeceğim

Bazen aşırı şekilde pikselleşmeler yaşıyorum oyundan oyuna değişiyor menü kısımlarında resmen çözünürlük 1024-760 oynuyormuşum gibi oluyor Gözüm bozulacak diye korkuyorum :d
Ekrana hafif şekilde parmağın ile vur.
Vurduğun yerde bozulma oluyorsa panel sıkıntılı.
Eğer vurduğun da renk bozulması olmuyorsa panel'in önündeki koruma da açıklık var.
Ve bulunduğun ortam nemli olduğundan kaynaklanır ya da çok soğuk olmasından ve ekran'daki ısı sebebi ile buharlaşma ve nemlenme meydana gelir.

Nyleafe

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Osman Kabakçılı
Ekrana hafif şekilde parmağın ile vur.
Vurduğun yerde bozulma oluyorsa panel sıkıntılı.
Eğer vurduğun da renk bozulması olmuyorsa panel'in önündeki koruma da açıklık var.
Ve bulunduğun ortam nemli olduğundan kaynaklanır ya da çok soğuk olmasından ve ekran'daki ısı sebebi ile buharlaşma ve nemlenme meydana gelir.
Eve geçince deneyeceğim itopyadan 0 aldım garantiye yollayabilirmiyim peki benden kaynaklanan bir durum söz konusu değil herhalde

Kadir_1987

80+ Silver
Eve geçince deneyeceğim itopyadan 0 aldım garantiye yollayabilirmiyim peki benden kaynaklanan bir durum söz konusu değil herhalde
Kendinizden eminseniz ve cihaz hiçbir şekilde darbe falan almadıysa hemen gönderin ilgilensinler.
Eğer nemlenen kısım da darbe ya da çizik falan var ise direk kullanıcı hatası olarak rapor tutarlar haberiniz olsun.
Yani garanti dışı kalır.

Nyleafe

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Osman Kabakçılı
Kendinizden eminseniz ve cihaz hiçbir şekilde darbe falan almadıysa hemen gönderin ilgilensinler.
Eğer nemlenen kısım da darbe ya da çizik falan var ise direk kullanıcı hatası olarak rapor tutarlar haberiniz olsun.
Yani garanti dışı kalır.
Monitörü aldığımdan beri bu durum var herhangi bir darbe vuruk çizik zaten söz konusu değil nemlenmeyi de oda sıcaklığında yapıyor olabilir. Dediğinizi denedim monitöre parmak ile tıklatınca herhangi bir görüntü bozulması yok fakat dokundugum kısımda su damlası düşer gibi bi tepki veriyor parmağımı bastırıp ekranda sürükleyince de aynı durum görüntü bozukluğu renk değiştirme yok

Yani garanti dışı kalı

Monitörü aldığımdan beri bu durum var herhangi bir darbe vuruk çizik zaten söz konusu değil nemlenmeyi de oda sıcaklığında yapıyor olabilir. Dediğinizi denedim monitöre parmak ile tıklatınca herhangi bir görüntü bozulması yok fakat dokundugum kısımda su damlası düşer gibi bi tepki veriyor parmağımı bastırıp ekranda sürükleyince de aynı durum görüntü bozukluğu renk değiştirme yok
Bu şekilde oluyor parmak ile vurup yada parmağı gezdirince

Ekler

• 16547218107997691858131360002446.jpg
    16547218107997691858131360002446.jpg
    1.4 MB · Hit: 185

Kadir_1987

80+ Silver

Bu şekilde oluyor parmak ile vurup yada parmağı gezdirince
Tamamdır.
Ekran da koruma var bu gayet iyi.
Ama panel koruması hatalı yani hava alıyor.
Vakit kaybetmeden video ve foto bilgilerini de dosyalayıp garantiye evraklarınız ile gitmeniz de fayda var.

Top Bottom