Neler Yeni

Monitör İle Ekran Kartı Uyumu

Rezanix

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
169
İsim
Enes Uygun
Arkadaşlar bu pazartesi uzun süredir almak istediğim sistemin siparişini vereceğim. Ekran kartı olarak 3080 düşünüyordum fakat stoğu aylardır gelmediğinden ve uzun bir süre daha gelmeyeceğini düşündüğümden dolayı MSI Radeon RX 6800 XT almaya karar verdim. Aklıma takılan birkaç önemli soru var sizlerin yardımını almak istiyorum.

İlk olarak alacağım monitörde G-SYNC yazıyor ama bildiğim kadarıyla AMD ekran kartları G-SYNC'yi desteklemiyor. Yani alacağım monitör ile bir uyuşmazlık yaşar mıyım?

Alacağım Monitör: https://www.hepsiburada.com/samsung...onitor-p-HBV00000V0TLV?magaza=Samsung Türkiye
Alacağım Ekran Kartı: https://www.itopya.com/msi-radeon-rx-6800-xt-gaming-x-trio-16gb-gddr6-256-bit-ekran-karti/

İkinci olarak 3080 ekran kartına bakarak ne gibi sorunlarla karşılaşırım 3080 ile şu an alacağım ekran kartı arasında büyük fark var mı?

Son olarak işlemci olarakta Ryzen 5900X almayı düşünüyorum işlemci ve ekran kartının 2 sininde AMD olması bir avantaj sağlar mı? Sizce mantıklı mı?

Rezanix

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
169
İsim
Enes Uygun
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Yardımcı olacak yok mu?

ygtcntpl

80+ Bronze
FreeSync özelliği vardır muhtemelen, internetten var mı yok mu diye araştırabilirsin. 2sinin de amd olması bazı uygulamalar haricinde aman aman bir avantaj sağlamaz diye biliyorum fakat sen yine de araştır.

Rezanix

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
169
İsim
Enes Uygun
Bilgi sahibi bir arkadaş yok mu ya araştırdım da bir türlü sonuca varamadım.

DoğukanYzc

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
605
İsim
Doğukan
Bilgi sahibi bir arkadaş yok mu ya araştırdım da bir türlü sonuca varamadım.

G-Sync nvidia ile ilgili diye biliyorum.Amd freesync.Ekran kartınız ile monitör uyumlu olmaz.[Çok küçük özellikleri kullanamazsınız.Gündelik kullanıma herhangi bir sıkıntı çıkarmaz]​

AKAsienna

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
254
İsim
Akif Kaya
Bir monitörde G-sync olması için monitörün üretiminde ekstradan donanımsal parça ekleniyor, fakat amd Freesync ise yazılımsal olarak çalışıyor(G-sync varsa freesync otomatikman olur zaten). Zaten alacağın monitörün açıklamasında yazıyor. Gönül rahatlığıyla alabilirsin

Ekler

• dsfs.PNG
    dsfs.PNG
    38.8 KB · Hit: 49

Rezanix

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
169
İsim
Enes Uygun
Bir monitörde G-sync olması için monitörün üretiminde ekstradan donanımsal parça ekleniyor, fakat amd Freesync ise yazılımsal olarak çalışıyor(G-sync varsa freesync otomatikman olur zaten). Zaten alacağın monitörün açıklamasında yazıyor. Gönül rahatlığıyla alabilirsin
Anladım. Çok teşekkür ederim. Sizce G-SYNC monitör almışken NVİDİA ekran kartı tercih etmeli miyim? G-SYNC büyük bir özellik mi?

AKAsienna

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
254
İsim
Akif Kaya
Anladım. Çok teşekkür ederim. Sizce G-SYNC monitör almışken NVİDİA ekran kartı tercih etmeli miyim? G-SYNC büyük bir özellik mi?
o kadar büyütülecek bir şey değil ama tercih meselesi, monitör için kart tercih edilecek kadar önemli değil, üstelik kenarda bulunması zarar ettirmez belki ilerde nvidiaya geçersin işine yarar

Rezanix

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
169
İsim
Enes Uygun
o kadar büyütülecek bir şey değil ama tercih meselesi, monitör için kart tercih edilecek kadar önemli değil, üstelik kenarda bulunması zarar ettirmez belki ilerde nvidiaya geçersin işine yarar
Henüz monitörüde kasayıda almadım. Sistemi bu hafta içerisinde toplamayı düşünüyorum. Monitörü değiştirmek istemediğimden ekran kartını değiştirecektim ama maalesef ki RTX 3080 stoğu olmadığından dolayı 6800XT tercih edeceğim.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,026,427
Üyeler
162,685
Son üye
kelelvan
Top Bottom