Monitör Kapalı Kasa Çalışıyor!!!

Reaksiyon skoru
2
Arkadaşlar yaklaşık 3 4 aydır bir sorun ile karşı karşıyayım.

Bazı oyunlarda belli bir süre geçtikten sonra yaklaşık olarak bu süreyi 20 ve 30 dakika arası söylebilirim , Monitörüm kapanıyor fakat Kasa aktif olarak çalışıyor
Örnek olarak yaşadığım şey;
Crusader Kings 3 oyununda yaklaşık yarım saat geçirdikten sonra monitörüm kapandı ve sağ altta no signal yazısı çıkıp kayboldu fakat kasa aktif çalışmaya devam etti
bu sadece bu oyunda değil gta cs vb diğer farklı oyunlarda da yaşandı

Bu sorunu nasıl çözebilirim yaşayan , çözmüş ya da bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim
okuyan ve yardımcı olan herkese teşekkürler.

bu durumun muhtemel sebebi hdmı veya dp kablosudur. kablonuzu kontrol edin. olmazsa kablonuzu değiştirmeyi deneyin. en iyi ihtimal bu

bu durumun muhtemel sebebi hdmı veya dp kablosudur. kablonuzu kontrol edin. olmazsa kablonuzu değiştirmeyi deneyin. en iyi ihtimal bu
Arkadasım değerli fikrin için teşekkür ederim öncelikle
fakat bunu daha öncesinden birisi bana söylemişti bundan dolayı HDMI kablosunu değiştirdim yeni bir kablo aldım ve sonuç yine hüsran oldu
bu konunun bununla alakası olduğunu düşünmüyorum

Sanırım oyunlarda çok yük binince oluyor. Güç kaynağı yetersiz gelebiliyorsa, kablolardan veya monitörün kendisinden kaynaklanan bir sorun olabilir.

Arkadasım değerli fikrin için teşekkür ederim öncelikle
fakat bunu daha öncesinden birisi bana söylemişti bundan dolayı HDMI kablosunu değiştirdim yeni bir kablo aldım ve sonuç yine hüsran oldu
bu konunun bununla alakası olduğunu düşünmüyorum
Bunun tel nedeni var oda PSU
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

PSU marka modeli ve sistemin bileşenelrini yazarmısın

Bunun tel nedeni var oda PSU

PSU marka modeli ve sistemin bileşenelrini yazarmısın
Hocam PSU u nasıl öğrenebilirim

sistem bileşenlerim;
AMD Ryzen 5 5600X 6-Core Processor 3.70 GHz CPU
Aorus b450 elite v2 Ana kart
Aorus 3060ti 8GB GPU
G.skills 8x2 RAM
+ olarak sıvı soğutmamda var
bir tek güç kaynağını bilmiyorum

Sanırım oyunlarda çok yük binince oluyor. Güç kaynağı yetersiz gelebiliyorsa, kablolardan veya monitörün kendisinden kaynaklanan bir sorun olabilir.
Ben başta fazla tozlu olduğundan diye düşünüp sistemi baştan sona temizledim fakat yine bir şey değişmedi
Mönitörde de bir sorun olduğuna inanmak istemiyorum yüksek ihtimal sorun güç kaynağı ya da ekran kartından kaynaklı
ayrıca monitörüm kapandıktan sonra ekran kartım çok sıcak oluyor bir insan elini 2 saniyeden fazla tutamaz o derecede sen düşün

Geri