Yardım Monitör pc yi açtıktan 5-10 dakika sonra açılıyor

EmiraN53

80+
Reaksiyon skoru
1
Öncelikle merhabalar, 1 hafta önce monitörüm oyun esnasında 2-3 kere git gel yapmıştı bir şeylerin ters gittiğini anladım. 2 gündür bilgisayarı açıyorum her şey açılıyor fakat monitör sinyal yok hatası veriyor ve 5-10 dakika sonra kendisi açılıyor ve saatlerce kullanıyorum ama gitmiyor görüntü. Yani bu sorun bilgisayarı kapatıp açtıktan sonra tekrarlanıyor. Bilgisayarı başka bir monitörde denedim ama bu sorunu yaşamadım. Monitörümde sorun ne olabilir. Ledler mi yandı yoksa kondansatörler mi şişti? Bir elektronikçiye yaptırsam ne kadar ister? Yorumlarınızı bekliyorum, teşekkürler.
Monitör markası : Philips 226V3LSB5

Buna ''panel arızası'' deniyor arkadaşım. Paneli yerli üretim olan tv'ler de yapar bunu genelde.. Zamanla o 5-10 dk sonra açılıyor dediğiniz süre daha da uzayacak ve bir gün açılmayacak muhtemelen. İyice çöp olmadan bir tamirciye götürün derim. Ya da garantisi falan varsa o yolu izleyin.

Buna ''panel arızası'' deniyor arkadaşım. Paneli yerli üretim olan tv'ler de yapar bunu genelde.. Zamanla o 5-10 dk sonra açılıyor dediğiniz süre daha da uzayacak ve bir gün açılmayacak muhtemelen. İyice çöp olmadan bir tamirciye götürün derim. Ya da garantisi falan varsa o yolu izleyin.
panel arızası ise tamir ücreti ne kadar olur?

panel arızası ise tamir ücreti ne kadar olur?
Muhtemelen yeni bir monitör parasına yakın. Çünkü monitör ya da tv alırken parayı sadece panele veririz. Gerisi plastik çerçevesi vs.

Muhtemelen yeni bir monitör parasına yakın. Çünkü monitör ya da tv alırken parayı sadece panele veririz. Gerisi plastik çerçevesi vs.
ama panele zarar vericek bir şey olmadı darbe vs. almadı. panel bozulsa hiç görüntü gelmemesi lazım değil mi? Besleme kartında yani kondansatörlerde olan bir sorun olamaz mı bu?

ama panele zarar vericek bir şey olmadı darbe vs. almadı. panel bozulsa hiç görüntü gelmemesi lazım değil mi? Besleme kartında yani kondansatörlerde olan bir sorun olamaz mı bu?
Tv'lerin ve monitörlerin panellerinin ömürleri vardır. İflas etmeleri için darbe almalarına gerek olmayabilir. Ömürlerini zayıflayarak da bitirebilirler.

Haa tabii ki sorununuz bambaşka bir şey de olabilir. Ben en yüksek ihtimali söylüyorum.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,205,275
Üyeler
192,669
Son üye
merirm
Geri