Monitör'de eşit aralıklı sabit düz çizgiler

Reaksiyon skoru
0
Öncelikle monitörün markasını belirtiyim, " Samsung LC24RG50FQRXUF."

Monitör yaklaşık 6 aylık ve Vatan Bilgisayar'dan almıştım. Almadan önce ölü pixel testi filan yapıp aldım tertemiz çıktı. Ancak aldıktan 2-3 hafta filan geçtikten sonra monitörde ilginç düz çizgiler çıkmaya başladı ( fotoğraflarını attım konu içerisinde) bu çizgiler geldikten sonra kendi kendine gitti ve bir daha geldi. O geldiğinde de, pc yi 1-2 saat kapattım ve açmadım. 1-2 saatin ardından pc'yi açtığımda gitmişti. Ancak bu da uzun sürmedi ve o zamandan beridir böyle. Baya bir şey denedim ama nafile ondan konuyu açma gereği duydum.

Bazı denemeler yaptım : 3 farklı prizde sistemi test ettim ( problem prizde filan mı diye) , görüntü kablosunu değiştirdim, PC'yi formatladım çünkü güncelleme hatası vardı ve şuan driverler de dahil her şey son sürüm ve güncel. Monitörü farklı kasada deneme imkanım olmadığından deneyemedim.

Ayrıca ölçeklendirme ayarı önerilen olan %100'de. çözünürlük de önerilen olan 1920x1080'de. SS alınca da çizgiler SS'de çıkmıyor. Kısacası bi' çözüm bulamadım ancak bu kadar deneyin sonucunda problemin monitörden kaynaklı olduğunu düşünüyorum. Ne yapmamı önerirsiniz?. İyi forumlar, teşekkürler.

Ekler

• IMG_20220529_173531.jpg
    IMG_20220529_173531.jpg
    1 MB · Hit: 56
  • IMG_20220529_173602.jpg
    IMG_20220529_173602.jpg
    2.1 MB · Hit: 52
Garantiye yolluyorsun değiştiriyorlar.

Bu bir sorun olduğuna göre ve kendi başına çözemediğine göre garantilik durumdur tabii ki.
Kendinin de dedi gibi eğer başka pc'ye takıp deneme şansın yoksa göndereceksin mecburen ama başka pc'ye takınca aynı sorun olmuyorsa sorun ekran kartında olabilir.
DDU programı ile ekran kartı driverını komple kaldırıp ekran kartının kendi sitesinden güncel WHQL sürümünü indirmeyi deneyebilirsin.

Bu bir sorun olduğuna göre ve kendi başına çözemediğine göre garantilik durumdur tabii ki.
Kendinin de dedi gibi eğer başka pc'ye takıp deneme şansın yoksa göndereceksin mecburen ama başka pc'ye takınca aynı sorun olmuyorsa sorun ekran kartında olabilir.
DDU programı ile ekran kartı driverını komple kaldırıp ekran kartının kendi sitesinden güncel WHQL sürümünü indirmeyi deneyebilirsin.
Deneyeceğim, teşekkürler. Garanti konusunda da göndermek isterdim ama 20-30 gün iş günü oluyor ve benim için çok uzun bir süre.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,157,640
Üyeler
183,866
Son üye
oguzleyla
Geri