Google monitor ghosting yaz detaylı görMonitörde Ghosting nedir çok fazla duyuyorum bu terimi mesala forumda mouse ile aşağı kaydırınca ekran bulanıklaşıyor bu ghosting midir? eğer öyleyse benim monitörde bolca var![]()
LCD ekranlar veya flat-panel ekranlarda tepki süresinin düşüklüğü ve monitörün hızlı çalışması nedeniyle görüntünün bir önceki sahne halinde kalmasıdır.Monitörde Ghosting nedir çok fazla duyuyorum bu terimi mesala forumda mouse ile aşağı kaydırınca ekran bulanıklaşıyor bu ghosting midir? eğer öyleyse benim monitörde bolca var![]()
Ufotest diye bir şey var ondan baktım da bayağı bir ghosting varmış şimdi farkettim.Hareketli bir nesnenin arkasında izler bırakması. VA panellerde bu genellikle koyu renkli görüntülerin arkasında oluşur. Onun az olması için net bir kriter yok diyebilirim. MPRT gibi görüntü hilesi dediğimiz şeylerle engellenebiliyor büyük oranda, fakat o da sana parlaklık ve aşma hatası denen şeye mâl oluyor.
Evet o testte bayağı anlaşılıyor.Ufotest diye bir şey var ondan baktım da bayağı bir ghosting varmış şimdi farkettim.
LCD monitörmüş o evet eski dediğin gibi.Kaç senelik monitör normaldir herhalde
Montitör: LG Flatron W1941S