Merhaba,
Bilgisayarımda rastgele kapanma sorunları yaşıyorum ve aşağıda detaylı olarak belirttiğim iki farklı kapanma durumu mevcut:
Bilgisayarımda rastgele kapanma sorunları yaşıyorum ve aşağıda detaylı olarak belirttiğim iki farklı kapanma durumu mevcut:
- Monitör Görüntüsü Gidiyor: Bu durumda monitöre görüntü gelmiyor, ekran kartının fanları hızlanıyor ve sistem kilitleniyor. Ancak bilgisayar tamamen kapanmıyor, sadece görüntü kayboluyor ve müdahale gerektiriyor.
- Bilgisayar Kendini Resetliyor: Bilgisayar bir anda kapanıp yeniden başlıyor. Yeniden başlama sırasında bazen Windows kurtarma modu açılıyor, ancak genelde normal şekilde devam ediyor.
Sistem Özelliklerim:
- Depolama: SNV3S-1000G
- Anakart: TUF Gaming B650M-E WIFI
- Güç Kaynağı: CMT595AL-850 (850W)
- Ekran Kartı: Dual RTX 4070 Ti 16GB
- Soğutma: ROG Ryujin II 240
- Diğer Donanımlar:
Yaşadığım Sorunlarla İlgili Notlar:
- Sistem boştayken CPU sıcaklıkları 35-38°C arasında. Oyunlarda ise herhangi bir aşırı ısınma gözlemlemiyorum.
- Kapanmalar oyun açma, kapatma veya tamamen boşta kalma gibi farklı durumlarda gerçekleşebiliyor.
- Sistem hareket ettirildiğinde ekran kartının üzerindeki LED kırmızı yanıyor ve monitöre görüntü gitmiyor. Bu sırada ekran kartı fanları hızlanıyor.