Yardım Monitörde istediğim görüntüyü alamıyorum

Reaksiyon skoru
13
Merhaba. önceden msi 1080p g24c6 144hz VA panel monitör kullanıyordum. msi mpg 274urf qd 4K IPS modelini aldım ama herkes 1080p den 4K ya falan atlayınca çok fark olduğunu söylüyordu ama şuan baktığımda neredeyse aynı görüntüye sahipler hatta VA panel olan bazen gözüme daha güzel geliyor. IPS VA dan daha iyi değil miydi? yoksa monitör ayarlarımda veya monitörümde bir sıkıntı mı var?
yardımcı olursanız teşekkür ederim.

Çözünürlük artınca ekranda görebileceğiniz alan da genişler dolayısıyla daha fazla detay ve keskinlik görür-hissedersiniz. İzlediğiniz içeriğe de bağlı ama masaüstünde bile bu farkı hissetmeniz gerekirdi.

Renk olarak diyorsanız o apayrı bir konu, OSD menüsünü biraz kurcalayın, renk profilleri arsında geçiş yapın. Benimde aktif kullandığım bir monitör kendisi ve bence gayet başarılı....

Çözünürlük artınca ekranda görebileceğiniz alan da genişler dolayısıyla daha fazla detay ve keskinlik görür-hissedersiniz. İzlediğiniz içeriğe de bağlı ama masaüstünde bile bu farkı hissetmeniz gerekirdi.

Renk olarak diyorsanız o apayrı bir konu, OSD menüsünü biraz kurcalayın, renk profilleri arsında geçiş yapın. Benimde aktif kullandığım bir monitör kendisi ve bence gayet başarılı....
sizin kullandığınız renk veya görüntü ayarlarını paylaşır mısınız? ya da msi menüsünde hangi modu kullanıyorsunuz?

Hdmi kablo ile bağlayın, nvidia contol panelden gerekli ayarlamaları yapın, şuan pc başında değilim ama yanlış hatırlamıyorsam renk ayarı DCI P3 Pro gibi bişiydi. yalnız bu durum kişiye göre değişir, sizin gözünüze diğer modlar daha güzel gelebilir, kararı siz verin...

Hdmi kablo ile bağlayın, nvidia contol panelden gerekli ayarlamaları yapın, şuan pc başında değilim ama yanlış hatırlamıyorsam renk ayarı DCI P3 Pro gibi bişiydi. yalnız bu durum kişiye göre değişir, sizin gözünüze diğer modlar daha güzel gelebilir, kararı siz verin...
tamamdır teşekkür ederim.

hocam ekrana baktığımda genel olarak bir turuncu renk var. bu nasıl geçebilir?

Turuncu renk mi? Bilemedim hocam, görsel atma şansınız var mı?
Renk ayarlarıyla filan oynayın, benim yaşadığım bu tarz bir durum olmadı.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,101,146
Üyeler
175,169
Son üye
Soyuh
Geri