Yardım Monitörde Ölü Piksel Çıktı Ne Yapmalıyım?

Ys18

80+
Reaksiyon skoru
0
04.01.2023 tarihinde n11de vizyon bilgisayardan almıştım modeli :

Asus TUF Gaming VG249Q1A 23.8" 1 MS 165 Hz FreeSync Premium Full HD IPS LED Monitör

asus 3 yıl garanti veriyomuş kendi sitesinde garanti kapsamında gözüküyo ama ölü piksel garantisi veriyolarmı bilmiyorum
tahminimce ısınmadan olmuş olabilir çünkü daha önce düşmedi veya zarar görmedi
Garanti kağıdı var ama doldurulmamış
faturasını bulamıyorum
n11 hesabıma girmeye çalışıyorum iptal olmuş

Ekler

• Ekran görüntüsü 2025-07-20 143231.webp
    Ekran görüntüsü 2025-07-20 143231.webp
    11.1 KB · Hit: 65
  • IMG-20250720-WA0001.webp
    IMG-20250720-WA0001.webp
    26.6 KB · Hit: 67
  • IMG-20250720-WA0002.webp
    IMG-20250720-WA0002.webp
    106.7 KB · Hit: 64
  • IMG-20250720-WA0003.webp
    IMG-20250720-WA0003.webp
    288.5 KB · Hit: 65
  • IMG-20250720-WA0004.webp
    IMG-20250720-WA0004.webp
    34.1 KB · Hit: 63
Bu monitörün üst tarafındaki çizgiler ne öyle kabloyu tam oturt kasa ve monitördeki.

• Beğen
Reaksiyonlar: Che_
Bu monitörün üst tarafındaki çizgiler ne öyle kabloyu tam oturt kasa ve monitördeki.
knk her türlü şeyi denedim sorun monitörde ölü piksel büyük ihtimalle boydan boya var siyahta fln gözükmüyo ama kırmızı yeşil gibi renklerde bozuluyo

knk her türlü şeyi denedim sorun monitörde ölü piksel büyük ihtimalle boydan boya var siyahta fln gözükmüyo ama kırmızı yeşil gibi renklerde bozuluyo
Panel gittiyse geçmiş olsun yeni monitör parası çıkar.

Üstteki çizgiler normal değil, garantiye yollamalısın. Şu anda kullandığım AOC 24G2SP modelinde de 1 yıl kullanımın ardından sendeki gibi 2-3 tane çizgi çıkmıştı. Zamanla artıyor ve çıktığı bölgeyi komple kapatıyor. Bende ekranın altında çıkmıştı ve şu anda ekranın altı komple iptal. Görev çubuğunu kenarda kullanıyorum görebilmek için. Ekim'de garantisi biteceği için çok acele etmiyorum. Müsait bir vakitte garantiye yollayacağım.

emir-aydın.webp

04.01.2023 tarihinde n11de vizyon bilgisayardan almıştım modeli :

Asus TUF Gaming VG249Q1A 23.8" 1 MS 165 Hz FreeSync Premium Full HD IPS LED Monitör

asus 3 yıl garanti veriyomuş kendi sitesinde garanti kapsamında gözüküyo ama ölü piksel garantisi veriyolarmı bilmiyorum
tahminimce ısınmadan olmuş olabilir çünkü daha önce düşmedi veya zarar görmedi
Garanti kağıdı var ama doldurulmamış
faturasını bulamıyorum
n11 hesabıma girmeye çalışıyorum iptal olmuş
Ölü piksel değil çizgi sorunu o. Garantiyi arayıp bir üst model değişim talep edin.

Üstteki çizgiler normal değil, garantiye yollamalısın. Şu anda kullandığım AOC 24G2SP modelinde de 1 yıl kullanımın ardından sendeki gibi 2-3 tane çizgi çıkmıştı. Zamanla artıyor ve çıktığı bölgeyi komple kapatıyor. Bende ekranın altında çıkmıştı ve şu anda ekranın altı komple iptal. Görev çubuğunu kenarda kullanıyorum görebilmek için. Ekim'de garantisi biteceği için çok acele etmiyorum. Müsait bir vakitte garantiye yollayacağım.

Alıntıyı görüntüle
Hocam kullandığınız monitör kronik sorunlu panele sahip. Hangi oyunları oynuyorsunuz? Ona göre değişimde seçebileceğiniz monitör önerisi yapabiliriz.

Hocam kullandığınız monitör kronik sorunlu panele sahip. Hangi oyunları oynuyorsunuz? Ona göre değişimde seçebileceğiniz monitör önerisi yapabiliriz.
Kronik olduğunu ilk defa senden duyuyorum, emin misin? Şu anda satışta bu monitör yok diye biliyorum. O yüzden değişimde ellerindeki farklı bir modeli yollamayı teklif edecekler muhtemelen. Ben de teklif ettikleri monitörü konu açıp sormayı planlıyorum. Mümkün olduğunca para iadesi almamaya çalışırım muhtemelen.

Kronik olduğunu ilk defa senden duyuyorum, emin misin? Şu anda satışta bu monitör yok diye biliyorum. O yüzden değişimde ellerindeki farklı bir modeli yollamayı teklif edecekler muhtemelen. Ben de teklif ettikleri monitörü konu açıp sormayı planlıyorum. Mümkün olduğunca para iadesi almamaya çalışırım muhtemelen.
Evet kronik sorunlu panele sahip. MSI G2412F, MSI G2412, Gigabyte G24F2 ve AOC 24G42SPU ile aynı paneli kullanıyor. Ben değişimde hangi monitörleri önerdiklerini biliyorum siz hangi oyunları oynadığınızı söyleyin şimdi ben size öneri yapayım.

Evet kronik sorunlu panele sahip. MSI G2412F, MSI G2412, Gigabyte G24F2 ve AOC 24G42SPU ile aynı paneli kullanıyor. Ben değişimde hangi monitörleri önerdiklerini biliyorum siz hangi oyunları oynadığınızı söyleyin şimdi ben size öneri yapayım.
Rekabetçi de oynuyorum hikayeli de. 24G2SP'yi renk değerleri çok iyi diye almıştım. Muhtemelen degişimde de renk değerleri iyi olan bir monitör isterim. Ne seçenek sunuyorlar?

Rekabetçi de oynuyorum hikayeli de.
Hangisi ağırlıklı? Hikayeli ağırlıklı ise ve iyi renkler istediğiniz için tam size uygun önerebileceğim kaliteli VA panele sahip AOC 25G3ZM var.

Üst seviye bir 1080P monitör. Ghosting ve gecikme durumu VA panel olmasına rağmen gayet iyi. VA panel olduğu için kontrast oranı çok yüksek hikayeli oyunlarda keyif verir. Renk gamutu da yüksek. Pivot ve yükseklik ayarı da var. Burası önemli monitör gelir gelmez response time/overdrive ayarını medium yapın. Hızlı oyunlarda strong moda çekin ama onun dışında ki tüm kullanım senaryolarında medium overdrive modunda kullanın.

Profesyonel incelemeci tarafından onaylanmış bir model:

Buda başka bir inceleme:
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Hangisi ağırlıklı? Hikayeli ağırlıklı ise ve iyi renkler istediğiniz için tam size uygun önerebileceğim kaliteli VA panele sahip AOC 25G3ZM var.

Ghosting ve gecikme durumu VA panel olmasına rağmen gayet iyi bir monitör. VA panel olduğu için kontrast oranı çok yüksek hikayeli oyunlarda keyif verir. Renk gamutu da yüksek. Pivot ve yükseklik ayarı da var. Burası önemli monitör gelir gelmez response time/overdrive ayarını medium yapın. Hızlı oyunlarda strong moda çekin ama onun dışında ki tüm kullanım senaryolarında medium overdrive modunda kullanın.

Buda başka bir inceleme:
@Emir Aydın Mesajda düzenleme yaptım tekrar bakın.

Üst seviye bir 1080P monitör. Ghosting ve gecikme durumu VA panel olmasına rağmen gayet iyi. VA panel olduğu için kontrast oranı çok yüksek hikayeli oyunlarda keyif verir. Renk gamutu da yüksek. Pivot ve yükseklik ayarı da var. Burası önemli monitör gelir gelmez response time/overdrive ayarını medium yapın. Hızlı oyunlarda strong moda çekin ama onun dışında ki tüm kullanım senaryolarında medium overdrive modunda kullanın.

Buda başka bir inceleme:
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

@Emir Aydın Mesajda düzenleme yaptım tekrar bakın.
Araştıracağım ancak degişimde bu monitörü teklif ediyorlar mı?

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,152,408
Üyeler
183,276
Son üye
egejan0
Geri