Neler Yeni

Monitörden aldığım görüntü normal mi?

Dahası  
Reaksiyon skoru
46
İsim
LuciFeriaNx
1 Hafta olmadı henüz ve ASUS Tuf VG27AQ 2K 144hz 1ms monitörü satın aldım. RDR 2 oynuyorum şu an ancak sanki bana görüntüde yanlış gelen bir şeyler var gibi geliyor. 1080p'den 2K çözünürlüe geçmiş gibi hissetmiyorum. Üstelik Ultra ayarlarda ortalama 60 Fps ile oynuyorum (ki RTX2060S ve 5600X işlemci ile bu normal mi bilmiyorum). Aşağıda çektiğim 1-2 ekran görüntüsünü paylaşıyorum. Anormallik olup olmadığını anlayabilir misiniz acaba? Yardımlarınızı rica ediyorum. Monitörde Shadow Boost modunu da açamıyorum. İzin vermiyor bana monitör.

Ek olarak belirtmem gerekiyor ki 1080p çözünürlükte 144hz 1ms ikinci bir monitör bağlı sistemde. Bundan kaynaklı sorun yaşıyor olabilir miyim?

Sistemim: AMD Ryzen 5 5600X 3.7GHZ 35MB AM4 65W, Asus PRIME X570-P DDR4 S+GL AM4 (ATX), Galax RTX 2060S 8gb GDDR6 256 Bit (1Click OC), Crucial Ballistix 16 GB (2x8GB) DDR4 3000MHz CL15 Siyah, Crucial P2 500GB SSD m.2 2300/940 MB/s NVMe PCIe, Asus ROG-Strix-650G 650W 80+ Gold Güç Kaynağı, Asus TUF Gaming GT501 Mid Tower Kasa

RDR2-1.pngRDR2.png

VeloceRR

80+ Bronze
Bizim burdan fotoğraftan anlamamız cok zor canlı görmek gerekiyor...
2k ile 1080 arasında cok aman aman bi fark yok zaten :)

Dahası  
Reaksiyon skoru
46
İsim
LuciFeriaNx
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Bizim burdan fotoğraftan anlamamız cok zor canlı görmek gerekiyor...
2k ile 1080 arasında cok aman aman bi fark yok zaten :)
Demek ki abartılıyormuş bu durum. Ben çok fazla fark olur zannediyordum. Öte yandan RTX 2060S ekran kartının 2K için yetersiz olduğunu söylemişlerdi ancak RDR2'yi dahil 2K Ultra ayarlarda 60+ Fps değerleriyle sorunsuz oynayabiliyorum. Belki güncel oyunları Ultra ayarlarda oynatmaz ama genel anlamda fazlasıyla yeterli olduğunu gördüm.​

VeloceRR

80+ Bronze
Demek ki abartılıyormuş bu durum. Ben çok fazla fark olur zannediyordum. Öte yandan RTX 2060S ekran kartının 2K için yetersiz olduğunu söylemişlerdi ancak RDR2'yi dahil 2K Ultra ayarlarda 60+ Fps değerleriyle sorunsuz oynayabiliyorum. Belki güncel oyunları Ultra ayarlarda oynatmaz ama genel anlamda fazlasıyla yeterli olduğunu gördüm.​
Ben de 1080 den 2 k monitöre geçtim tabii ki fark var ama öyle övüldüğü kadar fark göremedim. Rdr2 de 2k da 60 fps cok iyi değer çünkü gerçekten ağır bir oyun. Cyberpunk'da durum ne? :)

Dahası  
Reaksiyon skoru
78
İsim
Alperen Kurt
1 Hafta olmadı henüz ve ASUS Tuf VG27AQ 2K 144hz 1ms monitörü satın aldım. RDR 2 oynuyorum şu an ancak sanki bana görüntüde yanlış gelen bir şeyler var gibi geliyor. 1080p'den 2K çözünürlüe geçmiş gibi hissetmiyorum. Üstelik Ultra ayarlarda ortalama 60 Fps ile oynuyorum (ki RTX2060S ve 5600X işlemci ile bu normal mi bilmiyorum). Aşağıda çektiğim 1-2 ekran görüntüsünü paylaşıyorum. Anormallik olup olmadığını anlayabilir misiniz acaba? Yardımlarınızı rica ediyorum. Monitörde Shadow Boost modunu da açamıyorum. İzin vermiyor bana monitör.

Ek olarak belirtmem gerekiyor ki 1080p çözünürlükte 144hz 1ms ikinci bir monitör bağlı sistemde. Bundan kaynaklı sorun yaşıyor olabilir miyim?

Sistemim: AMD Ryzen 5 5600X 3.7GHZ 35MB AM4 65W, Asus PRIME X570-P DDR4 S+GL AM4 (ATX), Galax RTX 2060S 8gb GDDR6 256 Bit (1Click OC), Crucial Ballistix 16 GB (2x8GB) DDR4 3000MHz CL15 Siyah, Crucial P2 500GB SSD m.2 2300/940 MB/s NVMe PCIe, Asus ROG-Strix-650G 650W 80+ Gold Güç Kaynağı, Asus TUF Gaming GT501 Mid Tower Kasa

Alıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüle
Valla 2k oldugu ap açık belli çok kaliteli görünüyor

Dahası  
Reaksiyon skoru
46
İsim
LuciFeriaNx
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Ben de 1080 den 2 k monitöre geçtim tabii ki fark var ama öyle övüldüğü kadar fark göremedim. Rdr2 de 2k da 60 fps cok iyi değer çünkü gerçekten ağır bir oyun. Cyberpunk'da durum ne? :)
Onu da deneyeceğim bir ara yükleyip ama şu an RDR2'ye focuslandım devam ediyorum. 2K olsun olmasın oyun çok iyi gerçekten. Bayılıyorum. 1080p ile %20 seviyelerine gelmiş ve bu oyunun hakkını 2K ile vereyim diyip bırakmıştım. :) Hatta abartmıyorum 70-80 arası gidip geliyor FPS 2K Ultra ayarlarda (DLSS Performans modunda). Ekran kartı sıcaklık değerini de maximum 82-83 olarak gördüm.
Akşam eve gittiğimde tekrar deneyeceğim ve çekilen resimlerin ayrıntılar kısmındaki çözüürlüklerine bakacağım. Buradan indirince bana da 1920x1080 olarak geliyor. Aynı anda hem 2K hem 1080p monitör bağlıyken ss aldığım için belki de 1080p olarak kaydetti. Denemem lazım akşam.
2. monitörü çıkart birde öyle dene istersen
Akşam deneyip sonucu buradan paylaşacağım tekrar.

Dahası  
Reaksiyon skoru
46
İsim
LuciFeriaNx
Muhtemelen suçluyu bulduk. Kapatın veya kalite moduna alın muhtemelen kalite artacak​
Akşam eve vardığımda bunu da deneyip göreceğim. Bakalım ne kadar fark edecek. Umarım dediğiniz gibidir. DLSS ve RTX teknolojisini nasıl kullanacağımı tam bilmiyorum sanırım.​

RevDeisDou

80+ Titanium
En İyi Cevap
18
Dahası  
Reaksiyon skoru
49,250
İsim
Rev D
İlgilendiği Kategoriler
Hepsi ;)
Akşam eve vardığımda bunu da deneyip göreceğim. Bakalım ne kadar fark edecek. Umarım dediğiniz gibidir. DLSS ve RTX teknolojisini nasıl kullanacağımı tam bilmiyorum sanırım.​
FSR DLSS XeSS gibi teknolojileri Performans modunda kullanacaksanız 4k falan yapmanız lazım. Benim gözüm 2k kalite modunda bile kalite düşüşünü görebiliyor şahsen

Dahası  
Reaksiyon skoru
46
İsim
LuciFeriaNx
FSR DLSS XeSS gibi teknolojileri Performans modunda kullanacaksanız 4k falan yapmanız lazım. Benim gözüm 2k kalite modunda bile kalite düşüşünü görebiliyor şahsen​
TV üstünde video film falan izliyoruz 4K ancak daha önce 1080p üstünde hiç oyun deneyimi olmadığı için açıkçası anlayamıyorum ben gerçekten.​

Dahası  
Reaksiyon skoru
46
İsim
LuciFeriaNx
An itibariyle RDR2 oynuyorum ve görüntü gerçekten çok güzel. Nasıl düzeldi diyeceksiniz. Display port kablosunu da değiştirdim ve eski görüntü sorunu kalmadı. Daha bir güzel oldu görüntü. DLSS modunu da performanstan kaliteye çektim ve 2K ultra ayarlarda RTX 2060S ve Ryzen 5 5600X işlemci ve 16gb ram ile kimi yerde 55-56 kimi yerde de 80 lere varan FPS değerleri alıyorum. Ekran kartı sıcaklığı da daha önce belirttiğim üzere 82-83 oluyor maximum.

Genel anlamda değerlendirme yapacak olursam Monitörde ufak da olsa bir ghosting olduğunu söyleyebilirim ancak benim açımdan herhangi bir sorun yaratmıyor. Önceki monitörüm 1080p çözünürlüklü Viewsonic XG2405 İPS paneldi. Şu an ikinci monitör olarak kullanıyorum. Şunu söylemem gerekir ki renk doygunluğu ve güzelliği & matlığı açısından (bunu doğru kelime ile nasıl ifade edebileceğimi bilmiyorum) Viewsonic monitörü daha başarılı buldum. Acaba Viewsonic 2K monitör alsaydım daha güzel mi olurdu diye düşünmüyor değilim. Ancak monitörden memnun olmadığımı söyleyemem. İstediğim şeyi bana veriyor. Tavsiye eder miyim peki? Daha önce Kaliteli bir İPS panel monitör kullanıyorsanız buna geçmenizi tavsiye etmem. Ancak kaliteli olmayan İPS panel veya VS, TN panel bir monitörden geçecekseniz düşünmenize gerek yok. Fiyatına göre verdiği performansı iyi buluyorum. F/P ürünü yani.​

Top Bottom