Yardım Monitörümde ghosting var mı?

@Tayfunns hocamın önerisi ile philips 2k monitör aldım. ghosting test için video bırakıyorum yok gibi duruyor bakarsanız sevinirim, ışık sızması da sağ altta görünüyor pek rahatsız etmedi https://streamable.com/5ko1uuAlıntıyı görüntüle
Hocam fotoğrafa baktığımda panelde çok fazla ışık sızması var. Bu ışık sızmaları genelde montajdan kaynaklı oluyor, panel fabrika da düzgün montajlanmadığında böyle ışıklar köşelerden kenarlardan sızıyor.

Videoya da baktım, pek ghosting göremedim ama testi de bir tık yanlış yapmışsın. Kamera sabit olarak değil ekranda hareket eden ufoları kamera ile takip etmen lazım. Bu şekilde arkasında bir iz bırakıyor mu, blurlu bir görüntü var mı net olarak görebiliriz.

ışık sızmasını geçtim üstte boşluklar var hocam bu bir kusur mu? değişim için neden mi?
Kesinlikle değişim için bir neden hocam. Açıkça panelini düzgünce oturtamamışlar.
Komple ürün değişimi yaparlar mı bilemiyorum, yeni satın aldıysan belki yeni ürünle değiştirebilirler.
Yeni almadıysan garantiden eğer uğraşmak isterlerse panelin değişir, uğraşmak istemezlerse komple ürünü değiştirirler.

Hocam fotoğrafa baktığımda panelde çok fazla ışık sızması var. Bu ışık sızmaları genelde montajdan kaynaklı oluyor, panel fabrika da düzgün montajlanmadığında böyle ışıklar köşelerden kenarlardan sızıyor.

Videoya da baktım, pek ghosting göremedim ama testi de bir tık yanlış yapmışsın. Kamera sabit olarak değil ekranda hareket eden ufoları kamera ile takip etmen lazım. Bu şekilde arkasında bir iz bırakıyor mu, blurlu bir görüntü var mı net olarak görebiliriz.

Kesinlikle değişim için bir neden hocam. Açıkça panelini düzgünce oturtamamışlar.
Komple ürün değişimi yaparlar mı bilemiyorum, yeni satın aldıysan belki yeni ürünle değiştirebilirler.
Yeni almadıysan garantiden eğer uğraşmak isterlerse panelin değişir, uğraşmak istemezlerse komple ürünü değiştirirler.
bu 6. monitör felan hocam.. 3 yıldır televizyona mahkum kaldm acıkcası değişim değişim değişim. neyse hayırlısı olsun bakalım. şu şekilde yazdım destek talebine eksiği artısı varsa yardımcı olurmusunuz;
11 eylül tarihinde teslim edilen ******* sipariş numaralı philips monitöründe, üst kısımda çerçeve ve ekran arasında 3 boşluk var ve ışık sızıyor fabrikasyon montaj aşamasında yanlış montajlanmış. birdiğer sorun olarak her köşe olmak üzere yüksek derecede sağ alt bölgede ışık sızması, monitörün orta üst kısımda siyah renkde görünen yanyana 3 ölü piksel bulunmakta bu nedenlerden dolayı değişim talep ediyorum.

bu 6. monitör felan hocam.. 3 yıldır televizyona mahkum kaldm acıkcası değişim değişim değişim. neyse hayırlısı olsun bakalım. şu şekilde yazdım destek talebine eksiği artısı varsa yardımcı olurmusunuz;
11 eylül tarihinde teslim edilen ******* sipariş numaralı philips monitöründe, üst kısımda çerçeve ve ekran arasında 3 boşluk var ve ışık sızıyor fabrikasyon montaj aşamasında yanlış montajlanmış. birdiğer sorun olarak her köşe olmak üzere yüksek derecede sağ alt bölgede ışık sızması, monitörün orta üst kısımda siyah renkde görünen yanyana 3 ölü piksel bulunmakta bu nedenlerden dolayı değişim talep ediyorum.
İyi yazmışsın sorun yok, belki başa isim ve soyad🤣

Doğru yazmışsınız hocam.
IPS panel monitörlerde bu tarz sorunlar genel yaşanılan bir durum ne yazık ki. Tek seferde sağlam monitöre denk gelmek büyük şans.
VA panellerde böyle sorunlar olmuyor ama ghosting, scanline sorunları da cabası.

Samsung G65B aldım memnunum diyeceğim ama pişmanım bende. Gri arka planlarda ufak ghostingler, scanline sorunu ve panel yanığı sorunu yaşadım.
Servis gelip evde paneli değiştirdi.
Yeni getirdikleri panelde toz var :D Servis personeli birkaç ay kullanıp tekrar servis talep edin gelip tekrar değiştiririz dedi.
İyi tarafından bakıyorum panel sıfırlandı ama bu monitörü aldığımdan itibaren yaklaşık en az 6 ay olmuştur. Gözlerim uzağı bulanık görmeye başladı.
Gelecekteki hayatımda IPS tercih edeceğim. Büyük ihtimalle bunu da bir süre daha kullanıp panelini değiştirtip sıfır panelken elden çıkartıp IPS e geçerim.

Ek olarak 2. monitörüm LG Ultragear 27" FHD 144Hz. 13bin saati devirdi genelde kapatmıyorum ekranda sürekli bir şeyler takip etmem gerektiğinden. Adamlar taş gibi monitör yapmışlar. IPS den ötürü çok minimal ışık sızmaları var ama bunun dışında gram sorun yaşamadım mesela.

Umarım sizin de değişim talebiniz konusunda yardımcı olurlar ve sorununuz çözülür.

Geri