monitörüme overclock yapabilir miyim

smsísmαíl

80+ Silver
Reaksiyon skoru
6,205
merhaba arkadaşlar elimde philips 170c 1280x1024 75 hz monitör var
bu monitörü en fazla kaç hz yapabilirim?

Evet monitörde hertz aşırtması mümkün.

Mönitörler fabrika çıkışı olarak 60-75 hertz arası yazılımsal olarak sabitlenir aslında daha çok destekleyebilirler.
Fakat bu monitörlerin daha fazla ısınmasını sağlar,çok abartılırsa monitörü bile yakabilirsin.Şuan 75 hertz ise 1er 1er arttırarak 90 a kadar çıkartmayı deneyebilirsin ama sorumluluğu sana kalmış.. :)

Oluşabilecek herhangi bir sorunda sorumluluk kabul etmiyorum.
Evet monitörde hertz aşırtması mümkün.

Mönitörler fabrika çıkışı olarak 60-75 hertz arası yazılımsal olarak sabitlenir aslında daha çok destekleyebilirler.
Fakat bu monitörlerin daha fazla ısınmasını sağlar,çok abartılırsa monitörü bile yakabilirsin.Şuan 75 hertz ise 1er 1er arttırarak 90 a kadar çıkartmayı deneyebilirsin ama sorumluluğu sana kalmış.. :)
+1

Yapabilirsin ama yapma monitör ömründen yiyiyor bunu net derim ekranda kaymalar bir çok sorun oluşabilir ekran kartı ve işlemciden daha tantanalı.

Yapabilirsin ama yapma monitör ömründen yiyiyor bunu net derim ekranda kaymalar bir çok sorun oluşabilir ekran kartı ve işlemciden daha tantanalı.
monitörü 8 senedir kullanıyorum ömrü bitmiş midir?

Monite göre değişiyor ama vardır mesela çoğu 144hz üstü monit overclock ile hz si arttırlmakta.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

monitörü 8 senedir kullanıyorum ömrü bitmiş midir?
Hocam ne tür oyunlar oynuyorsunuz paranız varsa 144hz 1 ms monit almanız daha iyi tabikide ama oyuncu değilseniz yeter

Monite göre değişiyor ama vardır mesela çoğu 144hz üstü monit overclock ile hz si arttırlmakta.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Hocam ne tür oyunlar oynuyorsunuz paranız varsa 144hz 1 ms monit almanız daha iyi tabikide ama oyuncu değilseniz yeter
Oyun oynuyorum ama param yok

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,200,560
Üyeler
190,762
Son üye
sky67
Geri