Neler Yeni

Monitörümün faturasını ayırabilir miyim ?

AlpacinoTR

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
241
İsim
Celal Güzel
Merhaba aldığım hazır sistem içerisindeki monitörümü satışa çıkartacağım. garantisini ayırdım fakat hazır sistem şeklinde satın aldığım için tüm parçaların faturası tek faturada duruyor.
Satın aldığım yerden isteyebilir miyim yoksa monitörümü sattığım zaman tüm parçaların bulunduğu faturanın kopyasını mı vereceğim ?

kumanli

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
33
İsim
Furkan Kumanlı
Tek bir fatura oluşturulduysa ayrı bir fatura verileceğini sanmıyorum. Ayrı bir fatura vermesi için firmanın tekrar fatura kesmesi gerekiyor. Buda %18 kdv demek. Ama aldığın firma ile bir görüş istersen mevcut faturayı iptal edip yeniden oluşturabilirler. Bu arada faturayı iptal edebilmeleri için aynı ay içerisinde talepte bulunmanız gerekiyor.

AlpacinoTR

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
241
İsim
Celal Güzel
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
1 sene falan oldu. o zaman o tek faturanın fotokopisini çıkartıp tc numarası ve adres kısmının üstünü kalemle çizmeli miyim ?

NakreS14

80+ Platinum
En İyi Cevap
25
Dahası  
Reaksiyon skoru
9,071
İsim
Serkan
1 sene falan oldu. o zaman o tek faturanın fotokopisini çıkartıp tc numarası ve adres kısmının üstünü kalemle çizmeli miyim ?
İkinci el satarken fatura işini ne yapcam bende bilmiyorum

kumanli

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
33
İsim
Furkan Kumanlı
tc ve adresle hiçbir sorun olmaz ama içim rahat etsin diyorsan karala gitsin. 1 yıl olduysa firma ayrı fatura çıkarmaz, ilgilenmez bile.

AlpacinoTR

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
241
İsim
Celal Güzel
@kumanli peki hocam son olarak monitörün seri numarasıyla garantisini sorgularken 2019 ekim ayından başladığını gösteriyor. ama ben sistemi 2019 kasım ayında sipariş vermiştim sizce normal mi ?

kumanli

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
33
İsim
Furkan Kumanlı
@kumanli peki hocam son olarak monitörün seri numarasıyla garantisini sorgularken 2019 ekim ayından başladığını gösteriyor. ama ben sistemi 2019 kasım ayında sipariş vermiştim sizce normal mi ?
Tarihlere bakmak lazım ay sonu garantiyi başlatıp ay bitince kargolamış olabilirler

AlpacinoTR

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
241
İsim
Celal Güzel
hocam baktım sorguladığımda ;
Başlangıç Tarihi : 21.10.2019
Bitiş Tarihi : 20.10.2022
ama ben sistemi 23.11.2019 tarihinde siparişi vermişim. ortalama siparişten 1 ay önce garantiyi başlatmışlar.

Top Bottom