Monitörün gelmeme sorunu

barxisra

80+
Reaksiyon skoru
15
merhaba dostlar.

bilgisayarımın güç düğmesine basıyorum kasa açılıyor fakat monitöre görüntü gelmiyor restart atıyorum restartda atmıyor mecburen güç düğmesine basılı tutarak yada arkadan psu yu kapatarak yeniden başlatmak zorunda kalıyorum ve monitör geliyor. sorun ekran kartımı anakartmı psu mu?
bilgisayarımın özellikleri
ryzen 5 2500x işlemci
asus rx 580 rog strix 8 gb ekran kartı
kasa yanında gelen 600+80 psu highpower markası
2x8 gb corsair vengeance 3200 mhz ram
1 tb James Donkey m2 ssd
corsair h100x 240mm sıvı soğutma
asus b450m pro gaming ana kart
monitörüm ise
Viewsonic 23.6" VX2458-MHD 144Hz 1ms 2xHDMI DP FHD Freesync Gaming Monitör

merhaba dostlar.

bilgisayarımın güç düğmesine basıyorum kasa açılıyor fakat monitöre görüntü gelmiyor restart atıyorum restartda atmıyor mecburen güç düğmesine basılı tutarak yada arkadan PSU yu kapatarak yeniden başlatmak zorunda kalıyorum ve monitör geliyor. sorun ekran kartımı anakartmı PSU mu?
ryzen 5 2500x işlemci
Asus rx 580 rog strix 8 gb ekran kartı
kasa yanında gelen 600+80 PSU highpower markası
2x8 gb Corsair vengeance 3200 mhz RAM
1 tb James Donkey m2 SSD
Corsair h100x 240mm sıvı soğutma
Asus b450m pro gaming ana kart
monitörüm ise
Merhaba , Tahmin Ediyorum..;
1-Windows 10 Kullanıyorsun.
2-Temiz Bir Format Atılmış.
3-Güç Ayarları Laptop İçin Dizayn Edilmiş.
Önerim "Başlat Menüsü"ne Gelmen , Orada "Güç ve Uyku Ayaları" , Sağ Tarafta "Ek Güç Ayarları" , Sol Tarafta "Güç Düğmelerinin Yapacaklarını Seçin" ,
Ortada ve Üste "Şu Anda Kullanılamayan Ayarları Değiştir" ve Son Olarak "Hızlı Başlatmayı Aç" Seçeneğinin "Tikini Kaldırman" Problemini Çözecektir.

Önerim "Başlat Menüsü"ne Gelmen , Orada "Güç ve Uyku Ayaları" , Sağ Tarafta "Ek Güç Ayarları" , Sol Tarafta "Güç Düğmelerinin Yapacaklarını Seçin" ,
Ortada ve Üste "Şu Anda Kullanılamayan Ayarları Değiştir" ve Son Olarak "Hızlı Başlatmayı Aç" Seçeneğinin "Tikini Kaldırman" Problemini Çözecektir.
bilgisayar açılmıyor diyor ayar değiştir demek ne kadar mantıklı
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

merhaba dostlar.

bilgisayarımın güç düğmesine basıyorum kasa açılıyor fakat monitöre görüntü gelmiyor restart atıyorum restartda atmıyor mecburen güç düğmesine basılı tutarak yada arkadan PSU yu kapatarak yeniden başlatmak zorunda kalıyorum ve monitör geliyor. sorun ekran kartımı anakartmı PSU mu?
ryzen 5 2500x işlemci
Asus rx 580 rog strix 8 gb ekran kartı
2x8 gb Corsair vengeance 3200 mhz RAM
1 tb James Donkey m2 SSD
Corsair h100x 240mm sıvı soğutma
Asus b450m pro gaming ana kart
monitörüm ise
aynı sorun bendede var sorun çözülürse banada bilgi verirmisiniz

Anakart gibi geliyor, marka model nedir?

kasa açılıyor fakat monitöre görüntü gelmiyor restart atıyorum restartda atmıyor mecburen güç düğmesine basılı tutarak yada arkadan PSU yu kapatarak yeniden başlatmak zorunda kalıyorum ve monitör geliyor.
Kusura Bakma Ama , Bu Kadar Devrik Cümlenin Olduğu Bir Konuda Birşeyleri Tekrar Ettirmeyip Mantıklı Bir Soru Bulmak ve O Soruya Harfiyen Bir Mesaj Yazmak Kadar Mantıklı bir şey Yoktur.
Sorununa , Anlatımı Değişik Olan Sorununa...
İşlemci Arızalı Olabilir , Ram'leri Çıkarıp Temizledikten Sonra Tek Tek Denemek , Dahili Ekran Kartı Varsa Onunla Denemek...Gibi Yollardan Sorununu Gidermeyi Deneyebilirsin.

sürekli yaptığı bir şey değil arada yapıyor ki bu anakart işlemci ram psu yada amd nin kronik yazılımsal sorunu olabilir

merhaba dostlar.

ryzen 5 2500x işlemci
asus rx 580 rog strix 8 gb ekran kartı
2x8 gb corsair vengeance 3200 mhz RAM
1 tb James Donkey m2 SSD
corsair h100x 240mm sıvı soğutma
asus b450m pro gaming ana kart
monitörüm ise
Dostum 3 ihtimal var diye biliyorum.
1. Ekran kartında sıkıntı olabilir.