abim sigortan yoksa hangi sigortacıya sordun onu anlamadım, varsayalım 50lik scooter olsun zorunlu sigorta yok. kaza yaptın karşı taraf asli kusurlu karşı tarafın sigortası varsa seninkini yaptırmak zorunda.
eğer karşı tarafın sigortası yoksa direkt kendisine dava açarsın.
ama senin sigortan yok velevki ödemedin vs hasarı belgele, fotoğrafını çek, tutanak tuttur ve karşı tarafın sigorta poliçe bilgisini al eğer senin bir suçun yoksa karşı tarafın sigortasından YARARLANABİLİRSİN senin sigortanın olup olmaması bunu DEĞİŞTİRMİYOR tabi eğer karşı taraf %100 hatalı ise ANCAK bunların en iyisini bir sigortacı bilir.
Yani senin sigortan yok diye karşı tarafın sigortasından yararlanamama gibi bir durum olduğunu ben SANMIYORUM.
sadece bu durum kendi hatan olduğunda seni etkiler ve karşı tarafı CEBİNDEN ödersin.
ayrıca evet sigortasız araç KULLANMAK yasal değil garaj veya özel mülk içerisindeyse sigorta yaptırmamak teknik olarak suç değil yani garajda ben motorumu yatıracağım sigorta ödemek istemiyorum diyorsan kimsenin buna bir şey söyleyeceğini sanmıyorum.
bunlar benim tecrübelerim ve yaşadıklarım üzerine konuşuyorum yine de çevrenden bir sigortacından veya karakolda ifade vereceğin sırada oradaki memurlara sor ve öğren onlar bilir.
ve ayrıca motorun sıfır ve kmsi düşük ise değer kaybı üzerinden de sigortacıya sorarak para alabilirsin DİYE BİLİYORUM bu senin hakkın, geçmiş olsun.