Motorumu satıp ilk arabamı alıcam yardımlarınızı bekliyorum

Reaksiyon skoru
3
Bu bütçede senin amacın sana masraf çıkarmayacak bir araba olması olmalı. Alacağın arabanın eksikleri illaki olacağını bil sorunsuz olarak almayacağını bil. Etrafta ustası olan parçası lazım olduğunda temin edilebilecek araçlara bakmanı öneririm. İlk hedefin model yılı sonra km olmalı. Çünkü belli bir yaştan sonraki araçlarda parça bulması da zor oluyor usta da ben burdan ekmek yiyemem deyip araca bakmamayı seçiyor. Önerim dizelden uzak durman çünkü alacağın dizel araç yorgun olacak ve bakımları onarımları dizellerin gerçekten artık masraflı. Önceden mazot fiyatları daha ucuz diye tercih sebebiydi fakat artık aradaki makas da kalmadı. Asya arabaları tercihin olsun onlar nispeten daha az masraf açıyorlar bu yaşlarda. Alman ve fransızdan uzak dur.

Tercih listem:
Hyundai accent (klimalı bulursan süper olur ama klimalılarda da hidrolik direksiyon olmuyor)
Suzuki swift 1.3
Kia rio 1.5 (Eski modellerinin piyasası çok yavaş ama uygun bulunursa alınabilir)
Palio 1.2 8 valf bakılabilir ama bazıları taksi çıkması oluyor dikkat et
Dacia logan (Yukarıdakilere göre daha az öneriyorum ama ustası bol parçası bol yine taksi çıkması olmasın dikkat et)

Bol şans

Düzeltme:
Fiesta 1.25 motoru da sağlamdır alınabilir. Yine de tercihim Asya arabalarından yana o da listeye ek olsun.

Son düzenleme:
Geely Emgrand 1.5 Premium Akar 270-290 Bandına Çıkabilirsen

Piyasası olsa çok güzel de gerçekten parçasını ve ustasını bulmak çok zor.
Usta Toyota/Mitsubishi Motoru Kullanıyor İstanbul gibi yerlerde parça sorunu çekmezsin

insan o arabayı trafiğe çıkaracak gene biraz da olsa eli yüzü düzgün olsun istiyor o paralara Tofaş falan almak içime sinmiyor
Accentlere baktım ama düzgün bir örnek olduğum bölgede yok ve genel olarak kaportasının kazalarda direkt ölümcül sonuçlar doğurduğu yorumları var.
Fiesta 1.25 ghia aklıma yatıcak gibi ufak tefek eksikler ve değişenden dolayı ucuz sanırım abs var elektrikli ayna jant vs diyat performans krali gibi geldi bana
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Suziki çok eski modelleri var uzun kasa tarzı
Riolarda 1 tane mevcut oda 320bin km
palio direkt olarak 250 bandında 3 tane mevcut onlarda baya çöp

Marka ve modelden çok arabanın sağlam olması önemli. Onu da biz bilemeyiz. Yanına güvendiğin ve bilgili birini al ve öyle bakın açık oto pazarlarına. İlana her şey yazılabilir. Foto da her zaman gerçeği yansıtmaz.

Geri