Fantastiktürk
80+ Silver
- En İyi Cevap
- 1
Tepki süresi hızlandırma (overdrive) ayarını sona alırsanız neredeyse tamamında ters-ghosting olur. O ayar kullanmanız için değil. Monitör üreticileri 0.5-1ms GtG yazabilmek için koyuyorlar ancak gördüğünüz gibi gerçekte kullanılabilir değil.Arkadaslar 240hz monitorumü sırf ghosting yuzunden degistiricem bana en kaliteli panele sahip en akışkan goruntuyu verecek monitor lazim. Sacma sapan super fast ayarlariyla goruntu bozulsun istemiyorum ghosting daha da kotu oluyor. Stok halinde 0 a yakin ghosting olmali bütçem 5k. Bazi forumlarda basliktaki monitor ghostin yapiyor denmiş çok arada kaldim
MSI MAG 256F 24.5" 180Hz 1ms HDMI DP Adaptive Sync FHD Rapid IPS Gaming Monitör | ITOPYA
MSI MAG 256F 24.5" 180Hz 1ms HDMI DP Adaptive Sync FHD Rapid IPS Gaming Monitör En iyi fiyat seçenekleri ile MAG 256F ITOPYA'dawww.itopya.com
GIGABYTE G24F-2 23.8" 180Hz(OC) 1ms HDMI DP USB 3.2 FreeSync Premium FHD SS IPS Gaming Monitör | ITOPYA
GIGABYTE G24F-2 23.8" 180Hz(OC) 1ms HDMI DP USB 3.2 FreeSync Premium FHD SS IPS Gaming Monitör En iyi fiyat seçenekleri ile G24F-2 ITOPYA'dawww.itopya.com
Edit: IPS olduğunu varsaydım böyle dediğiniz için ama VA ise durum değişir tabii. VA almamanız lazım zaten bu bütçede:
Rehber - Kötü/ucuz VA'larda yaşayacağınız sorunlar nelerdir? Yalnızca ghosting mi?
Forumda gördüğüm çok yanlış bilgilerden biri. 'Hikayeli oynayacaksan, film izleyeceksen VA al". Bazı kişiler için doğru olabilir bu öneri ama çoğu zaman yanlıştır. Çünkü VA'nın karanlık renklerdeki yavaş tepki süresi karanlık renklerin olduğu her yerde, hız gerekmeyen yerlerde bile sorun...
forum.donanimarsivi.com
msi g2412f onereyim hocam mprt açınca ghosting 0 a düşüyor gibi https://www.incehesap.com/msi-g2412..._medium=referral&utm_campaign=vitrin&v=1.89.7
Adamın bütçesi 5K. G2412F giriş seviye bir 180Hz FHD IPS. Gamutlar fazla düşük. Bu bütçede üst seviye alabilir.kanka msi G2412F 2024 yenilenmiş versiyon 180hz 1ms IPS cillop gibi ghosting testi de istersen atarım
Bu ghosting testi değil. Bknz.:Şöyle bi sıkıntı var benim telefonun kamerası kalitesiz olduğu için düzgün çekemiyor
Mesaj otomatik birleştirildi:
En iyi bu kadar çıktı telefonla
Rehber - Ufo testindeki ghosting nedir?
Ghosting her türlü monitör incelemesinde bahsedilen bir kavram. Ve malumunuz ghosting'i test etmek için şöyle bir site var: https://www.testufo.com/ghosting#background=004040&separation=150&pps=960&graphics=bbufo.png&pursuit=1 Ancak görüyorum ki hala forumdaşlar ghosting'in ne olduğunu...
forum.donanimarsivi.com