Neler Yeni

Çözüldü✓ Msi a-320 m ryzen 3600 için bios nasıl güncellenir?

Flaken

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
9
İsim
Erhan Sarı
İdaretenlik çok uyguna msi a-320 m anakart aldım. İşlemcim 3600 ekran kartım 6500 xt.
Bu anakart ile 3600 çalışır mı?
Duyduğuma göre bios güncellemesi gerekiyormuş bunu nasıl yapabilirim?

mfimmel

80+ Silver
İdaretenlik çok uyguna msi a-320 m anakart aldım. İşlemcim 3600 ekran kartım 6500 xt.
Bence biraz daha bütçeni arttırıp Gigabyte B450M S2H alabilirsin, Ortalama 800 TL.

Flaken

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
9
İsim
Erhan Sarı
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Bence biraz daha bütçeni arttırıp Gigabyte B450M S2H alabilirsin, Ortalama 800 TL.
Stajyer maaşımla sistem toplamaya çalışıyorum.
Birkaç ay sonra 1.5.2k arasında kaliteli anakart, kasa ve kule tipi soğutucu alacağım zaten.
Bu anakart ile kullanabilir miyim?
Bios güncellemem gerekir mi?
Lütfen bu soruların cevabına ihtiyacım var :(

mfimmel

80+ Silver
Stajyer maaşımla sistem toplamaya çalışıyorum.
Birkaç ay sonra 1.5.2k arasında kaliteli anakart, kasa ve kule tipi soğutucu alacağım zaten.
Bu anakart ile kullanabilir miyim?
Bios güncellemem gerekir mi?
Lütfen bu soruların cevabına ihtiyacım var :(
BIOS güncellemen gerekirse bile güncellersin herhangi bir sıkıntı teşkil etmez fakat bildiğim kadarıyla A320 anakartlarda overclock yapılmıyor.

Ve o anakarta Ryzen 5 3600 biraz ağıra kaçıyor ama kullanabilirsiniz.

Flaken

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
9
İsim
Erhan Sarı
BIOS güncellemen gerekirse bile güncellersin herhangi bir sıkıntı teşkil etmez fakat bildiğim kadarıyla A320 anakartlarda overclock yapılmıyor.

Ve o anakarta Ryzen 5 3600 biraz ağıra kaçıyor ama kullanabilirsiniz.
Overclok ile işim olmayacak hocam :D
Ağır kaçıyor evet biliyorum ama yapcak bir şey yok idare etsin yeter :/
Bios nasıl güncelleyebilirim hocam ?

Emre Zengin

Moderatör
En İyi Cevap
21
Dahası  
Reaksiyon skoru
8,056
İsim
Emre Zengin
Gerek yok (anakartın A320M-A PRO ise) Ryzen 3600 işlemci bu anakartın ilk BİOS'u ile desteği başlıyor. Kısaca açılacak bilgisayar.
BİOS güncellemesi yapmak istersen de:
1) Elinde bir tane flash bellek olsun FAT32 olarak biçimlendir.
2) 7C51v16 adlı BİOS dosyasını indir. Klasöre çıkart. (https://tr.msi.com/Motherboard/A320M-A-PRO/support#bios)
3) İçindeki E7C51AMS.160 dosyasını flash belleğinize atın.
4) Attıktan sonra bilgisayarı yeniden başlatın ve bilgisayar açılırken durmadan delete tuşuna basın. BİOS ekranı geldikten sonra M-Flash yazana tıklayın. Sonra başka bir ekran gelicek. Gelen ekranda flash belleğinizin içindeki E7C51AMS.160 dosyasını görücekseniz ona tıklayın. Size soracak bu sürüm olduğuna emin misiniz diye? Sizde evet diyecekseniz ve kurulum başlayacak. Kurulum bittikten sonra bilgisayarı yeniden başlatıcak.

Not: BİOS güncellerken elektrik gitmemeli, flash bellek çıkarılmamalı. Anakartınızın tam modelinden emin olun.

Flaken

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
9
İsim
Erhan Sarı
Gerek yok (anakartın A320M-A PRO ise) Ryzen 3600 işlemci bu anakartın ilk BİOS'u ile desteği başlıyor. Kısaca açılacak bilgisayar.
BİOS güncellemesi yapmak istersen de:
1) Elinde bir tane flash bellek olsun FAT32 olarak biçimlendir.
2) 7C51v16 adlı BİOS dosyasını indir. Klasöre çıkart. (https://tr.msi.com/Motherboard/A320M-A-PRO/support#bios)
3) İçindeki E7C51AMS.160 dosyasını flash belleğinize atın.
4) Attıktan sonra bilgisayarı yeniden başlatın ve bilgisayar açılırken durmadan delete tuşuna basın. BİOS ekranı geldikten sonra M-Flash yazana tıklayın. Sonra başka bir ekran gelicek. Gelen ekranda flash belleğinizin içindeki E7C51AMS.160 dosyasını görücekseniz ona tıklayın. Size soracak bu sürüm olduğuna emin misiniz diye? Sizde evet diyecekseniz ve kurulum başlayacak. Kurulum bittikten sonra bilgisayarı yeniden başlatıcak.

Not: BİOS güncellerken elektrik gitmemeli, flash bellek çıkarılmamalı. Anakartınızın tam modelinden emin olun.
Çok teşekkür ederim hocam çok açıklayıcı yazmışsınız hayırlı günler dilerim

Top Bottom